Lassi Jääskeläinen Ajatuksia Lohjalta

Putkonen petti lupauksensa

Pari viikkoa sitten media kuohui kun perussuomalaisten "työmies" Matti Putkonen uhkasi haastaa oikeuteen kaikki Immosta vastaan kirjoittaneet tavallisista somettajista päätoimittajiin. Kuten Pekka Vennamokin äskettäin totesi, Putkosen tyhjät puheet kuitenkin tunnetaan jo vuosikymmenten takaa. Putkonen petti taas lupauksensa ja koko homma tyrehtyi siihen, että perussuomalaiset julkistivat 13 henkilön nimet, jotka ovat perussuomalaisten mielestä erittäin pahasti loukanneet Immosta.

Olen erittäin pettynyt Putkoseen. Ilmeisesti Putkosen puheisiin voi luottaa vielä vähemmän kuin Soinin ministerikiimassa antamiin lupauksiin. Odotin jo innolla perussuomalaisten täydellistä poliittista itsemurhaa, mutta ehkä Soini jyräsi Putkosen ja osan puoluehallitusta, ja asiassa päädyttiin tällaiseen laihaan kompromissiin, jolla mahdollisesti vain yritetään saada huomio pois Immosen väliaikaisesta erosta. Toinen vaihtoehto on, että Putkonen tosiaan on vielä vähemmän luotettava kuin ministerikiimainen Soini.

Joka tapauksessa olen pettynyt perussuomalaisten nimilistan pienuuteen. Ilmeisesti joku muukin on, koska joku teki jo adressin "Lisätkää minutkin Putkosen listaan".

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (70 kommenttia)

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Persu pettää aina, ihan aina, ja vielä enemmän kuin kepu.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Näyttäisi Persuilla aina tosipaikan tullen menevän jytky pöksyyn. Soinin ulkoministeriksi karkaamisestahan se alkoi ja loppua ei näy.

Oscari Wirola

Tuo allekirjoittamisen vinkki oli hyvä. Kävin ja allekirjoitin. Minäkin haluaisin edes kerran päästä jollekin oikein kunnon listalle. Aikoinaan en ehtinyt edes ns. Erik Schüllerin aseistakieltäytymisen kehotuslistalle.

Lassi, kiitos vinkistä!

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Kummalla on pitempi ? Putkosella vai Tiitisellä ?

Siis lista !

P.S Adressi allekirjoitettu.

Kari Ahveninen

:D Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä että mikä on allekirjoittajien lukumäärä tuolla addressilla. Pahaa pelkään, että se ei ole aivan mahdottoman pitkä.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Nyt on 166. Aika hyvä sinänsä tämän tyyppiselle adressille tässä ajassa. Mutta ei tätä nyt kannata niin tosissaan ottaa, huumoriahan tämä nyt ensisijaisesti on.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei Putkonen ole puolue, eikä Jääskeläinen ole puolue, tosin molemmilla on puoluejohdon tuki takanaan, mutta nyt on niitettävä, että päästään joskus haravoimaankin.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

No yleisesti ottaen puolueen työntekijä, jonka tehtävä on edustaa puoluetta julkisuudessa, ei kyllä esittele siellä mitään omia mielipiteitään vaan tekee juuri tasan sen mitä käsketään.

Kari Ahveninen

Ottaako Lassi sinua päähän ettei sinua mainittu listassa? Vai mistä tämä purkaus?

Annapa Lassi ensin äänesi sille että Tiitisen lista (joka Halosen päätöksellä salattiin) annetaan julki, niin ehkä sitten voisin ajatella kannattavani tätä päänavaustasi.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Olen nyt sen verran utelias, että kysäisen tiedätkö, mikä Tiitisen lista on?

Asiakirjan arkistoinnista muuten teki ratkaisun presidentti Koivisto, eikä siis Halonen. Koivisto toimi Suojelupoliisin oman suosituksen mukaisesti. Lopullisen päätöksen asiasta teki Korkein hallinto-oikeus vuonna 2010.

