Lassi Jääskeläinen Ajatuksia Lohjalta

Käräjillä nähdään Matti Putkonen

 • Olli Immonen, Kai Murros, Timo Hännikäinen ja Teemu Lahtinen yhteisessä suunnittelutilaisuudessa.
  Olli Immonen, Kai Murros, Timo Hännikäinen ja Teemu Lahtinen yhteisessä suunnittelutilaisuudessa.
 • Kai Murros ja brittiläinen uusnatsijohtaja SVL:n tilaisuudessa: http://national-action.info/2015/03/09/vastarintaliike
  Kai Murros ja brittiläinen uusnatsijohtaja SVL:n tilaisuudessa: http://national-action.info/2015/03/09/vastarintaliike
 • Lisätty 13:45: Ben Raymond toisessa kuvassa: http://www.hopenothate.org.uk/blog/insider/they-dream-of-genocide-4517
  Lisätty 13:45: Ben Raymond toisessa kuvassa: http://www.hopenothate.org.uk/blog/insider/they-dream-of-genocide-4517
 • Kuva Eugen Schaumanin muistotilaisuudesta (Saku Timosen blogista)
  Kuva Eugen Schaumanin muistotilaisuudesta (Saku Timosen blogista)

Tiedot Immosen natsiyhteyksistä ovat pikkuhiljaa levinneet (kts. alkuperäinen juttu) ja muutama valtamediakin on uutisoinut niistä (Verkkouutisten juttu). Kirjoitin jo aiemmin blogin Immosen natsiyhteyksistä. Sen johtopäätökset pätevät edelleen. Blogin julkaisun jälkeen asiasta on kuitenkin tullut vielä lisää tietoa Uuden Suomen jutun myötä ja Kai Murroksen lisäksi muun muassa Timo Hännikäisen taustoihin on alettu kiinnittämään huomiota.

Perussuomalaisia onkin vaadittu tutkimaan asiaa ja harkitsemaan Immosen ja muiden äärioikeistoon yhteyksiä omaavien erottamista puolueesta. He ovat kuitenkin valinneet toisen linjan. Aluksi vaiettiin ja vähäteltiin kohua. Nyt kuitenkin perussuomalaiset ovat alkaneet uhkaamaan mediaa ja kaikkia somekirjoittelijoista alkaen rikosoikeudellisilla toimilla, mikäli he puhuvat Immosen natsiyhteyksistä.

Asian kasvona on tietysti ”työmies” Matti Putkonen. Sooloilustakaan ei ole kyse, koska taustalla on puoluehallitus. Hanke ei ulotu vain Immosta itseään suoraan natsiksi nimittäneisiin, vaan myös Immosen natsiyhteyksistä puhuneisiin, mukaan lukien toimittajiin ja jopa tutkijoihin.

Suoraan sanottuna on kyllä todella pikkumaista haastaa toisia oikeuteen ansaitun kritiikin vuoksi. Perussuomalaiset loukkaantuvat oudon herkästi ottaen huomioon, miten jyrkkää tekstiä he itse kirjoittavat muista.

Itsehän olen jo kirjoittanut blogin Immosen natsiyhteyksistä. Seison kuitenkin sanojeni takana ja pystyn tarvittaessa todistamaan Immosen natsiyhteydet oikeussalissa. Siksi omasta puolestani toteankin vain, että käräjillä nähdään, Putkonen ja perussuomalaiset, jos siihen menette. Hankkeen toteutuessa en taida tosin olla siellä ihan yksin.

Itse asiassa joku suunnitteli nettisivun, jossa voi ilmoittautua suoraan Putkoselle, jos pitää Immosta natsina tai fasistina. Vaikken itse vielä nykyisten tietojen pohjalta suoraan nimittäisi Immosta natsiksi tai fasistiksi, jos sinä nimittäisit, käy ihmeessä ilmoittautumassa. Yhdessä on käräjillä hauskempaa!

Yritys pelotella media hiljaiseksi?

Perussuomalaiset perustelevat avaustaan etenkin Immoselle ja hänen perheelleen koituneella kohtuuttomalla haitalla. On toki ikävää ja tuomittavaa, jos Immosta ja hänen perhettään on uhkailtu, kuten väitetään. Kuitenkin muun muassa Immosen käyttämä retoriikka on osaltaan johtanut tällaisen etenkin maahanmuuttajiin kohdistuvan toiminnan räjähdysmäiseen kasvuun, siihenkin pisteeseen, että kymmenenvuotias tummaihoinen lapsi hakataan naapuruston leikkipuistossa sen jälkeen, kun häntä on ensin haukuttu raiskaajaksi.

Kansanedustajan on myös kestettävä kritiikkiä, eikä kritiikki ole Immosen tapauksissa ollut mitenkään asiatonta. Immonen on myös lähinnä lietsonut kohua edelleen.

Koko median uhkailuun liittyvä jupakka voi näyttää lähinnä humoristiselta, mutta se ei kuitenkaan ole sitä alkuunkaan. Toimittajilla on jo nyt riittämättömät resurssit tehdä tutkivaa journalismia. Monet, toimittajat mukaan lukien, eivät jo nyt uskalla kirjoittaa täysin vapaasti perussuomalaisista siitä seuraavan häiriköinnin ja tappouhkausten vuoksi. Etenkin kun puolueen joidenkin toimijoiden lähellä pyörii esimerkiksi Suomen Vastarintaliikkeen kaltaisia tahoja ja muita epämääräisiä ryhmittymiä, uhkaukset eivät myöskään ole aivan tyhjiä. Tai kuka jaksaa esimerkiksi blogata perussuomalaisia vastaan, jos blogi jatkuvasti kaadetaan perättömillä ilmiannoilla, bloggaajaa uhkaillaan väkivallalla ja puolue uhkaa oikeustoimilla?

Nyt näyttää siltä, että perussuomalaiset ovat valmiita hyväksymään Immosen toiminnan ja natsiyhteydet ja mieluummin julistavat sodan medialle kuin edes harkitsevat Immosen erottamista. Jos näin käy, se avaa tien puolueeseen vielä paljon vaarallisemmalle ainekselle ja asettaa koko puolueen toiminnan kyseenalaiseksi. Onneksi sentään Julkisen sanan neuvoston puheenjohtaja on tehnyt selväksi, että JSN ei tule olemaan perussuomalaisten toimittajajahdin väline.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (156 kommenttia)

Käyttäjän lassinuutinen kuva
Lassi Nuutinen

Itse en jaksa enää väitellä Immosen puolustajien kanssa. Se on hyödytöntä.

Mutta Immosestahan saisi taas aikaan uuden kohun. http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/yle%20watch%20...

Pian kai tähän alkaa tottua, että tuolla eduskunnassa on kansallisromanttisia edustajia. Se ei ole suotavaa.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

No huhhuh, taas jälleen kerran. Kuten jo totesin tekstissä, Immonen tuntuu vain lietsovan kohua edelleen ihan tietoisesti.

Minullahan ei ole mitään sitä vastaan, että eduskunnassa on kansallismielisiä edustajia. Kuitenkaan en hyväksy yhteyttä natsismiin tai pidä sellaisesta kansallismielisyydestä, jossa sorretaan toisia tai eristäydytään ja siirrytään kehityksessä taaksepäin. Jussi Niinistö on mielestäni hyvä esimerkki järkevästä kansallismielisestä, vaikken häntä toki itse äänestäisikään.

