Lassi Jääskeläinen Ajatuksia Lohjalta

Immonen valehteli - yhteys natseihin jo kauemmin

  • Kuva suunnittelutilaisuudesta
    Kuva suunnittelutilaisuudesta

Kohun Olli Immosen monikulttuurisuuden vastaisesta Facebook-kirjoituksesta luulisi jo hiipuvan, mutta Immosen taustoista paljastuu vain lisää mitä ihmeellisimpiä asioita. Nyt Verkkouutiset uutisoi Immosen olleen mukana suunnittelemassa aiemmin kohuttua Eugen Schaumanin muistotilaisuutta yhdessä uusnatsi-ideologi Kai Murroksen kanssa. Aiemminhan Immonen väitti että paikalla oli sattumalta myös uusnatseja. Immonen latasi Facebookiinsa aikanaan vaimonsa ottaman kuvan suunnittelutilaisuudesta, jossa hän istuu samassa pöydässä Murroksen ja kahden muun henkilön kanssa, mutta media ei kiinnittänyt tuolloin huomioita asiaan.

Kai Murros on kirjoittanut kirjan "Vallankumous ja sen toteuttaminen modernissa yhteiskunnassa" ja on puheissaan vaatinut muun muassa totaalisen sodan julistamista Euroopan ulkopuolisille "muukalaisille" ja heidän tappamistansa viimeiseen mieheen.

Jo aiemmin jotkut ovat nostaneet esille muun muassa Immosen Facebook-kirjoitukseen tulleet erittäin väkivaltaiset kommentit ja Immosen osallistumisen kommenteissa käytyyn keskusteluun, sekä Immosen esiintymisen itse muistotilaisuudesta otetussa kuvassa uusnatsien kanssa.  Immonen ja Perussuomalaiset ovatkin kiistäneet suorat yhteydet uusnatseihin ja selitelleet tapahtumia sattumalla ja Immosen kirjoitusta kutsulla puhtaasti poliittisen väkivallattomaan taisteluun, mutta uudet tiedot asettavat Immosen puheet erittäin kyseenalaiseen valoon. Ainakin on selvää, että Immonen suunnitteli Schaumanin muistotapahtuman suoraan yhdessä uusnatsien kanssa, ja että tapahtuma oli koko aika Immosen ja Suomen Vastarintaliikkeen yhteistapahtuma.

Uusien tietojen valossa alkaa myös olla korrektia kysyä, onko Immonen suoraan valehdellut medialle selittäessään näitä yhteensattumia. En voi ymmärtää miten Suomen kansanedustaja voi kaveerata tällä lailla vakaumuksellisten, väkivaltaiseen vallankumoukseen ja demokratian tuhoamiseen pyrkivien uusnatsien kanssa. Ja lisäksi antaa ilmeisesti virheellistä tietoa asiasta medialle peitelläkseen yhteyttä.

Odotan, että Perussuomalaiset selvittävät tämän asian perin pohjin. Immonen voisi vielä pelastaa omat kasvonsa selittämällä koko kuvion totuudenmukaisesti ja katkaisemalla välittömästi kaikki suhteet uusnatseihin ja Suomen Vastarintaliikkeeseen sekä irtisanoutumalla täysin näiden ajattelusta, mutta muussa tapauksessa Perussuomalaisten pitäisi välittömästi erottaa Immonen eduskuntaryhmästä. James Hirvisaarikin kun kaiken lisäksi erotettiin jo vähemmästä. Muussa tapauksessa Perussuomalaiset osoittaa hyväksyvänsä edustajiensa yhteyden natsismiin.

Edit 21.04: lisätty kuva ja korjattu nimi (Kai Murros)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (252 kommenttia)

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Outoa ettei kukaan ollut tutkinut Immosen facebookia tarkemmin läpi kohun aikana. Sielläkö kuva koko ajan oli?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Siellähän se oli. Kerran sen itsekin näin, mutta en kiinnittänyt huomiota Murrokseen. Hänhän on ilmeisesti Suomessa huonosti tunnettu, mutta tunnetumpi muualla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jääskeläinen, onko Natsipouluetta ollut muualla kuin Neuvostopropakandassa ?

