Lassi Jääskeläinen Ajatuksia Lohjalta

Kaikki blogit puheenaiheesta Perussumalaiset

Pakkoruotsiin on tasan kaksi järkevää näkökulmaa

Pakkoruotsista on perussuomalaisten nousun myötä tullut iänikuinen puheenaihe. Kuitenkin keskustelu sen ympärillä velloo lähinnä ajoittaisten populististen heittojen ja erilaisten suoranaisten vihanpurkausten ympärillä.

Perussuomalaisten tilastokikkailu paljastui: Minne katosi median vastuu?

 

Perussuomalaisten ajatuspaja Suomen Perusta julkaisi muutama viikko sitten selvityksen, jossa esitettiin laskelmia maahanmuuton kustannuksista Suomen julkiselle taloudelle. Selvityksen mukaan jotkut maahanmuuttajaryhmät tuottavat suurempia kustannuksia kuin toiset. Työn perässä maahanmuuttava länsieurooppalainen on erilaisessa tilanteessa kuin sodan jaloista Suomeen tuleva pakolainen. Tämä sinänsä ilmiselvä tieto on kuitenkin perussuomalaisten käsissä rakennettu ennen kaikkea rasistisen perusviestin tukijalaksi.

SDP ja PS - kuin kaksi marjaa

Molempien puolueiden tavoitteissa on saman asteisesti sosialistista talouspolitiikka. Suomen julkisen talouden tasapainotusohjelma sisältää samankaltaisia tavoitteita rikkaiden lisäriistämisestä ja pääomien kurittamisesta. Ja esimerkiksi rahoitusmarkkinavero maistuu molemmille puolueille yhtäläisesti. Veroprogressiota on molempien puolueiden mielestä varaa kiristää. Kumpikaan puolueista ei pidä kokonaisveroasteen laskemista tärkeänä tavoitteena.

Suuri hali Arja Juvoselle!

Ratkaisu on tehty, ja jopa yllättävän selvin luvuin. Tasa-arvoinen avioliittolaki on hyväksytty äänin 105-92.

 

Erittäin suuri kunnianosoitus Arja Juvoselle rohkeudesta äänestää koko muun PS-kaartin vastaisesti asiasta kyllä. Toivotan hänelle onnea ja suuren tukeni tulevassa myrskyssä, joka asiasta varmasti nousee. 

 

Tietoa: http://www.hs.fi/politiikka/a1417142106435?ref=hs-art-new-1

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä