Lassi Jääskeläinen Ajatuksia Lohjalta

Miten MV-lehti ja avoin vihapuhe saadaan kuriin?

Sosialidemokraattiset opiskelijat SONK käynnisti hiljattain kampanjan, jossa pyritään saamaan MV-lehden mainostajat vetäytymään. Kampanjaan liittyivät sittemmin kaikki muut poliittiset nuorisojärjestöt Perussuomalaisia nuoria lukuunottamatta, joskin hekin tuomitsivat MV-lehden toiminnan.

Kampanja on saanut osan mainostajista vetäytymään, ja onkin todennäköisesti tehnyt merkittävän loven MV-lehden mainostuloihin, joiden on arvioitu olevan tuhansia euroja kuukaudessa.

Mainostulojen päättyminen ei kuitenkaan tuhoa MV-lehteä, kuten monet ovat todenneet, vaikkakin se tulee merkittävästi haittaamaan sen toimintaa. Jotain muuta tarvitaankin, jotta MV-lehti saadaan kuriin.

Kerron kuitenkin ensin, miksi haluan tehdä lopun MV-lehdestä. Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen vastasi tähän mielestäni parhaiten. MV-lehti ei ole maahanmuuttokriittinen julkaisu, vaan se on puhtaasti ulkomaalaisvihamielinen. Termeistä (esim. matu, suvakkihuorat, matuterroristit, maahantunkeutujat), joita maahanmuuttajista ja maahanmuuton puolustajista käytetään MV-lehdessä, selviää viimeistään, mitä tarkoitusperää varten sivusto on olemassa.

MV-lehti onkin ongelma myös maahanmuuttokriittisen keskustelun kannalta, kuten Tynkkysen lausunto paljastaa. MV-lehden suosion myötä keskustelun taso on vajonnut niin alas, että asiallinen keskustelu maahanmuutosta on mahdotonta.

Tynkkynen ei kuitenkaan nähnyt mainosboikottia toimivana keinona MV-lehden lopettamiseksi. Tynkkynen onkin valitettavasti aivan oikeassa siinä, että toiminta jatkuu vielä mainostulojen laskettua.

Kuitenkin on olemassa keino, jolla MV-lehti saadaan vähintäänkin kuriin tai kokonaan lopetettua. MV-lehden toiminta nimittäin ei ole lain mukaista, vaan MV-lehti tehtailee rikoksia lähes uskomattomalla tahdilla. Rikokset ovat pääsääntöisesti kunnianloukkauksia, mutta monet artikkelit täyttävät myös selkeästi kiihoittamisen kansanryhmää vastaan kriteeristön, ja on mahdollista, että MV-lehdellä ei ole lainmukaista rahankeräyslupaa keräämiinsä lahjoituksiin. Vaikka MV-lehti toki toimii osittain Espanjasta käsin, tämä ei silti tee siitä kokonaan haavoittumatonta näiltä osin.

MV-lehti voikin jatkaa toimintaansa vain siksi, että julkisuuden henkilöt eivät imagotappion pelossa uskalla tehdä rikosilmoituksia kunnianloukkauksista, ja että poliisi ei ole oma-aloitteisesti lähtenyt tutkimaan MV-lehden juttuja niiltä osin, jotka täyttävät jonkun muun kuin asianomistajarikoksen (esim. kiihoittaminen kansanryhmää vastaan) kriteeristön.

Yleisesti ottaenkin MV-lehti on vain osa suurta ongelmaa. Käytännössä mikä tahansa on mahdollista suomalaisessa keskustelukulttuurissa, kun julkisuuden henkilöt eivät uskalla ilmoittaa heihin kohdistusvista kunnianloukkauksista. Samoin poliisi on varsin epäaktiivinen muiden kuin asianomistajarikosten osalta, ja monet tutkinnat joko päätetään resurssien puutteen vuoksi, tai niitä ei edes koskaan aloiteta tämän takia. Tämän vuoksi avointa vihapuhetta voidaan levittää joukkotiedotusvälineiden kautta, ja siitä on tullut avoin osa keskustelukulttuuria.

Tämän vuoksi, jotta edes saisimme MV-lehden jollain asteella kuriin ja saisimme edes hiukan korjattua suomalaista keskustelukulttuuria, on tavallisten kansalaisten ja julkisuuden henkilöiden aktivoiduttava. Tavalliset kansalaiset voivat vaikuttaa keskustelukulttuuriin tekemällä rikosilmoituksen toiminnasta, joka on muu kuin asianomistajarikos, ja julkisuuden henkilöt ilmoittamalla itseensä kohdistuvista törkeistä kunnianloukkauksista voisivat osaltaan estää keskustelun törkeimmät olomuodot.

Vetoankin kaikkiin kansalaisiin ja julkisuuden henkilöihin, tehkää rikosilmoitus teihin kohdistetusta kunnianloukkauksesta, tai kun näette joukkotiedotusvälineessä julkaistun jutun, joka täyttää kiihoittamisen kansanryhmää vastaan kriteerit. Jos tekisimme tämän joukolla, MV-lehti ei ainakaan voisi jatkaa nykyistä toimintaansa, ja todennäköisesti joutuisi lopettamaan toimintansa oikeudenkäyntien ja rangaistusten tuoman taloudellisen taakan vuoksi.

Jotta tämä ei jäisi pelkäksi puheeksi, olen itse pelin avatakseni eilen tehnyt useamman rikosilmoituksen MV-lehdestä. Useampi boikottikampajaan osallistunut henkilö, joiden kunniaa MV-lehti on sittemmin loukannut, on myös tehnyt rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta. Näiden osalta pallo on nyt poliisilla, mutta koska kyseessä on joukkotiedotusväline jolla on ilmeisesti yli 200 000 päivittäistä kävijää, pitäisi kyseessä olla edellämainittujen rikosten osalta törkeä tekomuoto, jolloin poliisin on tehtävä työnsä. On toki todettava, että MV-lehden osittainen toiminta Espanjasta käsin vaikeuttaa tätä työtä, mutta sen ei pitäisi missään tapauksessa olla este sille.

Jos kansalaiset ja julkisuuden henkilöt aktivoituisivat, olisimme MV-lehden lopun äärellä, ja ottamassa askeleen kohti huomattavasti parempaa yhteiskunnallista keskustelukulttuuria. Asian edistämiseksi aion vielä itse olla yhteydessä MV-lehden loukkaamiin julkisuuden henkilöihin, mutta käytännössä kaikki riippuu nyt siitä, onko heillä ja tavallisilla kansalaisilla rohkeutta lähteä tähän mukaan. Jos ei, niin hyväksymme avoimen vihapuheen jatkumisen ja sen seuraukset, joita olemme nähneet jo muun muassa polttopulloiskujen muodossa, ja tulevaisuudessa ehkä vielä pahemmalla tavalla.

Vetoankin teihin kaikkiin, loppu vihapuheelle! Maahanmuutosta voimme käydä keskustelua, mutta se voidaan käydä loukkaamatta kenenkään ihmisen tai ihmisryhmän kunniaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (123 kommenttia)

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Hyvä päänavaus, Lassi! Juuri tällaista toimintaa tarvitaan nyt. Valheiden ja rikollisten väitteiden levittäminen on saatava kuriin.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Ehdottomasti. Ihmettelen, miten tämän on annettu jatkua näin pitkään.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Kannatan ehdottomasti. Nyt MV-lehti on jo heikoilla, koska mainostajat ovat lähes kaikki lähteneet.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Vihapuhe saataisiin loppumaan, kun vaatisimme taspuolisesti vihapuheen poistamista. http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/211432-s...

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Ei Putinin Venäjän rahoitus lopu vaikka näkyvät mainostajat lähtisivät. Jos Espanjan laki auttaisi laittomuuksien kitkennässä, niin palvelimet saa aina jonnekin, missä laki ei haittaa.

Toimiva konsti on lopettaa lehden noteeraaminen ja dissata jokainen joka viittaa lehden juttuihin. Itse heitä esimerkiksi facebook kavereista armotta jokaisen joka linkkaa jonkun MV-uutisen. En tarvitse idiootteja kavereiksi.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Jos tuo toimisi, MV-lehti ei olisi ikinä kasvanut näihin mittoihin. Käytännössä toimintaa on nykyisessä muodossa mahdotonta siirtää täysin lain ulottumattomiin ja käsittääkseni Suomen laki pätee silloin kun esim. Suomessa olevan suomalaisen kunniaa loukataan, vaikka oltaisiin muussa maassa. Näillä keinoilla lehden julkaiseminen saadaan ainakin niin vaikeaksi ja taloudellisesti kannattamattomaksi, että se menettää nykyisen asemansa.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

"Käsittääksesi"? Espanjassa julkaistavat asiat kuuluvat Espanjan poliisille. Pahimmassa tapauksessa - jos keissi ei ole ns. varma - ruuhkautat vain suomalaiset viranomaiset, joilla on ilmeisesti aikamoinen työsarka muutenkin.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #68

Ei se ole noin yksinkertaista. Tuo on aika monimutkainen juttu, että kuka on vastuussa ja mitä kautta ja minkä lainsäädännön alla. Joka tapauksessa ilmoitukset pitää tehdä Suomen poliisille, ja Suomen poliisi sitten tutkii yhteistyössä Espanjan poliisin kanssa, jos rikos on sellainen, missä mennään Espanjan lainsäädännön mukaan.

Kyllä poliisilla riittää resurssit tähän. Nämä ovat ihan yksinkertaisia päivänselviä tapauksia, ja yleisesti ottaen kun on törkeä tekomuoto kyseessä kun käytetään noin suosittua joukkotiedotusvälinettä, niin kuuluu riittää resurssit vaikka niistä olisikin muuten pulaa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Juhani, niin paljon kuin vetoapua PS-nuoret ovat vastaanottaneet ko. taholta, oli selvää, että siinä vaiheessa kun on aika tehdä irtiotto, alkaa roiskua rapa. Tynkkynen joutui oikeastaan hyvinkin ikävään mankeliin tuon vuoksi.

Näin ollen PS-nuorten linja on aika lailla hätäkakka, mutta pidän silti Tynkkysen lopullista vetoa viisaana ja tervehenkisenä.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #64
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Olen ollut johdonmukainen enkä avannut MV-linkkejä kuin pari kertaa vahingossa sekunniksi. Pitäisikö minun siis googlata itseni ja etsiä itsestäni valheita tai vihapuhetta tai tarkoitatko vain julkisuuden henkilöitä.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Kyllä, siis ihan tavallisten kansalaistenkin. Ja jos sinusta on kirjoitettu MV-lehdessä artikkeli joka on kunnianloukkaus, tee ihmeessä rikosilmoitus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Jos sotkeutuu p...akasaan menettää ehkä itsenäisyytensä. Harkitsen asiaa. En ole juristien vakiasiakas ihan tietoisena valintana. Tavallaan mulle on sama mitä putinin hallinnon lakeijat musta puhuu. He kuuluvat toiseen valtaan jolla lähinnä venäläisiä alistetaan.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #7

Eikä tämä koske vain MV-lehteä, vaan muitakin tapauksia, joissa levitetään törkeällä tavalla (esim. joukkotiedotusvälineen kautta) lakia rikkovaa vihapuhetta. Nyt sellaisiin ei puututa, mutta jos kansalaiset itse olisivat aktiivisia ja tekisivät rikosilmoituksen, tämän asteinen vihapuhe saataisiin karsittua pois keskustelusta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #8

Totta. Äärioikeisto käyttää vihapuhetta aseenaan.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Rikosilmoitusten tehtailulla tuhlataan vain viranomaisten resursseja. Törkysivuston saa aina auki nettimaailmassa jos niin halutaan. Oleellista on, ettei sitä noteerata. Nyt MV-sivusto saa ylenpalttista huomiota jota se ei todellakaan ansaitse. Pudotetaan sen arvo nigerialaiskirjeiden ja muiden vastaavien huijausten tasolle, niin koko homma unohtuu pikemmin kuin uskotkaan. Ihmiset tällä hetkellä kehtaavat jopa viitata siihen vaikka pitäisi hävetä silmät päästään, että edes avaa sivuston.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #9

Ei tuo oikeasti auta, kun lehdellä on jo vakiintunut satojen tuhansien yleisö. Ilman tätä boikottikampanjaa mainostulojakin tulisi lehdelle joidenkin asiantuntijaarvoiden mukaan yli 10 000€/kk. Näihin törkysivustoihin pitää nimenomaan puuttua, eikä niiden tutkinta ole mikään iso juttu poliisille. Nämä ovat nimittäin niin selviä tapauksia, ja kun puhutaan tällaisesta levikistä, puhutaan myös näiden rikosten törkeästä tekomuodosta, mikä on jo ihan kunnolla rangaistavaa.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #11

Jep. Rahoitusboikotti ei vielä välttämättä auta, mutta kun tekijä on nimellään tiedossa niin oikeusjuttusuma ja linnatuomio voisi jo kummasti suitsia keskustelua.

Pekka Pylkkönen

Joutaisihan tuon MV-sekoilun jo lopettamaan mutta eipä ole poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt yhtään parempia. Sikailua harrastetaan vieläpä verovaroin. MV sentään perseilee ilman verorahoja.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Aika omituinen vertaus. Jos nyt jotain tuohon sanoo, niin ainakaan me emme riko lakia toiminnassamme.

Pekka Pylkkönen

Uskotko demokratiaan? Voisit kysyä suomalaisilta mitä mieltä ollaan, onko verovarojen käyttö puolueiden broilerihautomoiden ryyppy- ja propagandatoimintaan moraalisesti oikein vaikka laki onkin unohtanut tehdä siitä rangaistavaa? Eikä tämä ole tietenkään vain demareita koskeva ongelma, vaan ihan joka puoluetta.

MV sentään hankkii rahansa ryöstämättä veronmaksajia, vaikka levittää ehkä vielä törkeämpää roskaa.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #17

Nuorisojärjestöjen tukirahoja muuten nimenomaan ei saa käyttää alkoholiin, ja vaalikampanjoiden tukeminen ja moni muukin asia on todella säänneltyä.

Mitä tulee puoluetukeen niin sillä tehdään mahdolliseksi, että vähävaraiset voivat osallistua politiikkaan, ja että poliittiset puolueet eivät ole täysin riippuvaisia sidosryhmistä. Samalla sillä varmistetaan se, etteivät ulkomaalaiset toimijat voi vaikuttaa poliittiseen järjestelmään. 40 miljoonaa vuodessa on siitäkin aika pieni hinta.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #19

On tullut demarileirilläkin oltua nuorena. Enkä usko että ne siitä olisivat raitistuneet yhtään. Ja opiskelijajärjestöistä voisi arvioida että puolet liikevaihdosta pyörii pimeän virolaisen viinan ympärillä. Ainakin tuolla yliopistoissa. Rikollista se on sekin, jopa huomattavasti vakavampaa kuin kiihotukset ja kunnianloukkaukset.

Puolue voi kerätä rahaa omatoimisesti kuten muutkin harrastekerhot. Demokratian toimivuutta puoluetuki vain haittaa. Sehän sementoi tehokkaasti parlamenttia ja estää uudistumista.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #24

Kyllä ne ovat siitä raitistuneet. Toki on tapahtumia joissa alkoholia käytetään, mutta se on ehdottomasti omaan piikkiin. Tuo väitteesi opiskelijajärjestöistä on myös aivan vääristynyt, ehkä 70-luvulla oli tuollaista, mutta ei missään tapauksessa enää nykyään. Valvontakin on todella tiukkaa ja tuet menettää heti jos jää kiinni ministeriön tarkistuksissa.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #27

Niin jos sinä maksat mökin ja kyydit niin minä toki ostan kaljat.

Opiskelijajärjestöjen kohdalla et kyllä tiedä mistä puhut. Tai sitten kaunistelet turhaan asioita. Pimeä viina on ihan tätä päivää.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #30

En ole kyllä koskaan ostanut mihinkään demaritapahtumaan juomia järjestäjille vastineeksi ylöspidosta. Juomat on aina omaan käyttöön ja useat tapahtumat on täysin päihteettömiä.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #30

Tiedän kyllä mistä puhun ja meillä on olemassa ihan kyllä päihdesäännöt yms, jotka kieltävät tuollaisen.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #43

Ymmärsinkö oikein, tahdot väittää että opiskelijajärjestöt eivät myy laittomasti alkoholia?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #52
Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #55

Aloitapa vaikka tuosta ja Googleta lisää. Juttu on vuodelta 2015 ja taattua Yle-laatua. Sopii myös tämän päivän raiskauskeskusteluteemaan.

http://kioski.yle.fi/omat/kioski-tutki-opiskelija-...

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #60

Voin kertoa, että ilmiö ei koske poliittisia järjestöjä. Olen itsekin ollut mm. Osyn toiminnassa ja olen nyt Soman hallituksessa.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #62

Henkilökohtaisesti voin vahvistaa ainakin muutaman poliittisen opiskelijajärjestön pimeän viinan kaapin olemassaolon.

Sirkka Penttinen Vastaus kommenttiin #62

Ei tämä invaasio koske kuin meitä tavallisia suomalaisia, olemme huolissamme islamin noususta, sitähän tämä nyt näyttää olevan, te muut jätkät puhutte vain jonkin MV-lehden lakkauttamisesta, kun tosiasiat ovat aivan muualla, ymmärrättekö mistä on kyse, kyse on islamin noususta ja se pitäisi ehkäistä, tekisit sinäkin tekisit voitavasi!!!!!

Käyttäjän JariMiettinen kuva
Jari Miettinen

Antaisitko edes yhden artikkelitodisteen mv-lehden rikoksesta tai uutisen missä ei ole lähdettä mainittu. Olet viettänyt hyvin runsaasti aikaa lehden sivuilla, kun pystyt noin paljon parjaamaan. Mv-lehti on tuonut ainoana mediana mm. Saksan ym. tapahtumia ja vielä ilman sensuuria. Hesari ja muut vasta muutamien päivien kuluttua ja sensuroituna. Sadat tuhannet lukevat uutiset mv-lehdestä, koska totuus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #95

Hommaniksi: laita poliittinen vastustaja töihin etsimään jotain linkkiä. Toimi joskus.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ontuu ontuu rinnastuksesi. Aliarviotko itseäsi. Etkö usko että pystyt argumentoimaan ilman ontumista. #12

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Mitäs me nyt ollaan "sikailtu"? :D

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Minustakin on MV-lehdessä levitelty kuraa kun uskalsin tuomita Aneten ja Hannan saaman törkypalautteen. Kommenteissa käytiin vielä rajummin henkilöön kiinni.

En minä tästä itseeni ota, mutta jos tämä vielä nykyisestään normalisoituu eikä kukaan puutu asiaan, niin joku pian tarttuu ns. tuumasta toimeen.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Ihmettelin kyllä tuota, miten noin pienestä suututtiin. Kertoo paljon sivustosta ja sen ympärillä pyörivistä aktiiveista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vihaholisti menettää nopesti kailen tolkun. Putinistit käyttävät hyväksi ihmisiä jotka helpommin addiktoituvat esim yksinäisiä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Niin kauan kun meillä on esim. kansanedustajia, joita kyseinen läpyskä on viilannut linssiin ja he sitä tukevat, ja läpyskä ihmisiä terrorisoi, asiasta pitääkin mökätä. Ei se hyssyttelemällä poistu.

Kyllä se aikanaan ihan luonnonlakien mukaisesti A) ihmiset saavat täysin tarpeekseen häröilystä, B) rikoskiintiö tulee täyteen C) oma ylimielisyys ja varomattomuus, patologisen valehtelun kierre jne. Jos jopa Tynkkynen on havahtunut, niin ei kestä kauan kuin moni muukin. Hänellä nyt ei ollut muita vaihtoehtoja kun kosto oli varma, teki hän sitten mitä tahansa. Hän kirjoitti kyllä ihan hyvin.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Loppu tulee ennemmin tai myöhemmin, mutta jos edes kymmenkunta kunnianloukkauksen saanutta julkisuuden henkilöä tekisi rikosilmoituksen, seuraukset olisivat katastrofaalisia MV-lehden kannalta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siitä vaan rustaamaan rikosilmoituksia, ikävä kyllä mahdollisuus mihinkään toimenpiteisiin on lähes olematon. Niinkuin Börje tuolla edellä sanoi, ei tuollainen sivusto lopu koskaan millään painostuskeinolla, se voi loppua ainostaan niin, että se vaietaan pikkuhiljaa hiljaiseksi.

Mitä enemmän siitä koohotetaan, sitä enemmän se tulee saamaan tukea suorilla Paypal-lahjoituksilla, mitä se jo nyt kerää. Tuolla sivustolla on niin paljon koohoja seuraajia, että tällainen toiminta saa ne entistä enemmän pinnalle.

No oma on asianne, ja ainahan voi koittaa, mutta lopputuloksen me jokainen varmaan tiedämme.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Lahjoitusraha käy äkkiä vähiin kun aletaan maksamaan sakkoja ja korvauksia. Ja jos tuo rahankeräys on laiton, taitaa siihen menneet varat siirtyä valtiolle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nyt on kyllä taas ihmeellistä tekstiä, ajatteltko oikeasti jos tuo Janetski saa sakkoja, niin siihen loppu tuo julkaisu?

Onko tämä nettimaailma ihan uusi demarinuorille, kun tuollaista soopaa suustaan ulos päästää. Otetaan nyt esimerkiksi Pirate Bay, onko toiminta loppunut, vaikka palvelu on kielletty monessa maassa, ja isoja korvauksiakin on määrätty.

Nyt olisi aika herätä ja ymmärtää todellisuus.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #35

Pirate Bay on aivan eri mittakaavan sivusto. Sillä on ainakin tuhansia aktiiveja sen ympärillä auttamassa viranomaisten vastustamisessa, MV-lehti taas pyörii pääosin yhden henkilön ympärillä.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Perustan oman näkemykseni esimerkiksi homma forumin katoamiseen kokonaan yleisestä keskustelusta. En edes muista milloin siinä oleviin teksteihin olisi viimeksi viitattu. Sen jälkeen kun ihmiset tajusivat minkä lajin ihmiset siellä pyörivät, niin forumin noteeraaminen jonkinlaisena "tietolähteenä" alitti nolla-arvon. Saman kohtalon ansaitsee MV-lehtikin.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Itse kyllä näkisin tuon ehkä ennemmin niin, että MV-lehti korvasi huomattavasti vähemmän vahingollisen hommafoorumin.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Aina nämä hörhöt jonnekin siirtyvät. Mihinkä se jengi katoaisi? Vahinko syntyy lähinnä heille annetusta huomiosta.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #31

Ei mikään media kerää hetkessä sellaista suosiota kuin MV-lehti. MV-lehteä myös lukevat sellaiset, jotka eivät muuten ole näissä kuvioissa. Hommafoorumia ei voi mitenkään verrata tämän päivän MV-lehteen.

EDIT: Sitä paitsi jos näihin puututtaisiin heti kun nämä syntyvät eikä vasta kun kävijämäärät ovat sadoissa tuhansissa, ei mitään tällaista pääsisi edes syntymään. Tai jos syntyisi, niin se olisi joku astetta asiallisempi foorumi, joka ehkä jopa tukisi maahanmuuttokeskustelua.

Käyttäjän jennitamminen kuva
Jenni Tamminen

Tässä muuten meidän haastattelu, jossa Tynkkynen kertoi kantansa MV-sivuston suhteen: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/162921-sebastian-t...

Ja tässä tästä bloggauksesta tehty uutinen: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/163423-nuorisopoli...

t. Jenni / US

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Sebastian Tynkkynen onnistuu taas yllättämään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Täysin ala-arvoinen uutinen, mikä ei perustu yhtään mihinkään, ei Pirate bay ym. millään sanktioilla lopu.

Hiukan toivoisi asiantuntemusta toimitukseltakin.

Ainoa millä tuo ala-arvoinen julkaisu loppuu, on että se vaietaan hiljaiseksi.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Sitä tässä on yritetty jo vuosi ainakin, ei näytä toimineen. Lukijamäärä vaan kasvaa ja kasvaa.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #40

Jaa, on yritetty vai? En nyt halua väittää omasta vaikenemisestasi yhtään mitään, mutta tälläkin blogialustalla pyörii useita vakiokirjoittajia / -kommentaattoreita, jotka tuntuvat päivittäin raportoivan mitä MV-lehdessä on. Toki eräät (en tohdi laittaa tarkempaa viittausta) poislukien sellaisessa "kattokaa nyt noita rasisteja" -hengessä, mutta kuitenkin. Hommafoorumin katoaminen tutkasta selittyy ilmeisesti sillä, että MV-lehti on korvannut sen ko. ryhmän pöyristelyn kohteena.

Tarkoittanee siis sitä, ettei kuonan tuottaminen mihinkään katoa, vaikka saisittekin sen jotenkin nurin. Sekopäät tarvitsevat purkautumisväylänsä, ja hyvät ihmiset pöyristelyn kohteensa, joten sen tilalle syntyy takuuvarmasti uusi alusta, jonka ympärillä pyörii sama sirkus kuin näiden edellisten kohdalla aiemmin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #65

Ja pahat ihmiset tarvitsevat kylmyytensä?

Esko Kotilainen Vastaus kommenttiin #40

Niimpä näkyy kasvavan.oletko tullut miettineeksi miksi,vilkaise peiliin,vastaus on siellä

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Olisko sun Petteri hyvä vaikka joskus vähän kehittää tuota positiivista ajattelua? :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #41

Mä oon todella positiivinen ihminen, mutta kun ei millään ymmärrä, että joku oikeesti kuvittelee vielä tänä päivänä, saamalla jollain ihme rikosilmoituksilla ja boikoteilla vihapuhesivustot ym. kuriin.

Onhan näitä yritetty joka maassa, eikä nämä millään tavalla näillä konsteilla lopu, kaipa se nyt pitäisi olla selvä kaikille, joka hiukankin nettimaailmaa seuraa, mutta ehkä demarinuoret tekee historiaa tällä kertaa. Olisi sitten sille jumalattomalle puoluetuellekin jotain kirjaimellista hyötyä.

Sitten kun se ihme tapahtuu, että MV-lehti lopettaa, niin seuraavalla sekunnilla aukee MV-lehti 2 ja 3 ja 4 ......

Käyttäjän jennitamminen kuva
Jenni Tamminen

Yhteiskunnallinen ja keskustelua herättävä aihe, minkä vuoksi siitä on viime aikoina uutisoitu.

t. Jenni / US

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"MV-lehden suosion myötä keskustelun taso on vajonnut niin alas, että asiallinen keskustelu maahanmuutosta on mahdotonta."

Missäköhän tätä keskustelun tasoa pystyisi mittaamaan? Se on säilynyt esim. US Puheenvuorossa varmaankin ennallaan, ehkä ajan myötä noussut.

Lisäksi ns. valtamedia kirjoittaa nykyisin melko paljon maahanmuuton ongelmistakin. Keskustelu on minusta noussut sitä myötä huomattavasti. Ja se on luultavasti osaksi MV-lehden ansiota.

Jännää muuten, että IL:n uutinen "pakolaisista" muuttui, kun MV kirjoitti siitä.
http://mvlehti.net/2016/01/13/valtamedia-vs-mv-leh...
http://www.iltalehti.fi/viihde/2016011220949055_vi...

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Toki jokainen aktiivinen media saa joskus aikaiseksi jotain hyvää, mutta ei se tarkoita sitä, että se muuttaisi sen läpimädästä joksikin muuksi.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

"Toki jokainen aktiivinen media saa joskus aikaiseksi jotain hyvää"

Ei varmaan ihan sattumalta? Eli myöntänet, että heillä on myös hyviä journalistisia periaatteita, jos media saa aikaan hyvää. Eli ei se ihan läpimätä sitten taida olla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #72

MV on saattanut saada aikaan ps puolueen galluplaskun. Voi olla kiva hakea jännitystä laittomalta sivustolta mutta samalla ehkä se paljon parjattu "hyvien ihmisten" joukko alkaa näyttää hitusen turvallisemmalta seuralta.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #74

Soinihan tuon gallup-laskun sai aikaan. Liian vähän tekoja, liikaa myötäilyä. Vieläkään ei PS/hallitus ole tainnut tehdä mitään, samalla kun muut maat kiristää politiikkaansa.

MV on tarpeellinen, vaikka joissain asioissa meneekin rajan yli - yksityishenkilöihin liittyvät kirjoitukset.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #90

Ei Soini yksin voi olla syyllinen galluplaskuun. Koko rintama on ollut kyvytön asemoimaan itsensä vastuuhenkilöiksi. Halvalla saatu on halvalla menetetty. Ja halpuus on persuista hienoa esim halpamainen hommaretoriikka tai halpamainen MVlehti. Jatkuva arvojen ale ei sovi suomalaisille, se on nyt nähty.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #92

Vaikea tietää, kun en näe PS:n sisälle. Mutta mitään ei ole tehty. Siinä on pääongelma. Soini on pääsyyllinen, vastuussa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #94

Nimi 'työväenpuolue ilman sosialismia' jäi mysteeriksi. Mm kulmikkaan Putkosen ansiosta siitä taisi tulla epäsosiaalinen työväenpuolue. Tietty ihmiset haluavat palata sosiaalisen työväenpuolueen piiriin.
Ja mitä teki Turkkila muuta kuin keimaili? Kyllä uusi puolue tarvitsee satoja artikkeleita jossa sitä määritellään. Tyhjänpäiväinen päätoimittaja kiinnostunut poseeraamaan erilaisissa oikeistodandyvirityksissä. Sinänsä kyllä kiehtova ilmiö mutta jos laiminlyö tehtävänsä niin surullinen ilmiö. Oikea dandy pystyy molempiin, poseeraukseen ja henkiseen työhön.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #98

Aika kuplahan tuo PS valitettavasti oli.

Tai itse asiassa Soini on minusta se varsinainen kupla, jäsenissä tuntuu olevan hyviäkin tyyppejä, mutta joutuvat "huutelemaan sivusta".

Käyttäjän JariMiettinen kuva
Jari Miettinen Vastaus kommenttiin #74

Mikä laiton sivusto? Onko lainvoimainen tuomio? Jos ei, niin käytä jotain muuta termiä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #97

Eiköhän tietoinen valheiden levittely ole laitonta. Epäisänmaallista se ainakin on. Onko se parempi sana?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #72

Ei niillä ole. Jotain ovat journalismista oppineet tai joku henkilö siellä toimituksessa, mutta ei kyllä ole. Yksittäistapaus ja muutenkin aika turha juttu.

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine

MV-lehti rikkoo tekijänoikeuksia. Se on varastanut oikeiden lehtien nettisivuilta kirjoituksia, ja julkaissut ne nimettömänä.

En usko että MV-lehteä saadaan lopettamaan millään keinolla, mutta lisää tuo syntilistaan.

Ei MV-lehden juttuja enää kukaan usko, mutta sen rinnalle nousseita wannabe-sivustoja on paljon, ja niiden nimet eivät ole vielä niin tuttuja että automaattisesti lukija luokittelisi ne roskaksi.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Wannabe sivustot saadaan helposti alas ennnen kuin niistä tulee suosittuja, jos poliisi on hereillä ja mediatalot ja yksityishenkilöt pitävät kiinni oikeuksistaan.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Miksi ammutaan tykillä hyttystä?

Risto Laine

Sanoisin, että kyse on pitkän ajan vaikutuksesta ja syys-seuraus suhteesta. Siis vallitsevan Politiikan tulos on ilmeinen ja se on synnyttänyt vihan kulttuuriin. Politiikot sen aloitti, onhan kyse "ylhäältä annetusta" pakottamisesta ja kriitikot on 90 luvulta saakka haukuttu maan rakoon argumenteilla: taantumuksellinen, apina, ei-tiedostava, menneessä eläjä, esson kaljabaarin maalaistollo, vastustaa vastustamisen ilosta, ne pelkää, että maahanmuuttajat vie heidän työt ja naiset jne.

Minulla tulee näistä Politiikoista mieleen koulukiusaaja, narsisti, jopa psykopaatti. Nyt sitten saitte mv-lehtenne. Meinaatteko lisää tylyttää suomalaisia?.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Tarkoitatko, että mm. perussuomalaisten eduskuntaryhmä on "koulukiusaaja, narsisti ja psykopaatti"? Oikeastaan olen samaa mieltä.

Risto Laine

Nämä ovat niitä: SDP, Kokoomus, Vihreät, Vasemmisto ja RKP ja heidän kynästään on juuri em. argumentit.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #54

Puhut siis Kansan suuresta enemmistöstä? Kansa on siis väärässä?

Risto Laine Vastaus kommenttiin #56

Jos em. Puolueet ovat käyttäneet noita halventavia argumentteja, niin silloihan kansa on oikeassa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #58

Sano sinä, kun toit nuo jo 1990-luvulta asti tulleet menettelytavat ja "argumentit" julki!

Outi Naukkarinen Vastaus kommenttiin #56

Että te vaan ole koko kansa, vaan kansan petturit kaikki.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Lukijoilla on hyvä kyky löytää ja lukea haluamaansa tietoaa, tai olla lukematta. Varsinkin, kun ei ole enää sitä 70 luvun vasemmistolaista ohjaus ja kontrollijärjestelmää. Suomesta on puuttunut räävitön keltainen lehdistö, joka olemassaololllaan tekee hallaa, ja vasta sitten, jos sen kommentteihin tartutaan. Muuten jokainen voi mielessään miettiä, kannattaako niihin juttuihin edes mitenkään puuttua.

MV Lehden olemassaolon ja yleisen ilmapiirin huononemisen asemasta vois keskittyä vaikka pohtimaan niitä perussyitä kasvaneeseen kritiikkiin yhteiskuntaa kohtaan. Mistähän johtuu tuollainen MV lehden menestyminen ? Sitä kandee fundeerata vaikka siellä puoluekokouksissa, ryhmätyönähän tuollainen olis tosi kiva päivän täyte ja siitä saisi hyvän ja topakan esityksen.

Enkä jaksa uskoa, että jonkun julkaisun kieltäminen toisi yhteiskuntaan hyrisevän ja auvoisen mielipideharmonian. Noista MV Lehden laittomuuksista en tiedä sanoa, mutta taitaa olla Espanjassa tuo julkaisu kirjoilla, joten aika vaikea on lähteä haastamaan vastuuhenkilöitä.

Matti Virtala

Plussat MV-lehdelle ja 'vihapuheelle'.

Käyttäjän raffu kuva
Rafael Rantala

MV-lehteä en tarkemmin tunne mutta kuitenkin ymmärtääkseni toimii jollain mainostuloilla tms. eli toiminee niin kauan kuin ao. kysyntää on ja ilmeisesti on jopa ansiokkaasti saanut ilmoille jotain häivytettyjä kuvioita, hyvä niin.

Olisin huomattavasti enempi huolissani verovaroin hoidetusta uutisoinnista jos sillä on jonkinmoista aatteellista agendaa omassa uutisoinnissaan (esim. monikulttuurisuus taitaa olla ihan listattuna kohtana ylellä) ja tarvetta pimittää ja jopa vääristellä sen vuoksi joitain uutisia. Sen vuoksi olisin jopa valmis lopettamaan ja kilpailuttamaan ylen tehtävät sopivin väliajoin.
Eli siis pitäisi vaan parlamentaarisesti päättää tarvittavat verovaroin hoidettavat mediatehtävät ja kilpailuttaa sen tuottaminen.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Mielenkiinnosta: mistä ja millaisista aiheista teit rikosilmoitukset? Onko yksilöityjä keissejä, joissa esim. kunnianloukkausraja mielestäsi ylittyy?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Kiihoittaminen kansanryhmää vastaan ja pari muuta. Kunnianloukkaus on asianomistajarikos, joten siitä en ole tehnyt rikosilmoitusta, kun omaani ei vielä ole loukattu. Rajat kyllä ylittyvät niin että paukkuu, jos se kiinnostaa.

Risto Laine

Lassi!

Voitko antaa esimerkin, siis kättäpidempää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #79

Niin kauan kun nuivat rskastavat näitä halvalla ostettuja roisimaneereitaan osoitatte että olette eurooppalaisia arvoja vastaan, koko poppoo alkaen halla-ahosta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #82

Lassi hei toi oli hommatyylinen ansa. Nyt sitten toi poistetaan jotta sun ilmoitus ei olisi niin validi. Ne on ihmisiä vastaan.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #83

Ei haittaa, ilmotus ja kopiot on jo poliisilla.

Käyttäjän JariMiettinen kuva
Jari Miettinen Vastaus kommenttiin #82

Mikä tuossa oli kunnianloukkaus? Punainen nenäkö? Meitä kutsutaan natseiksi ja rasisteiksi, jotka kritisoimme laittomasti suomeen tulleita ja suomen lakeja rikkoen, ilman asianmukaisia papereita tulevia sotilaskarkureita. Eikös se ole kunnianloukkaus? Vaikka työperäinen maahanmuutto on suotavaa ja muu siirtolaisuus, sekä suomeen leireiltä tuotavat pakolaiset, naiset ja lapset, niin silti hautaan rasistiksi. Menee hieman sekavaksi, kun 90 % suomalaisista ei hyväksy nykyistä maahanmuuttopolitiikkaa. Ovatko kaikki rasisteja?

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen Vastaus kommenttiin #82

Eihän tuo mikään Demari- tai Turun Sanomat-teksti ole, mutta ei oleellisesti poikkea Hämeen Kaiku/Pontus bloggaa/Sini Lappalainen kommentoi-osastosta.

Ehkä tuossa ylittyy tutkintakynnys, mutta en ole varma, ylittyykö esimerkiksi kunnianloukkausraja. Viranomaiset varmaan sen päättävät, ei Jääskeläinen. Toivottavasti.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

En usko sananvapauden rajoittamiseen. Je suis Charlie? Even if I don't agree what you say, I will defend to death your right to say it. (Evelyb Beatrice Hall Voltairesta)

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Sananvapaus ei poista vastuuta sanomistaan, eikä oikeuta ihmisoikeuksia tai lakeja loukkaavien viestien levittelyyn.

Risto Laine

Mitä jos vastuun piilottaa satiiriin?. No eipä sekään hyvä idea ole, Pariisi opetti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #78

Charlie Hebdon tyypit ei heitä lukijoille riman alta hutaistua. Ne kunnioittavat pilapiirtäjien ammattietiikkaa. MV ovat laiskoja ja ihmisyyttä aliarvoivia. Niillä on tasan yksi sääntö. Anything goes kuhan se vahvistaa Putinin valtahierarkiaa.

Jari Nyberg

Onko tämä vasemmiston normaalia toimintaa aivan yleisestikin? Jos pärstä ei miellytä, niin rikosilmoitusta kehiin? Milloin ajattelitte pystyttää uudelleenkasvatusleirit? Ottaako juuri näin koville salailun ja propagandan muurin murtuminen? Viimeiseksi kysymykseksi tekisi mieli laittaa yksi armeijasta tuttu kysely, mutta koska tämä on lapsille sallittu saitti, niin jätänpä tällä kertaa väliin.

Kari Ahveninen

Hyvä kysymys. Miten olisi sellainen toiminta, millä kaikki maan hallituksen yms. toiminta joka aiheuttaa tuollaista vihapuhetta ja ongelmia laitettaisiin kuriin?

Se on turha rutista siitä että syntyy "vihapuhetta" kun ensin on tietoisesti aiheutettu tilanne joka aiheuttaa vihapuhetta.

Pahus, että demarit sitten voivatkin olla tyhmiä. Tosin, ei tässä virheätkään juuri älyn lahjoja esitelleet ole, ja vasemmistoliittolaiset sitten ovatkin jo avoimesti suomen kansan vihollisia.

Eli: Lakkaa kyselemästä tyhmiä, ja tee jotain sellaista millä vihapuhe loppuu. Jos ei muuten, niin ei kun kantasuomalaiset leireille uudelleenkoulutukseen.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Hommaforum on juntannut nuiville "keskusteluohjeita" joiden tarkoitus on samalla sabotoida keskustelua ja pommittaa sitä kun on keskusteluvinaan. Jotkut ovat jo kasvaneet siitä ulos mutta uusia tulee. Läpikohtaisesti epäisänmaallista kgp-taktiikkaa. Yksi tapa on koukkujen heitto mikä juuri Lassille tehtiin. Halla-aho ja Putin hyppivät ilosta kun homma pelaa.
Mutta vaikka olisi kgp kuinka tehokas suomalainen on sisukkaampi. Eikä se sisu ole mikään äärioikeiston viimeinen muotiverme vaan isänmaallisen enemmistön päättäväisyys jatkaa eurooppalaistyylistä keskustelua jossa halvat keinot koskaan eivät kokonaan dominoi.

Kari Ahveninen

Hmm... onko siis Sini ainoa lääke että kaikki väärinajattelevat suomalaiset toimitetaan uudelleen kasvatettaviksi, esmes jonnekin leirille? Sillee ihan aitostalinistiseen tapaan?

Kun hallitus tyrii hommat, kaikki karkaa käsistä, mihinkään ei ole rahaa ja poliisikin vain valehtelee siinä kuin media komppaa, niin mitä sitten pitäisi tehdä?
Jos kansa ei ole tyytyväinen, niin kansa pitää vaihtaa?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

;-) voihan sen niinkin lukea. Hommaretoriikka vaan on väsyttänyt monet entiset hommalaisetkin kuten MV-törkyily tulee väsyttämään siihen hurahtaneet. Jäljelle jää ne poliitikot ja poliittisesti nimetyt jotka nostavat palkkaa näiden saittien lyhytjännitteisen ja sisäänrakennetun itsetuhoisuuden ansiosta. Ihmisille ei jää kuin huono maku suuhun.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #87
Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #87

Hmm... siis sinun mielestäsi ratkaisu maahanmuuton ongelmiin on rajoittamaton maahanmuutto? Ja siihen että rikoksia tapahtuu niin ongelma ratkaistaan sillä ettei niihin kiinnitetä mitään huomiota, ainakaan jos ne ovat maahanmuuttajien tekemiä, ja laitetaan pää pensaaseen?

Jos jossain on sisäänrakennettua itsetuhoisuutta niin EU:n maahanmuuttopolitiikassa. Sillä ei jää enää edes huonoa makua suuhun. Edellyttäen tietysti että on vielä pää harteilla.

*muoks* korjasi puuttuvan sanan.

Seppo Hildén

"Miten MV-lehti ja avoin vihapuhe saadaan kuriin?"

Tässä suurempi huolenaihe vaihtarina:

Miten SDP ja avoin paskanpuhuminen saadaan kuriin?

Esimerkkejä on historian saatossa niin paljon, etten jaksa alkaa nyt luettelemaan, Otetaan yhtenä esimerkkinä vaikkapa ne Jutan feikkitakuut Kreikan velkojen suhteen.

Veronmaksajille ne tuli aika kalliiksi. Vielä kalliimmaksi kun edellisen puheenjohtajanne Lipposen tyhjän saksalaisen ilman ostaminen 4,5 miljardilla eurolla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt ei eletä aikoja ennen jytky ykköstä. Virttynyttä. Demarit eivät enää ole manattavissa yleiseksi sylkykupiksi. Kerran te onnistuitte ja minkä saitte pelasitte pois omaa itsekeskeisyyttänne.

Kari Ahveninen

Demarit manasivat itse itsensä sylkykupiksi sillä että alkoivat eliitin asialle ja unohtivat sen työtätekevän suomalaisen. Mutta kai se sitten virkademarille on se ja sama, kun kerran kansa maksaa.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Jopa diktaattori, puhemies Mao Zedong lipsautti, että annetaan kaikkien kukkien kukkia, vaikka hän todellisuudessa "panikin ne kuriin". :-))

Blogistin kannattaisi kerrata esim. YLE:n tai suomalaisen vasemmiston tai Kokoomuksen ns. remonttimiesten 1970-luvun historiaa, niin hänelle avautuisi lohduton näkymä siitä, mitä poliittinen tiukkapipoisuus ja itsesensuuri voivat saada aikaan jopa Suomessa.

On vaikeata uskoa nuorten demareiden retkahtavan uudelleen samaan vipuun v. 2016 , johon myös EU retkahti v. 2014: Menettää kyvyn kuunnella ja ymmärtää ihmisiä ja sitä, mistä todellisuudessa on kysymys:
http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/634705/Kansa...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sen nyt arvasi kun tämä kirjoitus ilmestyi, että äkkiä se leviää käsiin, MV-lehden touhuista kai se piti keskustella, ja siitä vastaan aiotuista toimista, mutta käsistä lähti taas kerran.

Mukaan tuli Sinin tuomana vakiosanonnat, on nuivat, Halla-Aho, homma, persut jne. Ja toinen puoli vastaa, suvakit, vapaa maahanmuutto ym.

Hyvää ja antoisaa keskustelua, sitähän se Presidenttikin peräsi. Kyllä se tästä hienosti taas lähtee.

Kari Ahveninen

Totuutta, ja varsinkin sanansaattajaa ampumalla ei juuri edistytä. Mutta tämä on tuollainen demarillinen ja suvaitsevainen lähestymistapa: Jos joku prkl kehtaa kertoa totuuden, niin se on rassisti, sika ja muutenkin ikävä ihminen.

Ainahan toki totuus riippuu siitä miltä puolelta sitä katselee, mutta jos joku selkeästi osoittaa valehtelun, niin onko se sitten oikea lääke että kielletään totuuden esilletuoja, vai olisiko oikeampaa se että alettaisiin itse puhumaan totuutta?

Jälkimmäisellä vaihtoehdolla kun ei jäisi aseita vastapuolelle. Mutta jos valehteleminen, totuuden muuntaminen ja kertomatta jättäminen on kasvanut veriin niin onhan siitä toki vaikeaa irti päästä. Ja silloin sitä tietysti koetetaan käydä sensuuriin. Vanha kunnon stalinistinen/kommunistinen/fasistinen/natsistinen keino. Ei demokraattinen. Ei.

Esko Kotilainen

Jääskeläinen,vaikuttaa keskenkasvuisen puheilta nämä juttusi.Kannatatko todella sananvapauden rajoittamista ja yksityisen toimiliikkeen alasajoa,pakotteiden kera.Ota lakimies ensin avuksesi.Mainosta luulen sinun saavan ainakin MV-lehdessä.Mutta voithan sitten ainakin nostaa syytteen heitä vastaan,sinun politiikon uran tuhoamisesta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

MV:llä ei ole mitään tekemistä journalismin tai sananvapauden kanssa. Ei ole sananvapautta että esiinnytään lehtenä, julkaistaan keksittyjä ja varastettuja juttuja ja ahdistellaan ihmisiä ja organisoidaan vihapuhelynkkajaisia ja kotisoittohäiriköintejä. Tähän mennessä tyyppi on saanut olla suht rauhassa koska huiputtelee teitä ulkomailta käsin, ja sitten on paljon ihmisiä jotka todella kuvittelevat että käsien heiluttelu on paras. Itse lopetin käsien heiluttelun siinä vaiheessa kun ne nuoret Luciatytöt kertoivat heidän häpäisemisestään. Moni mies kannattaa MV:tä koska siellä saa vapaasti herjata naisia ja kirjoitella raiskausfantasioita haarus sykkien.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

108 MVtä tukeva nimittää kansalaista keskenkasvuiseksi. Hah hah. Pahasti hakoteillä pitää olla. Rikollisuus ja rikolliset ovat negatiivisen vallan käyttäjiä mutta se että on valtaa ei mitenkään liity aikuisuuteen rikollisten tapauksessa.

Käyttäjän taivaanranta kuva
toivo mäkinen

Huh huh mitä tuubaa tuli juuri luettua. Onko nämä henkilöt todellisia ja täysissä järjissään? Lassin pitäisi varmaan haastaa itse itsensä kunnianloukkauksesta oikeuteen sen verran typeryyksiä on lasketellut.

Noh jokaiselle oma viisiminuuttinen.

Juha Merisaari

"Vain meidän mielipiteenvapaus on oikeaa mielipiteen- ja sananvapautta" Vastenmielisiä uutisia ei saa kertoa, sillä ne ovat kaikki aina valheita. Valhe alkaa ilmeisesti siitä kun se ei ole oman viiteryhmän agendan, odotusten tai kuvitelmien mukainen.

Demokratian perusta on ehdoton sanan-, mielipiteen ja kokoontumisvapaus. Kun tätä perustaa lähdetään joiltakin osin murentamaan alkaa demokratia hiljalleen sortumaan. Mitä tulee tilalle?

Ilmeisestä on että valvontaa ja kaikenlaista kontrollia halutaan enemmän. Surullista siinä on se että, se vaatimus tulee itseään demokraattisina pitäviltä ihmisiltä ja organisaatioilta.

Stalinin sanoin: "luottamus hyvä, valvonta parempi", sitäkö halutaan?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Perustettakoon ensitilassa kaupunginosakohtainen valvontayksikkö, joka valvoo ilmoitustauluja. Siellä on kuitenkin kaikenlaisia törkyjuttuja, jotka ovat vailla keskusjohtoista kontrollia. Lisäksi on heti saatava valvontakomitea tarkkailemaan ja seuraaman sekä ohjaamaan nettikirjoittelua Suomeksi, Ruotsiksi ja Saameksi.

Englannin ja muiden kielten valvonnasta ei niin väliä. Eihän ne kirjoitukset meitä koske, eikä meitä loukkaa.

Tietty, näihin virkoihin pätevyysvaatimuksena voisi olla vaikka muutama vuosi Sirola opistossa, tai pitkä tausta puolueen aktiivijäsenenä.

Saadaan sitten kätevästi muutamalle tuhannalle poliittisille pellelle suojatyöpaikka.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Syntyihin syviin kannattaisi keskittyä. Mistä johtuu että MV-lehdelle löytyi markkinat. Jos julkinen media jättää jotakin kertomatta, niin silloin luodaan markkinat medialle joka sen kertoo ja samalla luodaan mahdollisuus että kyseinen media voi kertoa perättömiäkin asioita ja julistaa omaa agendaa. Jos luodaan markkinat niin joku ne täyttää ja jos joku saadaan pois markkinoilta, niin joku toinen sen paikan vie. Kannattaisi vähän ajatella hyppääkö Rosinanten selkään ja ryntää peitsi ojossa kohti tuulimyllyä, vai tekeekö häiritsevän asian tarpeettomaksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persut jättivät yleisönsä kun pääsivät hallitukseen. Persujen olisi pitänyt syventää ja tarkentaa viestejään ja ennenkaikkea pitää yleisöstä kiinni. Niillä oli puoluetuet yms mutta Turkkila senkuin keskittyi äärioikeiston pukumuotiin.

Sirkka Penttinen

Lassi Jääskeläinen: Olet yhden silmän mies ja katsot kieroon. Maailmalla ilmestyy tuhansittain lehtiä, jotka kertovat maailman tapahtumista vielä paremmin ja totuudenmukaisemmin kuin MV-lehti ikinä on pystynyt kertomaan. Mikä teitä kaikkia vaivaa, kun ette halua kuulla totuutta? Jokainen ihmine luettuaan BBC tai Reutersia, tekee omat johtopäätöksensä ja voi suodattaa ja valita mitä uskoo.....hehehehe

Pani Jaakki

Onpa kumma kiima näillä vartti-kommunisti nuorilla jotka itseään demokraateiksi kutsuu saada pienimuotoinen media julkaisu lopetettavaksi..hyvähän se on jos löytyy vaihtoehtoinen mediajulkaisu joka puhuu asioista oikeilla nimillä ja mitään salailematta..eikö sellainen sovi ns.demokraateille?? Ja mitä tulee kunnianloukkauksiin niin ne on aina asianomistaja rikoksia eikä ns. demokraattien päätettävissä olevia asioita. Ja vielä, jos mv-lehti on niin kauhean paska ja vääristelevä julkaisu niin miksi tollainen itku ja narina moisesta julkaisusta??? Eiköhän ihmiset itse oäätä mitä ne lukee tai on lukematta...se ei kuulu sinkkosen akan vitushinkula karvan vertaa ns.demareille kuin muillekkaan tenavajärjestöille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Huomautan vaan että puheenvuoron nuivat eivät noudata avoimmuutta vaan poistavat kriittiset kommentit. Sananvapaus on vaan heidän valtapyrkimyksiään varten. Kun he sitten käyttävät isänmaallisen enemmistön blogeja hollitupinaan täytyy muistaa vastavuorousuuden puute. Poikkeus: Jari Lindström.

Käyttäjän PetriViitala1 kuva
Petri Viitala

Korjaus: "Loppu MV-lehdelle" on ensimmäinen Iljaa vastaan tappeleva yhteisö. Isoin myös. Jos vilkaiset boikottitapahtuman järjestäjiä, on SONK ja sivumme mukana puolet ja puolet. Lisäksi minä otin yhteyttä mainostaviin firmoihin. Korjaan asian tästä lähtien aina, kun se tulee vastaan. Hanna ei edes ole läpikäynyt puolentoista vuoden julkaisuja. Hän lähtee jokaiseen hyväntekeväisyystempaukseen mikaan, toivoen, että saisi glooriaa sitä kautta. Hänen pitäisi tutustua viholliseensa, että tietäisi, miten se tuhotaan. Toinen mahdollisuus on jakaa vanhalla linjalla, eli uhriutua julkisesti kaikesta kiusasta mitä hänelle tehdään. Itse pistin eilen adressin Espanjan poliisille ja avaaz-vetoomus kiertää vielä jonkin aikaa. Keskustelin myös pitkän ketjun Iljan kanssa sivullani. Minulle se oli työvoitto, muut eivät välittäneet. Kumma, että mekkalointi kiinnostaa niin monia. Blogi on hyvä, mutta korjaus on aiheellinen, koska totuudessa on pysyttävä juuri silloin, kun tappelee valheita vastaan.

Toimituksen poiminnat