Kari Ahveninen

No tottahan toki, eihän siitä ole jauhettu kuin vasta noin 25 vuotta. Kaksi demaria päätti salata sen, ensin Koivisto joka laittoi sen jäihin, ja sen jälkeen Halonen joka pakasti sen. Taitavat toivoa että kupsahtavat ennenkuin se ilmaantuu luettavaksi.

Korkein hallinto-oikeus taas teki juuri niinkuin Halonen ja demla halusi. Sieltä on annettu ennenkin poliittisia päätöksiä joilla ei ole laissa välttämättä oikeutusta.

Sinällään minua kiinnostaisi tietää että mikä tuossa Stasin listassa on niin raskauttavaa että se halutaan pitää julkistamattomana?
Ettei vain demarien ja vassarien ennestäänkin huono kannatus putoaisi jopa negatiiviselle puolelle, kun selviää että ketkä kaikki ovat toimineet tuon laatuisan kommunistimaan "syväkurkkkuina".

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #46

Eiköhän "salaamisessa" ole perussyynä se, että julkistaminen aiheuttaisi julkisuudessa ajojahdin sellaisia ihmisiä kohtaan joita vastaan ei oikein näyttäisi löytyvän näyttöä. Supohan on sen sisällön tutkinut eikä ole aloittanut prosesseja sillä esiintyviä ihmisiä kohtaan.

Listasta on muistettava, että se on kiertänyt aika monen käden kautta editoivana ja se sisältänee nimiä joita Stasi on pitänyt potentiaalisina tietolähteinä. Siis henkilöitä jotka eivät olleet tietolähteinä mutta joita Stasi katsoi potentiaalisina mahdollisuuksina. Samaten noissa Stasin listoissa oli sekaisin nimet jotka ovat ehkä mahdollisesti syllistyneet Suomesta katsottuna rikolliseen tai ainakin huolimattomaan tietojen luovuttamiseen ja henkilöitä jotka ovat pidättäytyneet ihan julkisen tiedon antamisessa. Ne molemmat tiedon hankkimisen tavat ovat olleet hyödyllisiä DDR:lle ja siten tietolähteistä on pidetty kirjaa. Ei sen takia, että olisivat arvioineet lähteiden mahdollista rikokseen syyllistymistä Suomessa t.m.s. maassa. tai, että listalle päätyminen olisi jokin pitävä todiste rikokseen syyllistymisestä

Toisaalta tietojen levittelyyn ulkomaille meillä näytetään suhtauduttavan kovin epäsymmetrisesti. Meillähän ei ole edes paheksuttu sitä, että myöhempi armeijan komentaja ja kenraali Lauri Sutela et al vakoilivat 1950- ja 1960-luvuilla USAn hyväksi.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #52

Tjaah... saattaisi myös olla että listasta löytyisi melkoisella varmuudella Suomen hallituksen hyvin korkealta taholta tässä Stasin toiminnassa mukana olleita poliitikkoja, ja jotta likapyykin pesulta vältyttäisiin niin lista on pitänyt salata.

Supo on mitä poliittisin poliisilaitos, joten kyllä pressan suunnalta tulleella määräyksellä saadaan yksi lista piilotettua. Luulenpa että yksi jos toinenkin poliitikko on huokaissut helpotuksesta kun tuo lista on laitettu jäihin; olisi saattanut poliittinen ura loppua siihen ilman suojatyöpaikkaa ja eläkettä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #57

Ahveninen ei nyt siis oikein ole selvillä siitä, mikä on "Tiitisen lista"?

Myyryläinen näyttäisi olevan kartalla hieman paremmin, mutta väärässä toki on hänkin. Listaa ei ole arkistoitu sen vuoksi, että pelättäisiin poliittista ajojahtia. Sehän on joka tapauksessa ollut käynnissä, muun muassa Alpo Rusin kohdalla ja myöhemmin Rusin itsensä toimesta muita ihmisiä kohtaan. Lista on arkistoitu ihan sen vuoksi, että Suojelupoliisi sai listan aikoinaan luottamuksellisesti Länsi-Saksan tiedustelupalvelulta, ja sen julkistaminen saattaisi vaikuttaa kielteisesti Suojelupoliisin mahdollisuuteen saada vastaavaa aineistoa tulevaisuudessa muilta tiedustelupalveluilta. Tämä oli Supon itsensä mainitsema peruste, ja sen nojalla myös korkein hallinto-oikeus piti asiakirjan arkistoituna.

Sen lisäksi lista ei edes ole varsinaisesti salainen. Se toki ei ole julkinen asiakirja, mutta se on tutkijoille osittain avoin, koska 25 vuoden raja on umpeutunut. Tästä vuodesta alkaen siihen on saanut tutkimusluvan käytännössä pyytämällä. Käsittääkseni juuri kukaan tutkija ei ole ollut listasta kiinnostunut.

Minkälainen lista sitten on kyseessä? Se on luettelo, joka oletettavasti on syntynyt Länsi-Saksan tiedustelupalvelun haastatellessa Stasin edustajaa. Meillä ei ole mitään tietoa siitä, onko haastattelulähde ollut luotettava. Länsi-Saksan tiedustelupalvelu ei myöskään verrannut haastattelemalla saatuja tietoja mihinkään muuhun aineistoon varmistaakseen niiden todenperäisyyttä. Siunatuksi lopuksi kyseessä on tosiaan vain pelkkä nimilista. Siinä on luetteloitu tiettyjä henkilöitä Suomessa, joista Stasi oli jollain tavalla "kiinnostunut". Mitään tietoja kiinnostuksen syistä, yhteydenpidon laadusta tai edes yhteydenpidon olemassaolosta ei ole listalla mainittu. Päivänselvää totta kai on, että kommunistisen diktatuurimaan tiedustelupalvelu oli Suomessa "kiinnostunut" urkkimaan lähes ketä tahansa päättävässä asemassa ollutta poliitikkoa.

Tiitisen listalla ei siis toisin sanoen ole ilmeisesti mitään todistusarvoa yhtään mistään. Se on historiallisena asiakirjana yhtä tyhjän kanssa.

Sitä en ihmettele ollenkaan, että Ahveninen harrastaa edelleenkin tuota demla-fantasiaa. Se muuten kyllä kertoo paljon miehen todellisuudentajusta, kun Olli Immosen patsastelu uusnatsilauman kanssa selvässä valokuvassa saivarrellaan ja selitellään mennen tullen olemattomaksi, mutta sen sijaan ollaan valmiita uskomaan kepein perustein salaliittoihin siitä, miten joku lakimiesten etujärjestö ja demaripresidentit manipuloivat korkeinta hallinto-oikeutta mennen tullen salatakseen vehkeilyn DDR:n kanssa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #70

Olen, tietenkin, listan suhteen julkisen tiedonvälityksen varassa. Siellä on ollut perusteluja tuosta ajojahdin pelosta. Pelko tiedonvaihdon ehtymisestä ei toisaalta ole estänyt vuotamasta muualta saatua tietoa länteen joten en oikein usko siihen muuna kuin julkisuudelle esitettynä selittelynä. Tiedustelupalveluthan käyvät kauppaa tiedoillaan ristiin rastiin.

Toisaalta Jalosen kuvaus listan syntymästä on jotakuinkin yhtenevä myös minulle syntyneen kuvan kanssa. Muistelen kuitenkin listan kiertäneen USAn ja CIA:n kautta ennen Supolle päätymistään.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #57

Eikö poliitikolle kuulukaan suojaa aiheettomalta loanheitolta? Ennen viime vaaleja Hannes Manninen, ilmoittaessaan jäävänsä niistä pois, kertoi kuinka poliitikon osa on olla k**sitolppana. Ehkä kuitenkaan ei erityisesti pitäisi, ainakaan valtiovallan toimesta, asettaa ihmisiä ilman pitäviä todisteita loanheiton kohteeksi.

Toisaalta voisi tietysti kysyä onko mahdollisesti joitakuita kiristetty vaikenemaan epämiellyttävistä totuuksista. Suomalaisen likasankojournalismin ja persulimaisen n.s. "kansalaiskeskustelun" tuntien joku on saattanut jättää paljonkin sanomatta sellaista joka ansaitsisi tulla esille.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Olisihan se ollut hauskaa päästä listalle, mutta siihen oltaisiinkin vaadittu aika pitkä lista. Toisaalta tätähän se Putkonen alunperin lupaili, mutta ehkä Soini osaa tunnistaa poliittisen itsemurhan paremmin kuin Putkonen.