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela Vastaus kommenttiin #160

Kysyisit SVL:ltä ja Olli Immoselta?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #174

Antti, anna nyt nuorenkotkan vastata äläkä lykkää asiaa muille, mutta voit tosin halukkaana vastata itsekin.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #160

On. Luulisi sinun tämän tietävän. En muuten ole koskaan kuulunut Nuoriin Kotkiin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #213

Lassi, kerroppa nyt sedälle ja muillekin missä on ollut Natsipuolue, kun setä ei tiedä.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #230

Muun muassa natsi-Saksassa. Suomeenkin on yritetty perustaa kansallissosialistinen puolue, mutta perustamista ei sallittu. IKL:ää voisi myös ehkä pitää "natsipuolueena" kuten Mussolinin puoluetta Italiassa. Yleisesti ottaen näitä on taidettu harvemmin virallisesti rekisteröidä puolueeksi tai ainakaan sitä ei ole sallittu, mutta onhan Suomessa mm. SVL virallisesti uusnatsistinen liike.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #232

Jääskeläinen, etkä voi rehellisenä sosdemina vastata missä on ollut sen niminen puolue kuin Natsipuolue, muualla kuin Neuvostopropakandassa ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #247

Don't be stupid, be a smarty, come and join the Nazi party. (Mel Brooksin parodiarapista)

Ihan oikeasti, Aimo, jopa sinunkin kommentiksesi harvinaisen typerää jankuttamista. Koko maailma käytti NSDAP:sta Nazi-nimeä jo paljon ennen II maailmasotaa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_Party
https://en.wikipedia.org/wiki/Nazism

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #249

Mikäli ymmärsin, niin tuolla lukee ,"Kansallissosialistinen Saksan työväenpuolue",tai suomenna paremmin natsi sanaa en löytänyt.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #250

Niin mistä natsi on lyhenne kuten persu on lyhenne. Molempien puolueiden nimet ovat pitkät ja lyhenteet ottavat ekan tavun ja sopivan tavun tai äänteen nimen lopusta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #230

Ruotsissa on ollut myös Svenskarnas Parti joka lopetti itse itsensä noin vuosi sitten.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #238

Ei kuitenkaan Svenska Natzerna.

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Kyllä se Murros on vasemmistopiireissä ollut hyvin tunnettu.

Tässä Vasemmistonuorten sivuilla julkaistu luonnehdinta tuosta kamalasta "vallankumouskirjasta", sen julkaisuajankohtana:

"Kai Murroksen Vallankumous ja sen toteuttaminen modernissa yhteiskunnassa on helppolukuinen, raskalaisilla viivoilla kirjoitettu vallankumouksen käsikirja. Murros listaa kohta kohdalta syyt, tarvittavat toimet ja seuraukset sosialistisen "Puolueen" voittokulkulle. Kirjassa ei kapitalisteille anneta armoa, vaan Puolue tappaa talossa ja puutarhassa sen minkä päämäärä vaatii.

Poliittinen satiiri on Suomessa harvinainen laji. Ei olekaan ihme, että Likessä hykerreltiin, kun käsiin saatiin Kai Murroksen kirjan käsikirjoitus. Sattuvasta nimestään huolimatta Murros ei ole taitelijanimi, vaan hän on ihan oikea ihminen, kolmikymppinen helsinkiläinen historian maisteri.

Kai Murros sanoo kuitenkin kirjoittaneensa kirjan tosissaan, postmodernilla pilkkeellä tosin. Pohjaa pienelle punaiselle kirjalle antoi opiskeluvuosi Kiinassa ja hänen gradunsa, joka käsitteli Kiinan kansanarmeijan sodankäyntiä ja maolaista ideologiaa. Kirjan tyylilaji kumartaakin - tai virnuilee - reilusti vanhojen vallankumouksellisten klassikkojen suuntaan."