Käyttäjän lassinuutinen kuva
Lassi Nuutinen

Demokratiassahan kuuluukin olla erilaisia näkökulmia, joten olen samaa mieltä. Nekin näkökulmat ovat hyväksyttäviä, joita en itse kannata. Muuten kyse ei ole demokratiasta, vaan yksinvallasta. Halusin vain käyttää kaunista ilmaisua, kun toi yksi sana tuntuu olevan kielletty vaikka onkin aika ilmeinen. Suomalaisuudessa ei tosiaan ole itsessään mitään vikaa. Tää on kaunis maa ja kulttuuri.

Immonen sai mut ainakin kiinnostumaan politiikasta. Vaikka kyllä sitä ihan seurasinkin aiemmin, mutta kantaa en ollut ottanut asioihin. Mietin jo kesällä sitä Eugen Schaumann kuvaa, koska itse kyllä tiedän mikä SVR on. Jännä ettei Immonen tiennyt.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #5

Suomalaisuudessa on tosiaan sekin, että äärioikeisto tuntuu varastaneen isänmaallisuuden teeman. Onhan suurin osa esimerkiksi demareistakin hyvin isänmaallisia, tai oikeastaan enemmän tai vähemmän kaikki. Esimerkiksi EU-integraation kannattaminen ei myöskään tarkoita sitä, että ei tuntisi sidettä Suomene ja haluaisi myös kehittää Suomea itseään.

Taisi kyllä Immonenkin tietää ihan tasan tarkkaan. Ainakin todistettavasti tiesi, että mikä SVL on ja senkin aika tarkasti. Senkin puolesta on aika paljon näyttöä, että Immonen olisi järjestänyt sen suoraan SVL:n kanssa ja esim. Kai Murros olisi hoitanut yhteydenpidon SVL:n. Tätä ei tosin täydellä varmuudella nykyisten tietojen pohjalta todistaa.

Käyttäjän lassinuutinen kuva
Lassi Nuutinen Vastaus kommenttiin #7

Saku Timoselta taas tullut teräviä havaintoja http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...

Tosiaan, olen samaa mieltä tuosta isänmaallisuudesta. Sitä ei pidä antaa ryöstää sellaiseen käyttöön. Harva veteraanikaan haluaa, että heitä käytetään rasismin keppihevosena.

Käyttäjän lassinuutinen kuva
Lassi Nuutinen Vastaus kommenttiin #11

Sattumaltako se Immonen käyttää samaa iskulausetta kuin SVR?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #13

Aivan varmasti sattumalta :D No, tietyillehän ei riitä mitkään perustelut niin kauan kuin se vain teoreettisesti on mahdollista, että kyseessä on jälleen yksi vahinko- yhteensattuma. Niitä yhteensattumia, vahinkoja ja heikosti harkittuja huumoriheittoja ei vain muissa puolueissa tunnu tulevan samalla vauhdilla. Hmm... Mistäköhän johtuu?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #11

Ja todisteita vaan kasaantuu... Mietin kyllä, että milloin joku muu isompi media Uuden Suomen lisäksi uutisoi näistä? Aika laihaa ollut sillä rintamalla.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #14

Lassi hyvä, tuohan nyt on vihdoinkin vasta ensimmäinen kunnon "mustaa valkoisella" -todiste, että Immonen tuntee uusnatsiretoriikkaa. Tähän saakkahan ei ole ollut mitään muita todisteita kuin hänen suunnitteluyhteistyönsä natsimieliseksi laskettavan Murroksen kanssa.

Kannattaa keskittyä näihin oikeisiin todisteisiin eikä lähteä hakemalla hakemaan mitään rivien väleistä.

Ja hups! Kyseessä on Victor Hugon kuuluisa lausahdus, joten tässäkö menee se "natsiretoriikka" taas kerran ohi maalin?
https://en.wikiquote.org/wiki/Victor_Hugo

Ei sentään - Hugon ranskankielisestä fraasista on runsaasti erilaisia englanninnoksia, joten ei voi olla sattumaa, että Immonen on valinnut juuri saman kuin Patriootti. Eli hän todella tuntee äärioikeiston retoriikkaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #73

Iltalehti mainostaa että tänään ilmestyy kartoitus Immosen natsithyeyksistä.

Käyttäjän lassinuutinen kuva
Lassi Nuutinen Vastaus kommenttiin #73

Oho, olen käyttänyt lyhenteenä SVR vaikka se taitaakin olla SVL.

Törmäsin myös tuohon Hugon lausahdukseen ja sen eri englannin käännöksiin, koska hain tuota blogissa ollutta kuvaa SVL:n sivuilta.

Mitähän on nykymaailmassa natsihenkisyys? Voiko se enää aatteena ihan sellaisenaan pärjätä? Rotuoppi ainakin on todettu tieteelliseksi hölynpölyksi. Onko se enää laajalti omaksuttavissa vai kannattaako se korvata jollain nykymaailmaan sopivammalla erottelulla ja ehkä sitä kautta vahvistaa kansallisidentiteettiä ja samalla kertoa mitä tähän kansallisidentiteettiin ei kuulu? Voiko natsia sanoa natsiksi, jos siihen ei liity antisemitismiä? Huom. en sanonut tässä taaskaan ketään natsiksi.

Saksassa oli kuohuntaa juutalaisten suhteen jo ainakin 1800-luvun alusta asti ja 1900-luvun alussa luultiin hetken aikaa, että se oltiin tukahdutettu. Yllättäen se heräsi uudelleen henkiin. Juutalaisvastaisuus tuntui johtuvan paitsi rodullisesta ajattelusta, myös siitä, että juutalaisia tuli Saksaan paljon maahanmuuttajina. 1879 konservatiivinen natinalisti, tutkija ja lehtimies, Heinrich von Treitschke kirjoitti näin: "Vuodesta toiseen saapuu Puolan ehtymättömästä kehdosta itärajamme yli jatkuvana virtana yritteliäitä housukauppiaita, joiden lapset ja lapsenlapset pian hallitsevat Saksan pörssisaleja ja sanomalehtiä. Mitä suuremmaksi maahanmuutto paisuu, sitä vakavammaksi tulee kysymys siitä kuinka tämä vieras kansanheimo voidaan sulauttaa omaamme."

Tulee väkisinkin mieleen, että vaikka kukaan ei olisi natsi ja vaikka kukaan ei suunnittelisi etnistä puhdistusta, että saattaako kehitys johtaa siihen suuntaan. Puheet ovat hyvin samantyyppisiä kuin 1800-luvun Saksassa, kun otetaan muutama omaan aikaamme sopimaton vivahde puheista pois. Maahanmuuttajat vievät paitsi työmme, mutta myös elävät verovaroillamme työttöminä. Juutalaisista maalailtiin Saksassa myös kuvaa kantaväestön raiskaajina.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #11

Itse asiassa tästä on hyvä vanha Pohjalaisen juttu "Veteraanit inhoavat uusnatseja".

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015158450...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #7

"Esimerkiksi EU-integraation kannattaminen ei myöskään tarkoita sitä, että ei tuntisi sidettä Suomene ja haluaisi myös kehittää Suomea itseään."

Aika järjettömästi lohkaistu, itsenäisyyden menettämisen puolustaminen sopii kyllä sossun ajatusmaailmaan jota Halla-aho sopivasti vertasi johonkin niljakkaaseen. Et kuitenkaan blokeissa uskalla puolustaa näkemyksiäsi liittovaltiosta, miksi?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #22

Ei EU-integraatio tarkoita liittovaltiota, eikä liittovaltio edes tarkoita sitä, etteikö Suomi olisi edelleen suurelta osin itsenäinen ja omaisi myös kansallisen identiteetin. EU-integraatio ei myöskään edes teoriassa voi edetä itsenäisyyden menettämiseen jos Suomi ei sitä halua. Vahvan integraation nopea lisääminen käytännössä vaatisi eduskunnan hyväksynnän.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #23

"Ei EU-integraatio tarkoita liittovaltiota"

Tosiasioiden kieltämisellä et pitkälle pääse. Integraation tarkoituksena on nimenomaan liittovaltio yhteisverotuksineen ja tulontasauksineen. Tämä olisi Euroopan Unioni joka on myönnetty tosiasiaksi sekä komissiossa että Saksan ja Ranskan päämiesten taholta.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #27

Ei välttämättä ole. Integraatio voi olla ihan mitä vaan ja minkä tapaista integraatiota, kuten luulisin sinun ymmärtävän. Pidemmälle viedyssäkin integraatiossa voitaisiin esimerkiksi yhtenäistää vahvasti verotusta ja asettaa ministandardit joihinkin palveluihin, mutta samalla pitää kaikkien muiden asioiden osalta jäsenmaiden itsenäisyys ja oma päätösvalta ennallaan.

Jaakko Häkkinen

Hei oikeasti nyt, jäbät! Herätkää! Vartiotorni!
Eihän Immonen linkittänyt mitään juutalaisvastaista pätkää, vaan pätkän omaa kohteluaan käsittelevästä kirjoituksesta. Ei siitä saa juutalaisvastaista tekemälläkään, vaikka sama sivusto olisikin muissa yhteyksissä syyllistynyt juutalaisvastaisuuteen.

Nyt menee jo naurettavaksi tuo teidän soihtukulkueenne hirsipuun juurelle...

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #71

Kyllä se kertoo jotain, että edes lukee tuota sivustoa. Ei muutenkaan kukaan muu kansanedustaja jaa juttuja vastaavanlaisilta sivustoilta.

Käyttäjän lassinuutinen kuva
Lassi Nuutinen Vastaus kommenttiin #95

Taisi olla mulle tuo kuittaus. Muistan jonkun sanoneen Immosen sanomisia ainoastaan kiihkeän kansallisromanttisiksi.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #98

Taisi se kyllä vähän minullekin olla. Ilmoitinhan, etten pidä tietyn tyyppisestä kansallisromantiikasta.

Jaakko Häkkinen

Ai kansallisromantiikka on Lassin mielestä epäsuotavaa? :D Tuhotaanko siis seuraavaksi kokonaisen taidesuuntauksen tuotokset? Hohhoi...

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

En pidä kansallisromantiikasta, mutta en minä sitä kieltämässäkään ole. Sen sijaan SVL:n ja Kai Murroksen kaltaisten tahojen kanssa toimisessa ei ole enää millään asteella kyse kansallisromantiikasta.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Immonen on huomannut, että häntä ei aiota "harjata". Siten hän voi rauhassa kirjoittaa uusia tekstejä.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Näinpä juuri. Voi vain kauhistella, mitä ainesta perussuomalaisiin tulee jos tällainen sallitaan. Silloinhan käytännössä puolueen ovet aukeavat ihan varsinaisille fasisteille.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jääskeläinen, oletko tullut ajatelleeksi laskeuruvasi samalle tasolle Matti Putkosen kanssa käymään "turpakäräjiä" asiasta joka on huonon viihteen tasolla.

Jos katsot sen kuitenkin nostavan tunnettavuutasi kuten Immonen, niin jatka edelleen, ettei asia pääse unohtumaan.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #63

Ei tämä ole mitään leikkiä vaan vakava asia. En minä tätä aloittanut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #69

Lassi, kyllä tämä on sinunkirjoituksesi,"Pienet pojanpenteleet ne tappelun aloittivat".

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #81

Niin on, mutta minä en ollut se joka alkoi uhkailemaan ketään oikeustoimilla.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Joko harjataan tai ei harjata, kummassakin tapauksessa hänen kannattaa olla sokka irti niin kauan kun kukaan ei reagoi. Jos harjataan ja tulee potkut, hänelle on annettu kylliksi aikaa kerätä ääriainesta Sisun lipun alle kun huomiota riittää, jos ei harjata, puolueen linja on muutettu äärimmäisemmäksi.

Nyt on tietysti eri tilanne kun kyse on hallituspuolueesta ja Ylen hallintoneuvostosta. Tuo Yle Watchista kirjoittelu oli suoranainen "katsokaa minua, hyppään kuilun reunalta" -temppu.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Ihan totta. Ihmettelen kyllä, että luulisi Immosen juuri tajuavan tuon. Onko tämä siis ihan tietoista? Toisaalta Immonen on tehnyt vastaavia tempauksia niin kauan ilman huomion aiheuttamista, että ehkä hän vain kuvittelee, että siitä ei tule seurauksia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Immonen on näköjään päättänyt ns. vetää Soinin kölin alta.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #16

Tuotakin täytyy jo tässä kohtaa alkaa pitää mahdollisuutena.

Jaakko Häkkinen

Kerrotko Petra, mitä pahaa Immosen lainaus sisälsi?
Vai riittää tuomitsemiseen se, että hän yleensä lainasi YLE Watchia? Hohhoijaa teidän demonisoijien kanssa. Joko on vihkivesi varattu eksorsismia varten? :D

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Lassi,

Tsemppiä sulle :) Putkonenhan on itse omin sanoin kertonut ja todistanut, että jos seisoo vahingossa natsien kanssa kuvassa, niin ei ole natsi. Mutta ikävä kyllä Immosen seisominen ei ollut vahinko sillä heistä kuvan otti hänen vaimonsa ja hän itse pisti sen omalle fb seinälle. Eli todisti että kaveraa natsien kanssa. So simple :)

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Siinäpä taas yksi todisteita. Noita tosin on tässä ilmaantunut vähän useampikin kuva ja muu todiste. Tämä blogi on osaltaan myös vähän niinkuin terveisiä Putkoselle.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Odottelen itsekin innolla Putkoselta haastetta käräjille vastaamaan blogeistani. Tsemppiä, Lassi! Tekstejäsi on ilo lukea. :)

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Yhdessä on käräjillä hauskempaa!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eteisessä, mutta ette ainakaan yhtäaikaa vastaajina ole Kinnusen kanssa käräjäsalissa.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

"itse vielä nykyisten tietojen pohjalta suoraan nimittäisi Immosta natsiksi tai fasistiksi, jos sinä nimittäisit, käy ihmeessä ilmoittautumassa. Yhdessä on käräjillä hauskempaa!"

Sinähän se kova yllyttäjä olet kun et itse uskalla, pyydät muita =D

Älyttömyydessään aika hauskaa luettavaa tämä sun Immosrakkaus =)

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

No jaa, olen aika varovainen noiden varsinaisten termien kanssa. Sen kyllä sanon ihan suoraan, että Immosella on natsiyhteyksiä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Lassi, missä ovat nuo natsit joihin hän pitää yhteyksiä, voisit varmaan kertoa nimiäkin etteijäisi yleiselle tasolle,"kylällä puhutaan"!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #84

Netissä liikkui ainakin Immoskohun alussa hautaryhmäkuvasta sellainen versio jossa kaverit oli nimetty.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #87

Se on itse asiassa alin noista tähän juttuun otetusta kolmesta kuvasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #93
Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #84

Voisit vaikka lukea sen minun edellisen kirjoituksen ja nuo linkit mitä laitoin tämän alussa ihan alkajaisiksi.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Itse olen suhtautunut työmies Putkosen ulostuloon samalla tavoin kuin Kivivuoren Osku aikoinaan Leppäsen Aunen lapsenruokko-vaatimuksiin Linnan "Pohjantähdessä". Raastupaan jos mennään, niin siinä ei jää Putkoselle kuin kulut ja häpee.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Näinhän siinä vähän saattaisi käydä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Tai siis veronmaksajille jää kulut.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Niin, no ainakin osa kuluista. Käytännössä aika lailla kaikki, jos perussuomalaisten oikeudenkäyntikulut tulevat puoluetuista.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Puolue ei voi saada maksutonta oikeudenkäyntiä valtion varoista, joten kuluriski on kyllä perussuomalaisilla (jos jonkun asian tässä saa rikosjuttuna ajettua ja syytteet hylätään).

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #46

Ei toki tuolla tavalla, mutta ainakin itse olen käsittänyt, että normaalia puoluetukea voi käyttää siihen tarkoitukseen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #52

Voi toki, mutta ei poista kuluriskiä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Onko todella Immonen Suomen tärkein asia keskusteltavaksi?????

Ovatko suomalaiset tulleet hulluiksi ja jahtaavat yhtä hemmetin immosta asiakeskustelun sijaan??????????????

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Ei tämä ole mikään pikkujuttu, ei alkuunkaan. Lue historiaa niin ymmärrät.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen
Kari Ahveninen

Hyvä sylvi. Tässä ketjussa olisi aihetta vaikka uudelle politiikan viihdeohjelmalle. Sen verran naurettavaa kamaa, ja samanhenkiset taputtelevat toisiaan olalle malliin "olimmepas näppäriä ja komeita".

Otatteko vielä selfieitä? Ihan tikun kanssa, että saa tikusta asiaa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund
Kari Ahveninen

Huh. Et kai ihan tosissaan tarkoita että minun pitäisi jotenkin olla jotain mieltä Mäntylahden kirjoitelmista, täällä tai vapaavuorosssa? Hän elää ihan omissa sfääreissään, ja ne eivät kohtaa omani kanssa. Missään.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Emme ota selfieitä, kiitos kysymästä. Oletko muuten huomannut, että väittämäsi ilmiö toistuu erityisesti lähes kaikissa persujen kirjoituksissa? Ihan normaalia, että samanmieliset keskustelevat, jos toisenmielisiä ei ole näköpiirissä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Lassi, et vain ole kerinnyt huomata, että sama ilmiö on myös tässäkin blokissasi.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #176

En minä kyllä siihen viitannut, etten olisi huomannut. Se vain on aika normaali ilmiö jos ollaan samaa mieltä jostain.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ahveninen haluaa heilata huumorimielessä? Sekin onnistuu, vaikka perussuomalaisten natsinatsivitsivitsiläppäläppä-selittelykiintiö alkaa monen mielestä olla täynnä.
https://www.youtube.com/watch?v=I1583adUqSg

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Kari Ahveninen

Kämäräinen, nyt korkki kiinni. Tai kone. Ahveninen ei missään tapauksessa halua heilata, ei huumorilla eikä muuten. Eikä ole edes persu, eikä minkään muunkaan puolueen jäsen.

Lähinnä noita selfieitä ottavat ihmiset jotka ovat rakastuneet itseensä ja omaan erinomaisuuteensa, mikä tiedoksesi kerrottakoon. Siinä sitä on räpylä ojossa...

En muuten juuri piittaa siitä mitä muut minusta ajattelevat, mutta tuo on jo liki herjausta, ei edes kelvottoman huonoa huumoria.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #114

Eipä ole tarpeen sulkea korkkia eikä konettakaan.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Minusta on alannu tuntua että demareista on tullu vainoharhaisia..

Varmaan 14% kannatus sellaista teettää.

Oiskos paren että alakaisitta laittamaan omia asioitanna kuntoon?
On ne niin retuperällä,, vai pitääkö perussuomalaisten tulla putsaamaan puolueennekin,, ettei riitä että jättämänne jäljet monen hallituskauden ajalta.

PÖÖ

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Kyllä tässä on aika paljon tehty, muun muassa meidän oma versio yhteiskuntasopimuksesta.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Saanenko arvata mikä teidän yhteiskuntasopimuksen versio on?

"MEILLÄ ON UNELMA"?

Pelkkää höttöä tähän astiset SDP.n jutut, ennen se sentäs ajo suomalaisen työnki puolesta asiaa,, että rautakouratki huomattiin puolueessa.
Nyt elää jossain mielikuvitusmaailmassa prisnessa ruususen unissa..

Kaikille pitää antaa,, mutta ei vaivauduta etsimään mistä.
Nämä "Immos"-jutut on pelkkää rekvisiittaa ja provokaatiota kun ette tiedä muutakaan..

Olis paljon parempi itsellenne kun olisitta hiljaa..
Kun ette osaa ja ymmärrä populismia,, niin älkää silloin esittäkö edes sitä.

PÖÖ, säikähikkö, ja ilmoitat että uhkasin..

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #79

Kyllä siitä tulee ihan aito yhteiskuntasopimus, jonka tekemiseen otetaan mukaan kaikki osapuolet eikä vain työmarkkinajärjestöjä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #89

Yhtä aito kuin neljänvuoden rämpiminen hallituksessa?
Noh, olihan sieltä jotain mainittavaa, "homoavioliitto", sehän rautakouria kiinnostaa niin vietävästi, ja koskettaa heidän elämää, vaikka joutuvatkin työttömiks.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #101

Jos et olisi noin asenteellinen niin muistaisit ehkä esimerkiksi perusturvan nostamisen 100 eurolla.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #104

Olin vaalitöissä,, kuulin ihan tarpeeks ihmisten surua.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #110

Niin minäkin. Vähemmän sitä oli kuitenkin kuin ilman perusturvan parantamista.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #113

Kyllä ihmisillä on oikiasti rahat loppu, niillä joilla ei ole kokopäivätyötä.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #116

En minä sitä ole kiistämässä, en alkuunkaan, mutta vähemmän loppu ne ovat kuin jos perusturva olisi 100€ alhaisempi. Se on todella iso summa pienituloiselle.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #125

Ei muuttunut kuin vain niiden osalta, jotka jo saavat toimeentulotukea.

Jaakko Häkkinen

"Perussuomalaisia onkin vaadittu tutkimaan asiaa ja harkitsemaan Immosen ja muiden äärioikeistoon yhteyksiä omaavien erottamista puolueesta. He ovat kuitenkin valinneet toisen linjan."
-- Muistutan jälleen blogistia siitä, että PERSUJEN EDUSKUNTARYHMÄ KÄSITTELEE IMMOSEN TAPAUKSEN. Se ei ole sitä vielä tehnyt, joten et voi väittää, että he olisivat valinneet "toisen linjan" - et ole ennustaja, joten et tiedä heidän linjaansa.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Julkisuudessa annetut ulostulot eduskuntaryhmän jäseniltä viittaavat siihen, että eivät aio tehdä mitään. Samoin puoluejohdon puheet, jolla on eniten päätösvaltaa asiassa toisin kuin Soini väittää.

Jaakko Häkkinen

Tulkintaa tulkinnan päälle! Eihän tuossa ole mitään muuta kuin sinun perättömät ounastelusi. Odotetaan nyt, mitä Terhon johdolla eduskuntaryhmä päättää seurauksista. Korostan, että Terho tässä on olennaisin, koska Soini on pessyt kätensä ja seuraa "komentoketjua". Ja Terho sentään on tuominnut Immosen möläytykset jo ajat sitten.

Eli sinun tulkintasi ei suinkaan näytä todennäköisimmältä.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #75

"Kyllä tää käsitellään"
"Ei ole natsi"
"No kun ei kuulu SVL:ään ja muuten vaan heittää Valkosen Äijän Kunnia/suoraa poliittista toimintaa/kulttuurinen konservatismi -settiä ni ei siinä sit mitään pahaa ole vaikka ohjelmallisesti olis äärioikeistolaista"
"Islam on paha ja jos ei ole äärioikeiston puolella haluaa Suomeen kalifaatin"

Tämä selittely ja kiemurtelu on niin naurettavaa. Jos asiassa ei kerran ole mitään hätää, niin miksi pitää ulista täällä ja uhkailla että kaikki Immosen kriitikot haetaan käräjille?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #77

Keneen Eetu nyt viittaa? Vai ihan omaksi iloksesiko rakentelet olkinukkeja?

Minä en ole selitellyt enkä kiemurrellut, vaan painottanut kahta tärkeää asiaa:
1. Ei pidä tuomita eikä syytellä, ellei pysty esittämään todisteita.
2. Ei pidä tehdä tulkintoja omien oletustensa pohjalta, vaan pitää odottaa, mikä on eduskuntaryhmän tuomio.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #82

Eli tässä nyt pitäisi kaikkien olla siivosti hiljaa kaikesta ja odottaa, että PS:n eduskuntaryhmä ehtii linjata tästä asiasta.

Ja se ei ole syyttelyä sanoa, että äärioikeisto/natsiyhteyksiä on kun niitä ihan selkeästi on. Timo Hännikäinenkin aina kerran puoleen vuoteen vetää raivokännit ja luopuu pseudointellektuellisesta "miesten homososiaaliset, kunniapainotteiset, tiiviit yhteisöt jotka toimivat radikaalisti yhteisten tavoitteidensa eteen" -fiilistelystään (SVL, anyone?) ja menee ulisemaan "heil hitleriä", "kansallista vallankumousta", "joudutte kaikki uuniin" ym. erinäisten vasemmistopoliitikkojen, monikulttuurisuusyhdistysten ja raiskattujen naisten tukikeskuksen sivuille.

Tällaisten herrasmiesten kanssa sitten kunnioitettu kansanedustaja Immonen nauttii sivistynyttä illallista viinin kera ja suunnittelee asioita.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #75

Kyllä muissa puolueissa puheenjohtaja tuomitsee nämä vastaavassa tilanteessa jo ennen kuin viikoja on kulunut. Muutenkaan Terho ei ole millään muulla tavalla tuominnut Immosta kuin pitänyt kirjoitusta mauttomana, ei sanaakaan natsiyhteyksistä, eikä sanakaan mistään Immoseen kohdistuvista toimenpiteistä. Muun muassa Halla-Aho sen sijaan on ilmoittanut olevansa 100% Immosen takana.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #88

Onko Tuomioja tuomittu kiihoittamisesta?

Petteri Rantanen

"Suoraan sanottuna on kyllä todella pikkumaista haastaa toisia oikeuteen ansaitun kritiikin vuoksi. Perussuomalaiset loukkaantuvat oudon herkästi ottaen huomioon, miten jyrkkää tekstiä he itse kirjoittavat muista."

Joku/jotkut sosialidemoraattien kansanedustajat muistaakseni vaativat syyttäjää nostamaan jonkun viharikossyytteen, kun Jussi Halla-aho kirjoitti että hänen on vaikea kuvitella alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosialidemokraatti. Ylen pääuutislähetyksessä sai nimittää Halla-ahoa rotutohtoriksi syyllistymättä törkeään kunnianloukkaukseen ja tämän todennut toimittaja palkittiin lausumastaan vieläpä Supon viestintäpäällikön viralla. Tämä siis vertailun vuoksi.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

No ei mitään rikosilmoitusta ainakaan tehty.

Mitä tulee tuohon niin se nyt on aika epärelevanttia tämän kannalta, kun uhkailut rikosoikeudellisilla toimilla ovat kuitenkin heitä vastaan, jotka vain ovat kertoneet totuudesta.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Mullakin on vaikka kuinka paljon fb-kavereita ja niitä tulee lisää..
On ääri-kommunistejakin.
En mä ala taustoja selvittämään, sen verran vilasen profiilia ettei lähettele mitään typeriä kuvia jatkuvasti.

Tuo Immosen urkinta alkaa mennä jo jollekkin sellaiselle asteelle, etten tiä onko tämä enää suomalaisuutta.

Ryssänmaalla oli ihmisten valkoilujärjestelmä jossa ihmisiä ilmiannettiin jos oli erimielinen valtakoneiston kans,, minusta tämä vakoilu on sitä samaa tai samansuuntaista jahtia.

Ihmisjahti on nyt käynnissä Pekka. :(

Lisään vielä, jos saat "tykkäämisiä" tuolle, se kertoo aika paljon ihmisistä..

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Ihan ymmärrettävää, mutta et olekaan kansanedustaja.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #107

Olokhot kansanedustaja tai ei..

IHMMINEN SE OLLIKIN ON.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #109

Ihmisen määritelmään lie kuuluu että ottaa vastuun asemastaan. Immosella on asema.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #111

On tottakai,, mutta on silläkin elämä.

Nyt on tämä tosiaan kuin ihmisjahtia,, lynkkausmielialalla varustettuna.

Ja tällaiset kirjoitukset on oikiasti kiihoittamista jotakin pönttöpäätä toteuttamaan jotain pahempaa..

Äläkää samperi sitten peruko syyllisyyttänne jos jotain tapahtuu..
Olette sitten kusessa.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #112

En minä tässä muuta ole vaatinut, kuin että Immonen selittää tekemisensä ja ottaa vastuun teoistaan, tai että Immonen ja vastaavalla tavalla toimivat erotetaan perussuomalaisista.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #115

Tiedät ihan varmasti että juuri tällainen "natseista" puhuminen saa tietyssä piirissä innostusta.
Olet yhtälailla vastuussa silloin kuin ne jotka saa kimmokkeen.

Minä en pidä ääriliikkeistä jotka haluaa vahingoittaa toisia, olkoot kyseessä sitten ääripään oikiestot, vasemmistot, islamistit, jalkapallohulikanistit.

Nyt kuitenki on yhteen ihmiseen kohdumistuva ihmisjahti kyseessä.
Ja sinä levität tätä..

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #120

No heti kun Immonen siirtyy kansanedustajasta rivijäseneksi sinne Murroksen poikiin (ja tyttöihin) niin hän kiinnostaa vähemmän. Ketä tänään kiinnostaa Horvisaari, ei ketään.
Tässä vauhkotaan sitä ettänatsiliike käyttää puoluetta ja kansanedustajaa omiin tarkoituksiinsa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #123

Immonen on vaaleilla ja demokratiaa kunnioittaen valittu kansanedustajaks..