Kari Ahveninen

Ai niin, miksi muuten et julkistanut tuota listaa blogissasi, kun muuten olit niin tuohtunut siitä ja sen epäoikeudenmukaisuudesta?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ahveninen, onko mielestäsi tuon listan laatimisessa järjen häivääkään?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arto, oletko aikoihin nähnyt järjenhäivääkään poliittisessa keskustelussamme, pääasia on lyödä kuin vierasta sikaa ja sitten vielä esittää yhteistyötä.

Kd taitaa olla ainoa joka on ainakin vähiten tähän syyllistynyt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

Kyllä sitä järkipuhettakin on,
mutta sitä ei kukaan kuuntele,
eikä ainakaan kiinnitetä huomiota mediassa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #29

Aimo, olet kyllä oikessa, poliittinen keskustelu on kehittynyt suuntaan josta asiallinen argulointi on hävinnyt helppojen heittojen tullessa sijalle, eduskunnan kyselytunnit toimivat hyvänä esimerkkinä tästä ja persuilla ja varsinkin Soinilla on ansionsa tässä kehityksessä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #35

Arto, oletko lukenut tämän blogin?
Tässä on selitetty miten se mediatilan haltuunotto persutyyliin toteutetaan.
Asia on vaikea mutta myös vaarallinen.

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #36

Tuli luettua, oikeaan osunut analyysi.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #35

Aivan totta Arto. Toisaalta nykymediassa on aika mahdotonta käydä järkevää keskustelua. Viiden minuutin haastattelusta otetaan 12 sekunnin pätkä, ja kirjoitusten merkkimäärät eivät käytännössä voi olla muissa kuin kolumneissa enempää kuin 1000-1500 merkkiä. Siinä tilassa ei pysty käymään mitään kovin syvällistä keskustelua.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #29

Koodeeläiset on niin siunatun yksinkertaisia ettei vielä tajua olevansa oppositiossa.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #71

Tällaisen kuvan olen kyllä itsekin saanut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #73

Tajuntanne kulkee pätkittäin ei asema hallituksessa tai oppositiossa saa asiallisuuteen vaikuttavan kuten nyt näyttää tekevän.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Epäilen, että sen kyllä tuntevat jo kaikki asiasta kiinnostuneet.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Kaipa se palkattu asianajaja neuvoi ettei kannata haaskata syyttäjän aikaa asialla kun ei ole edellytyksiä syytteeseen asti päätymiseen.

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Adressi allekirjoitettu. En kuitenkaan usko että pääsen Putkosen listalle, en ole varmaankaan tarpeeksi kuuluisa tain en ole möläytellyt Persuista tarpeeksi. No voin yrittää kuitenkin "Eivät Perussuomalaiset myy persetä, ne antaa". Tämä saa olla panokseni mahdollisesta pääsystä Putkosen kunnialistaan.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Milloin se Putkonen on luvannut haastaa ketään oikeuteen?

"Aiotteko laatia kirjoituksista rikosilmoituksia poliisille?

– Olemme nyt sillä tiellä, että sekin on mahdollista. Käydään se kokonaisuus läpi, mitä se on, mitkä menevät tuomioistuimiin, mitkä menevät Julkisen sanan neuvostoon "

On mahdollista=lupaus demareiden kielellä...

Toni Lahtinen

Ihan samaan asiaan kiinnitin itsekin huomiota.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Niinpä niin. Puhuttiin syytteiden selvittämisestä, paheksuttiin Immosen arvostelua kun se ei poliisin mukaankaan ollut syytekelpoinen. Sitten julkistetaan oma lista ja arvostellaan siihen päätyneitä ilman aikeita edes selvittää olisivatko syyttämisen väärti.

Kaksoisstandardi, mitähän se sana Putkoselle tarkoittaa?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Ei Suomessa ole muuta keinoa "haastaa oikeuteen" yksityishenkilöä kuin rikosilmoituksen tekeminen. Käytännössä se onkin oikeuteen haastamista, mutta siinä poliisi tekee esitutkinnan ennen kuin mennään oikeuteen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jääskeläinen tämän vastauksesi jälkeen kehottaisin sinua hakeutumaan oikeustiedettä edes hiukan opiskelemaan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Tässä blogissa "puhutaanko persua" käsitellään perussuomalaista retoriikkaa vähän tarkemmin. Toisin sanoen, blogissa selitetään siis persukellokkaiden puheita.

Kannattaa lukea.

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Eräiden ietojen mukaan tuo "musta lista" on laadittu persujen puoluetoimstossa, voiko puoluetukea käyttää vielä älyttömämmin, tuskin. Itse mietin kauanko muut hallituspuolueet, kesk.ja kok. tätä persujen menoa viitsii katsella, nimittäin koko hallitus on joutumassa naurunalaiseksi yhden osallisen vuoksi.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Puoluetukea kyllä persut ovat käyttäneet mitä mielenkiintoisemmin, puoluetoimistokin ostettiin Helsingin kalleimmalta alueelta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Adressi joo, onko mitään turhempaa kuin nuo kaikenmaailman adressit, ihmiset oikeesti jotkut jopa uskoo, että noista on jotain hyötyä, no saahan siitä oman pään sisälle kivan olon ja voi pöyhistellä rintaa, että minä olen vaikuttanut maailmaan taas tänään.

Putkosen hommiin tuo adressiarvostelu ei liity, Putkonen on vauhdikas kaveri, ei taida viestit kulkea aivojen kautta, nuo törähdykset tulee varmaan suoraan selkäytimestä. Joskus kannattais hiukan miettii ennen kuin tekee, mut hauskaa pöhinää ainkin tuli taas mediaan. Paljon kauhistuneita ja loukkaantuneita on taas pompahtanut pintaan.

Niin ja adresseja en allekirjoita koskaan, mistään, en puolesta enkä vastaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Vaalit olivat jo. Kaikesta huolimatta demareiden kannatus laskee.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomessa on paljon hyödyllisiä idiootteja joita media ohjailee.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Ymmärrän hyvin nuoren miehen innon. Näissä SDP:n nuorisojärjestöissä kasvatetaan poliittista uraa.
Itse olen pyyntöjen jälkeen liittynyt SMP:hen juuri Pekka Vennamon aikana. Toiminta oli innostunutta ja aktiivista. Kannattaa ottaa selvää taustoista ja mm. Sonera kaupoista mikäli haluaa todellista poliittista tietoa eikä vain "väritettyä" sellaista.
Pekka Vennamon nimi listalla on aivan oikein. Taitaa olla hänelle katkeruutta kun SMP:n vanhat konkarit jatkoivat politiikassa muodostaen Perussuomalaisen puolueen.
Putkoselta oiva veto ko. lista! On samantekevää mitä me pikkupolitiikot kirjoitamme tai sanomme. Sensijaan ministeritason henkilöiltä vaikka entisiltäkin pitäisi odottaa muutakin kuin yhteen ihmiseen kohdistuvaa ajojahtia!

Käyttäjän StewartGriffin kuva
Stewart Griffin

Niin makaa kuin petaa. Jos Immonen ei tykkää olla "ajojahdin" kohteena, niin miettisi mitä itse päästää suustaan. Muillakin on sananvapaus, persuparat.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara
Käyttäjän StewartGriffin kuva
Stewart Griffin Vastaus kommenttiin #31

Hmmm... muun muuassa yhdelle kriitikolleen totesi että tämä "voisi muuttaa vaikka Ruotsiin".

Mutta joo, Olli-parkahan tässä on niin aiheettomasti ristiinnaulittu. Eikö ihmiset tajua että
- persujen sananvapaus on turvattu ja
- persujen kritisointi on sananvapauden rajoittamista.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Oiva veto" Eikö rouva Koivu ymmärrä, että tälläiset Putkosen "oivat vedot" ovat viemässä loputkin poliittisesta uskottavuudesta ja tämä taas tarkoittaa, että isänmaan parhaat voimat, joita poliittinen järjestelmä välttämättä vaatisi jotta maamme asiat tulisivat kunnolla hoidettua, pysyvät poissa politiikan parista.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arto, voisi muotoillla niinkin että pidetään poissa päätöstenteosta.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Voi kauhia, niinkö on jollekin sanonu? Että ihan Ruotsiin? En tiiä, ku en oo kuullu!
No joo... Pointtini on että tulkintaa, tulkintaa, tulkintaa.... Lehmät lentää ja mummon on ukki, ku tarpeeksi pitkään tulkitaan ja analysoidaan!