Jos täältä huudellaan sitä ulos,, ei silloin kunnioitusta demokratiaa kohtaan ole..
Vaaleissa Suomessa edustajat valitaan,, ja se on sitä kansanvaltaa..

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #127

Ei tällä ole sen kanssa mitään tekemistä. Kysymys on siitä, että perussuomalaiset väittävät, etteivät he hyväksy yhteyksiä äärioikeistoon ja natseihin, äärioikeistolaista ajattelua ja rasismia, eikä demokratian vastaisia liikkeitä. Näin ollen jos Immonen saa nykyisellään jatkaa puolueessa, perussuomalaiset hyväksyvät kaiken tuon. Nyt heidän pitää todistaa, että eivät hyväksy.

Petteri Rantanen Vastaus kommenttiin #130

Ja kun esimerkiksi Harri Jaskari (Kok) ja Eeva-Johanna Eloranta (SDP) jatkavat eduskunnassa tuomittuina rikollisina, heidän puolueensa hyväksyvät muun muassa laittoman uhkauksen ja näpistyksen? Koska eduskunnan miltei joka puolueessa on jopa useita rattijuopumuksest aja liikenneturvallisuuden/törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta tuomittuja rikollisia, heidän puolueensa hyväksyvät nämä teot? Mistä rikoksesta Olli Immonen olikaan tuomittu?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #138

Ei tässä mistään rikoksista puhuta. Tässä puhutaan siitä, että meillä on kansanedustaja, joka flirttailee henkilöiden kanssa, jotka haluavat tuhota demokratian ja tappaa miljoonia tai miljardeja imhisiä. Meillä on kansanedustaja, joka lietsoo rasisteja ja tällaita ainesta väkivaltaisiin tekoihin. Näin ei saa olla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #120

No heti kun Immonen siirtyy kansanedustajasta rivijäseneksi sinne Murroksen poikiin (ja tyttöihin) niin hän kiinnostaa vähemmän. Ketä tänään kiinnostaa Horvisaari, ei ketään.
Tässä vauhkotaan sitä ettänatsiliike käyttää puoluetta ja kansanedustajaa omiin tarkoituksiinsa.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #120

Tuo on aika hauska logiikka siinä mielessä, että kaikki perussuomalaiset tuntuvat aina väittävän, ettei noin voi käydä kun esim. rinnastavat somalit raiskaajiin.

Okei, olet oikeassa, joku sairas ihminen voi tästä innostua. Jos kyseessä olisi joku muu kuin kansanedustaja, eikä asia olisi näin vakava, en tekisi tätä. Vaikka riski onkin naurettavan pieni. Mutta tässä tapauksessa yhteiskunnan etu ajaa täysin sen edelle, että on olemassa joku pieni riski. Muutenkin Immonen voi aivan vapaasti erota kansanedustajan tehtävästään, jos ei mielestään kestä tätä. Kuitenkin Immonen on vain edelleen lietsonut kohua lähes kaikilla mahdollisilla tavoilla. Immonen myös aivan tietoisesti provosoi tämän kohun. Ylipäätänsä vielä, Supon tehtävä on suojella poliitikkoja. Jos on viitteitä todellisesta uhasta, ryhdytään sillä puolella joihinki toimenpiteisiin. Ei Immonen ole muutenkaan ainoa poliitikko joka on nytkin uhan alla ja moni ei esimerkiksi saisi matkustaa julkisilla. Itsekin otan muuten tässä aika ison riskin kun mm. provosoin suoraan Vastarintaliikettä. Vaikka itse en kyllä niitä pellejä pelkää.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #126

Juuri sen meinasinki lisätä, että "pönttöpäitä" on monella eri suunnalla..

Eli saatat itse kaivaa verta nenästäs,, mutta silloin sen teet tahallas ja tietosena asiasta..
Jos jotain tapahtuu,, pitääkö sitten muiden "taivaatella" kuinka ihmiset on pahoja?

Jos jahtaisit jotain ryhmää, en olis kommentoinu koko asiaa,, mutta en hyväksy että yhtä ihmistä jahdataan kuin pahimmassakin leffassa.

En hyväksy muuten muihinka kansanedustajien ihmisjahtia,, olkoht sitten vaikka ääri-rkp.läinen kyseessä,, sillä sielläkin asuu ihminen kansanedustajan sisällä.

Kansanedustaja on muuten kansan parista valittu ihan tavallinen kansalainen,, eikä mikään sydämmetön nyrkkeilysäkki.
Eikä se nyrkkeilysäkiks muutu vaalien jälkeenkä..

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #135

Pitäisikö sitten mielestäsi vain sallia se, että Immonen toimii uusnatsien kanssa? Se on tässä se toinen vaihtoehto. Muutenkin, edelleen, Immonen ei edes yritä kuin vain lietsoa kohua edelleen. Hän tässä on sen kaiken aloittanut, lietsonut, ja varmasti tietää mitä on tekemässä. En kyllä tunne mitään sääliä häntä kohtaan kun hän aivan selvästi tietää tasan tarkkaan mitä tekee. Yksi anteeksipyyntö sen kirjoituksen osalta olisi riittänyt siihen, että kohua ei olisi syntynyt. Immonen kuitenkin vain provosoi edelleen. Muutenkin, kansanedustajaksi valittu luopuu yksityisyydestä ja kaikesta vastaavasta. Edelleen, kansanedustajan paikan voi luovuttaa jos ei kestä sitä työtä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #137

Minusta "se kirjoitus" ei ollu rikos eikä siihen edes verrattavissa, ei edes jahdannu ketään..

Mä haluaisin oikiasti tietää minkä rikoksen Olli Immonen on tehnyt?

Ei riitä että on samassa kuvassa jonku porukan kans vastaukseks.

Minä en ole nähäny sellaista, mikä täyttäis edes oikeuteenmenoon haastamista, enkä sellaista että Puolueenkaan tarvii ottaa virallista kantaa.

Olli kestää kyllä työn, ja varmasti pyrkii tekemään annetut tehtävät hyvin,, on meidän palkkalistoilla.

Sikamaista kuitenki yksityisyyden penkominen,, joka ei ole suomalaisuutta.
Seiskalehen lukijat on innokkaita sellaiseen urkintaan, näkyykö jonku stringien välistä jotain.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #143

Ei se rikos ollutkaan, ei käytännössä kukaan ole niin väittänyt missään vaiheessa.

Poliitikko luopuu yksityisyydestään, tämä on kaikkien tiedossa kun politiikkaan lähtevät. Itsekin olen jo periaatteessa luopunut osasta yksityisyydensuojaani, vaikka se onkin vielä paljon laajempi kuin kansanedustajalla.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #109

Ihmisiä ne natsitkin kyllä olivat.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #133

Ihmisiä on, vaikka käytökseltään jotain muita olivat natsisaksan aikaan.
Stalin oli myös ihminen, vaikka käyttäyty miten käyttäyty.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #136

Oli toki ihminen, mutta olisi ollut ihan hiukan parempi, jos häntä olisi ymmärretty vähän vähemmän ennen hänen valtaannousuaan. Stalinin suhteen lienee kiistatonta, että maailma olisi parempi paikka jos hänet olisi vain kylmäverisesti murhattu. En nyt tällä viittaa yhtään mihinkään, mutta ei ääriaineksen saa antaa nousta. Tällä hetkellä nousu voidaan pysäyttää alkuunsa ilman, että ketään minkään puolen edustajaa vahingoitetaan.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #139

Stalinin vertaus..