Käyttäjän StewartGriffin kuva
Stewart Griffin

Hahhah. Älä Outi yritä taas tehdä persu-käännöstä tuolla muka-voivottelulla.

Tehän tässä itkette kuinka teitä ja teidän Ollia niin kaltoin kohdellaan. Kuten sanottu, niin makaa kuin petaa.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Minä en oo ainakaan itkeny, sinusta en tiedä. Edelleenkään en itse löydä tuosta Immosen tekstistä MITÄÄN, mikä selittäisi tämän sen seurauksena nousseen älämölön. Mitä sinä siitä löydät? SINÄ itse kuitenkin yleistät Olli Immonen = kaikki persut ajattelet samalla tavalla. Logiikkasi oli?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #40

"Edelleenkään en itse löydä tuosta Immosen tekstistä MITÄÄN, mikä selittäisi tämän sen seurauksena nousseen älämölön."

Et sitten tada löytää "taisteluni" (Main Kampf) teoksestakaan mitään merkillistä, mikä voisi aiheuttaa "älämölöä".

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #42

Valitettavasti en ole lukenut Hitlerin kirjaa, onneksi sinä olet. En myöskään roiku Mitä Vittua-sivuistoilla, kuten monet tuntuvat roikkuvan. On ilmeisesti iso aukko sivistyksessä. En jaksa enää jauhaa, mutta tuossa lukemisen aihetta taistelu-kutsuun huutajille ja kannustajille.

http://teresammallahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/20...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Yksi tapa kohdata ylivoimainen argumentti on vähättely,
vähätellään joko argumentti, tai sen esittäjä, tai molemmat.

Tämä on sitä persutyylistä mediahallintaa.

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Outi Mara, ei Immosen lausunnot jätä paljon tulkinnalle varaa, rasimin kanssa firttailua ne lausunnot ovat ja siitä isänmaan etu on kaukana.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

En ole ennen alentunut tähän, mutta niin teen. Kävin katsomassa Arton taustat, ja kappas, se demari....Ajattelen kuitenkin pohjimmilta kaikista ihmisistä hyvää, mutta tuntuu, ettei täällä siihen anneta mitään mahdollisuutta edes. Joten olkaa hyvä ja jatkakaa keskustelua....

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #45

Demari, persujen vihollinen numero 1. Vai sittenkin vihreä? Vai RKP-läinen, tai..

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #47

Minusta mamu tai multikultturisti on parempi termi kuvaamaan persujen vihollisia.

Mutta eihän tässä mitään vihollisia olla,
eikä vihamiehiä.

Asiat vain riitelevät,
ei ihmiset.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #48

Mitä "asiaa" vastaan Putkonen listallaan hyökkäsi?

Jos hän olisi ollut asiasta riitelemässä, hän olisi koonnut mustan listan asioista joista ei saa keskustella. Se tosin olisi varmaan kolmekohtainen: 1) persujen puheet erikseen 2) persujen puheet yhdessä 3) persujen puheet yhdessä ja erikseen. Tekoja ei listalla mainita koska niitä ei ole (p.l. hakkaraisen).

P.s. addressi on allekirjoitettu.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #47

Niin... Taitavat kaikki puolueet olla niitä vihollisia ainakin joillekkin persuille.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #45

Hei Outi, keskittyisit keskusteluun sen sijaan että tongit kanssakeskustelijoiden taustoja. Yrität vaan ihmeellisellä demari!-huudolla luikerrella pois kun sinun argumenttisi ei riitä.
Muuten minuakin on patrioottikeskustelijat "toivottaneet" Ruotsiin lähtemään. Vissit puhetavat viihtyvät visseissä ympäristöissä.

Käyttäjän StewartGriffin kuva
Stewart Griffin

On se huvittavaa kun tällaiset raiskauksesta tuomitut öykkärit yrittävät hiljentää muita mahdollisilla rikosilmoituksilla ja listoillansa.

Ja persut, jotka jaksaa nillittää mamuista ja niiden tekemistä raiskauksista.

Entäs se Putkosen tekemä raiskaus?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Outi Mara, totta demari olen, olen ollut sitä koko ikäni, kolmannessa polvessa ja se selittää myös miksi suhtaudun niin rasismiin kuin fasismiin jyrkän kielteisesti. Sosilidemokratit, koko olemassaolon ajan on taistellut pitkin Eurooppaa niin fasismia, rasismia kuin myös kommunismia vastaan ja monet eurooppalaiset demarit vuosikymmenien saatossa ovat saaneet maksaa siitä henkellään, varsinkin entisissä itä-blogin maissa. Myös suomalaiset, varsinkin porvarit, voivat kiittää demareita siitä, ettei ns."vaaran vuosina" 50-luvulla, NKP:n tukemat kommunistit saaneet suurempaa jalansijaa poliittisessa, eikä varsinkaan ay-liikkeessä, kuin saivat. "Tsekkoslovakian tie" ei ollut Suomen tie kuten Hertta, Otto Willen tytär, Kuusinen vaati.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Onnea valitsemallesi tielle Arto. Ja kaikkea hyvää elämääsi!

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Olen tässä ollut puutarhahommissa. En ole demari ja olen joutunut aina itse maksamaan sekä kouluni että toimeentuloni. Itse kun joutuu tekemään muutakin kun seuraamaan tätä naurettavaa aikuisten miesten saivartelua!
Putkosen edesottamuksia en ole seurannut ( oliko entinen demari?). Eikö myös Rinnekin (demari) ole eronnut ja hänelläkin on taustaansa.
Omassa lähisuvussani on demaria, vasemmistoliittolaista, keskustaa ja nyt jopa vihreä tulokas. Kaikkia heitä arvostan ja ymmärrän erilaiset mielipiteet. Niillä puolueilla, joilla on broilerikasvattamo ovat eri asemassa kuin me tavalliset suomalaiset, jotka olemme itse valinneet puoluetaustansa omien kokemustensa perusteella. Arvostan kaikkia puolueita mutta en henkilöön kohdistuvaa vainoharhaisuutta on se hänen puoluetaustansa mikä tahansa!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Arvostan kaikkia puolueita mutta en henkilöön kohdistuvaa vainoharhaisuutta on se hänen puoluetaustansa mikä tahansa!"

Eikö henkilölistojen tekeminen, jos mikä, ole juuri sellaista vainoharhaisuutta.
Kun asioihin ei saa oikein otetta, kuten tässä Immosen tapauksessa ilmeisesti on käynyt, täytyy sitten käydä käsiksi ihmisiin niiden mielipiteiden takana.

Tarkoituksena ilmeisesti pelotella media ja kaikki ihmiset, niin ettei kukaan enää uskalla arvostella persuja tai Immosta.

No, tämä menettelytapahan on kovin tuttu ja tiedetään kyllä missä se on ollut ennen käytössä, ja on yhä. Muttei se sovi maahan jossa sananvapoauden pitäisi olla maailman paras.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Anita sun kertomuksesi ei mitenkään sovittele tai pehmennä sitä mitä persut Putkosen ja äärinuivien johdolla touhuaa. Vaikka patrioottihenkisillä olisi mitkä propagandakeinot ja saisivat mitä tahansa vastakkainasettelua aikaan se ei mitenkään vähennä niiden ihmisten pienten äänten painoarvoa jotka kritisoivat näitä ilmiöitä eli siis natsismin hiipimistä valtakoneistoon ja natsistista propagandamasinoimista a la MV-lehti yms.
Vaikka sä tulisit joka ikiseen keskusteluun jossa persut ovat seinää vasten selittämään jotain sun sitä sun tätä sukulaisen vihreyttä tms niin se ei millään lailla pehmennä asetelmaa.

Toimituksen poiminnat