Mä luin jostain pätkä jutun siitä Bobrikovista.
Sille oli annettu määränpää, jota järjestelmällisesti oli toteuttamassa.

Oli oikein kun sen suunnitelmat lopetettiin.
Ihminen se oli kuitenki,, vaikka oli suunnitelmat meitä vastaiset.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #136

Ja tässä on kysymys siitä, miten Immonen todella käyttäytyy kytkökset huomioon otettuna.
http://www.hopenothate.org.uk/blog/insider/they-dr...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #141

Huhhuh. Kiitos linkistä. Harmi etten huomannut tuota aiemmin, tuo kuva tuosta kaverista STG44 kädessä olisi ollut aika hyvä lisä kuviin... Ehkäpä kokeilen lisätä sen :D

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #141

Nyt Kalevi, oli paha vertaus..
Oletko oikiasti tuota mieltä että Immonen lähtis tuohon?
Ei hyvääpäivää sentään.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #145

Kyllä se nyt vain on niin, että jotain yhteyksiä ja yhteistyötä tuohon suuntaan hänellä on jollain asteella. Fatkat ovat kiistattomat.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #147

"Faktat on kiistattomat"

No sulla on näyttää ne faktat tietysti??

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #148

No on ollut koko aika, jos olisit vaivautuntu lukeemaan nuo linkittämäni jutut.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #149

Oon lukenu vaikka mitä ropakantaa Immosesta, ne on vasemmistojen mielipiteitä..

Eli mä voisin tehdä esimerkis vastaavan Tarja Halosesta.

"Halonen on osallisena ukrainalaisten kansanmurhaan Krimillä, hän on poseerannu samassa kuvassa halaten Putinia, ja ottanut kiitoksena tuesta Puttinilta kissan lahjaks".

Eli ihan mielikuvituksen rikkautta, näitähän tällaisia vois suoltaa enempi kuin pierua pukkaa päivässä pihalle..

Ei tällainen ole faktaa.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #150

Ei ole vasemmistojen mielipiteitä, vaan tutkijoiden ja ansioituineiden toimittajien. Eikä sillä ole mitään väliä kuka mielipiteen esittää, jos se perustuu faktoihin. Et kuitenkaan ole todistanut, että mikään fatka jota edes itse olen esitellyt ei pitäisi paikkaansa.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #151

Vasemmisto yliopisto hutkijat..
Immonen ei ole ainakaan fb.ssä yllyttänyt ketään ketään vastaan.
Kuulun kavereihin.. vaikken olekkaan natsi.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #152

No enpä nyt tuosta menisi sanomaan: http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/kommentti-imm...

Eli mielestäsi siis tutkijan mielipide ei ole minkään arvoinen, jos hänellä saattaa olla vasemmistolaisia mielipiteitä? Mistä edes tiedät, että ko. tutkija on vasemmistolainen? Poliittinen kanta ei vaikuta tutkijan mielipiteisiin eikä journalistin juttuihin silloin kun kyseessä joku muu kuin henkilökohtainen kommentti tai pääkirjoitus.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #154

Noh, eihän tuossa ole mitään.
Ei ainakaan mun mielestä muutakuin rivienvälistä lukemista.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #157

No luulisi hänen puuttuvan keskusteluun eikä lietsovan sitä, jos kehottaa ihmisiä taistelemaan ja he käsittävät sen väkivaltaiseksi taisteluksi. Siis, mikäli todella kehoitus on puhtaasti demokraattisin menetelmin käytävään taisteluun.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #158

Oiskohan muutakin tekemistä kuin jokaisen ihmisjahtaajan kirjoituksiin vastaamista..

Onko muuten tuo mies "natsi"?

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1437360998868?jako=84fc...

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #161

Ei, miksi ihmeessä muka olisi?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #150

Eivät Immosen natsikytkennät ole mitään mielipiteitä vaan faktaa. Niiden kytkösten merkityksestä täällä lähinnä peräänkysellään.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #160

Kytkennät kuin Halosella ja Putinilla?
Tähän mennessä.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #163

Mikä ihme tekisi Halosesta tai edes Putinista natsin? Muista nyt, että en ole missään vaiheessa koskaan sanonut, että Immonen on natsi. Olen sanonut, että hänellä on natsiyhteyksiä. Niitä on toki tietyssä mielessä myös Putinilla (tai ei varsinaisesti uusnatseihin, mutta fasisteihin), mutta Venäjän politiikka onkin hiukan eri asia kuin Suomen politiikka. Sen takia minä näitä juttuja kirjoitan, että emme ikinä edes lipsu siihen suuntaan.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #165

Vertasin kytkentöjä,, eli mielikuvitus on rikkaus myös väärentää asioita..

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=504314...

Kun nyt suureks urkkijaks oot alannu,, mitäs tuosta tykkäät?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #166

No enpä nyt oikein tajunnut miten tuo mihinkään liittyy.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #168

Jaa, ei vai..
:)
Mulla on nyt muuta puuhaa.
Kiitti keskusteluista.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #163

No löytyykös Haloselta ja Putinilta tällaisia ajatuksellisia vastaavuuksia?
http://sarastuslehti.com/2012/11/28/asenne-aseena-...
http://www.verkkouutiset.fi/politiikka/immonen%20f...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #167

Kalevi.
Vertasin siihen, että kyllä kaikkea voidaan keksiä..

Ja nyt kun demarit ja vasemmistolaiset on kuin nurkkaan ajetut rotat.
Ne myös käyttäytyy kuin rotat tuossa tilanteessa..

Jos nyt ei oli Immosta edes olemassakaan,, nämä nurkkaan ajetut rotat ottais jonku toisen hampaisiinsa..

30% puolueesta 14%.n, onhan se nurkkaan ajamista. :)

Noh,, mulle riittää tältä erää niin ihmisjahti kuin rottajahtikin..

Eläkää hyvin, ja ihmistä kunnioittaen.
Sillä se kunnioittamattomuus saattaa olla Pietarin kans sitten edessä siellä kuuluisalla portilla.

:)

Mä touhaan nyt ihan muuta..

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #169

Hyvää hampaisiin tartuttavaa rotille on nyt kyllä tarjottu, se täytyy myöntää.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #169

Kyllä ne rotat nyt ovat kaikkialla muualla kuin nurkassa, vilistelevät ihan vapaina vasemmalta oikealle.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #172

Jos tälle linjalle lähdetään niin voitaneen todeta, että ei täällä politiikassa muita kuin rottia ole :) Muualla tilanne myös ihan sama ;)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #145

Minä(kin) kaipaan vastauksia, mutta en niitä esitä.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari Vastaus kommenttiin #159

Esitit Kalevi sellaisen linkin ja yhteyden Immoseen, että oksat pois..

Käyttäjän kokko1987 kuva
Jani Kokko Vastaus kommenttiin #159

Tervehdys Kalevi, olisi mielenkiintoista kuulla näkemyksesi kirjoituksestani: http://kokko1987.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200273-t...

JK

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #182

Nyt ovat samassa veneessä vanhojen hallituspuolueiden tapojen kanssa.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #133

Muistuttivat ihmistä jalanjälkien perusteella kuin me kaiki muutkin natsit.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #177

Niin se vähän on, että Bol Potin ja Hitlerin jalanjäljet nekin varmaan ihan muistuttivat ihmisen jalanjälkiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #133

"Ihmisiä ne natsitkin kyllä olivat."

Teoista natsit tuomittiin eikä ajatuksista. Nyt Suomessa on ajatuspoliiseja jotka tuomitsevat jo olemisesta samassa valokuvassa kuin mahdollinen ajatusepäilty. Hulluksi on Suomi mennyt näitten kämäräisten ajatuspoliiseina toimiessa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #184

Kiistätkö siis, etteivät natsit olleet ihmisiä, koska heitä tuomittiin teoista eikä ajatuksista?

Jos Makkoselta on mennyt ohi, toistan täällä jo monesti kyllä entuudestaankin toistetun seikan: Immosen natsikytkökset ovat ilmeiset ja varsin moni muu minun lisäkseni haluaa tietää niiden todellisen merkityksen Immosen poliittisessa toiminnassa. Ei se sen hullumpaa ole ;-)

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Jep, näitä tulee vaan lisää ja lisää. Äsken tuon huomasin. Todisteet kasvavat ja kasvavat, mutta persuleiristä edelleen vain uhkaillaan todisteiden paljastajia. Ei merkkiäkään, että oltaisiin ryhtymässä toimenpiteisiin.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mahtoiko perussuomalaisten päätös siirtää Immosen ns. harjaaminen eduskuntaryhmän käsittelyyn olla kovinkaan viisasta, lehdistölle kun jäi enemmän aikaa selvitellä kytköksiä. Syysistuntokausi alkaa n. 3 viikon kuluttua ja sinäkin aikana voi vielä paljastua uutta.

Perussuomalaisethan ilmoitti että Immosta halutaan ensin kuulla, nähtäväksi jää miten siihen kuulemiseen suhtaudutaan ja miten selitetään.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Tuon olisi voinut hoitaa koko homman parissa päivässä kuulemisen ja puoluejohdon kannan osalta. Itse päätökset oltaisiin voitu tehdä heti ensimmäisessä eduskuntaryhmän kokouksessa. Näin oltaisiin ainakin lievennetty skandaalia eikä perussuomalaisten puolue olisi saanut siitä niin pahasti takkiin, mutta se olisi käytännössä tarkoittanut Immosen erottamista. On selvää, että Soini halusi vain haudata koko jutun pelaamalla aikaa, mutta se ei onnistunut, koska Immosen taustoista oli paljastunut vasta pieni murunen.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Jussi Tuormaa (Saksassa pitkään asunut toimittaja) toteaa Taloussanomissa julkaistussa Näkökulma-artikkelissaan otsikolla "Saksassa vaikea uskoa Immosen sanelleen juttunsa sattumalta", 1.8.2015, muun muassa seuraavaa:

"… Saksassakin äärioikeisto tarvitsee olli-immosia, joilla on kahdet kasvot. Julkisuudessa he esittävät kannattavansa demokratiaa ja laillisia oikeuksia, mutta päästelevät koko ajan näitä kyseenlaistavia lausuntoja. Heidän kannattajansa ymmärtävät hyvin, mitä he ajavat. Samoin heidän kriitikkonsa, mutta he ovat muka ymmärtäneet sen väärin. Puhumattakaan sananvapaudesta …"

http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2015/08/01/sa...

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Juuri näin. Ei tämä koske vaan Suomea, vaan on eurooppalainen ilmiö. Historiallisestikin nämä liikkeet käyttivät aika vastaavia menetelmiä.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski

Kulttuuriantropologi Tapio Tamminen kirjoittaa kirjassaan "Kansankodin pimeämpi puoli" (Atena Kustannus Oy, 2015) sivuilla 237 ja 238 seuraavaa:

"... Viime vuosina yleistynyttä kansallisuusaatteen uutta tulemista on ruvettu nimittämään uusnationalismiksi ... Eurooppalaiset uusnationalistit hyväksyvät ulkopuoliset kansakunnan jäseniksi vain jos he alistuvat yhteisesti jaettuun kulttuuriseen todellisuuteen ja assimiloituvat täydellisesti tosiruotsalaisten, -ranskalaisten, -italialaisten tai tosisuomalaisten valtakulttuuriin. "Maassa maan tavalla - tai maasta ulos", he hokevat kuin yhteisestä suusta.

Entä miten uusnationalismi eroaa ennen toista maailmansotaa vaikuttaneesta perinteisestä nationalismista? Nykyisin liikkeet toimivat demokraattisessa ympäristössä ja ne käyttävät usein hyväkseen laillisia ja parlamentaarisia keinoja ..."

*******************

Mm. ruotsalainen Expo-niminen järjestö (http://expo.se) tutkii Ruotsissa ja laajemminkin ilmenevää uusnationalismia ja sen ympärillä pyörivää ääriradikalismia jne.

Suosittelen lämpimästi vierailemaan Expon sivuilla. Siellä on runsaasti mielenkiintoista tietoa.

Koska esim. SVL on osa laajempaa pohjoismaista vastaavaa verkostoa, olisi hyvä, mikäli Expon kaltaisia tutkimus- ja koulutusorganisaatioita pidettäisiin ajan tasalla myös Suomen tapahtumista:

http://stiftelsen.expo.se/kontakt.html

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #119

Suomeen pitäisi ehdottomasti saada Expon kaltainen taho. Expon työ on ollut erittäin ansiokasta. Sen huomaa, kun heitähän on jopa haastateltu Suomeenkin liittyvissä asioissa.

Käyttäjän vmlouek kuva
Vesa-Matti Louekoski Vastaus kommenttiin #122

"Suomeen pitäisi ehdottomasti saada Expon kaltainen taho"

Kyllä!!!! Juuri sama nousi omaan mieleeni.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Louekoski, eihän tässä asiassa ole mitään kyseenalaista, kansantribuunihan on tässä jälleen koolla tuomiota sorvaamassa.

Petteri Rantanen

"Jussi Tuormaa (Saksassa pitkään asunut toimittaja) toteaa Taloussanomissa julkaistussa Näkökulma-artikkelissaan otsikolla "Saksassa vaikea uskoa Immosen sanelleen juttunsa sattumalta", 1.8.2015, muun muassa seuraavaa:

"… Saksassakin äärioikeisto tarvitsee olli-immosia, joilla on kahdet kasvot. Julkisuudessa he esittävät kannattavansa demokratiaa ja laillisia oikeuksia, mutta päästelevät koko ajan näitä kyseenlaistavia lausuntoja. Heidän kannattajansa ymmärtävät hyvin, mitä he ajavat. Samoin heidän kriitikkonsa, mutta he ovat muka ymmärtäneet sen väärin. Puhumattakaan sananvapaudesta …""

Niin se on ihan toimittajasta kiinni, mikä on kullekin totuus. Toisenlaiseen toimittajaan ja Saksan asiantuntijaan voi tutustua vaikkapa täältä:
https://www.facebook.com/pertti.ronkko/posts/10153...

Jouko Markula

tää immos vastaisuus on samanlaista kun somppujen sormileikit.... oikeutta jaetaan, ja ehdollisella pääsee. Eli kovemmankin tuomion voisi antaa, ja maasta "luvan" poistua mitä pikimmiten.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Aika valistunut mielipide? Rinnastat siis Immosesta kirjoittaneet ja kaikki somalit raiskaajiin?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Lassi,ei hän kaikkia rinnastanut, vaan sormeilijat, eihän ksikkia demareitakaan voi samaistaa sinuun edes Lohjalta.

Toimituksen poiminnat