"Kai Murroksen kirjassa huoli ympäristöstä onkin vahvasti esillä. Keinot taas ovat sitten varsin vauhdikkaat:

Ekologisen vallankumousliikkeen on tähdättävä valtiollisen vallan haltuunottoon ja valtion muuttamiseen päämääriinsä sopivaksi työkaluksi.

Eteenpäin punaiset kadeerit! Mikään ei voi pysäyttää aatetta, jonka aika on koittanut!"

http://www.vasemmistonuoret.fi/libero/paperitahdet...

Eipä tullut silloin kohua Murroksesta ja hänen yhteyksistään.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #177

No kaipa jos tuo kirja ja muut vastaavat lausunnot ymmärettiin silloin satiirina. Vaikka onhan tuo silti aika epähyväksyttävää, jos viitteitä muusta kuitenkin on ollut. Vasemmistolainen väkivaltainen ääriliikehdintä on aivan yhtä tuomittavaa kuin oikeistolainenkin. Nykyään Murros on kyllä tehnyt hyvin selväksi, että puhuu tosissaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Timosen blogissa oli kyseinen kuva ja Immosen FB-päivitykset tuolta ajalta jo kohun ollessa käynnissä. Viimeisimmässä blogissa oli myös kuvattu koko tapahtumakulku Schaumanin muistotilaisuuden osalta.

http://sakutimonen.com/2015/08/yhteensattumia-ja-k...

Kun Sisun ja natsien yhteistyöpalaveri oli pidetty, SVL:n perinteisen vuosittaisen tapahtuman järjesti tällä kertaa Suomen Sisu:

https://www.facebook.com/suomensisury/photos/pb.19...

Oli siis Immosen (ja Slunga-Poutsalonkin) mielestä yllättävää, että SVL:n henkilöt sattuivat paikalle omaan vuosittaiseen tapahtumaansa, jonka Suomen Sisu ja Immonen sen pj:nä tänä vuonna järjesti.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Saku Timoselle tosiaan kuuluu kaikki kunnia tämän avaamisesta. Se vain jäi vielä tuosta jutusta muistaakseni avoimeksi, oliko SVL tai muu vastaava taho mukana suunnittelussa, ennen kuin Verkkouutisissa tajuttiin, kuka Timosenkin jutussa mainittu Kai Murros tarkalleen ottaen oli.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #60

Tätähän Timonenkin ihmetteli kommenteissaan, miksiköhän Suomen Sisu ja Sarastus järjestivät tänä vuonna SVL:n perinteisen vuosittaisen juhlan.

Schaumanin muistotilaisuus on kaiketi järjestetty siis SVL:n toimesta useamman vuoden ajan.

Jaakko Häkkinen

Onko joku oikeasti sanonut sitä "yllättäväksi"?
Olennaistahan on, tekikö Immonen yhteistyötä uusnatsien kanssa vai ei. SVL:n ja Immosen yhteisestä suunnittelusta ei näy todisteita. Kai Murroksen kanssa hän suunnitteli, mutta tämä ei kuulune SVL:ään. Mikäs hänestä sitten tekee natsin?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #84

Ilmeisesti Murroksella on yhteyksiä SVL:n ainakin muutaman kuvan perusteella, ja Murroshan on ihan itse julistautunut ainakin fasistiksi, ja voitaneen kaikin puolin luokitella uusnatsiksi. Kyllä tämä kaikki näyttää siltä, että tapahtuma on suunniteltu jonkin asteisessa yhteistyössä SVL:n kanssa. Immonen kun (esimerkiksi) on eräässäkin Hommafoorumin postauksessa (löytyy Saku Timosen jutusta) osoittanut selvää tietämystä SVL:n toiminnasta. Luulisi hänen olleen tästäkin syystä vähintäänkin täysin tietoneen SVL:n vuosittaisesta Schauman-perinteestä.

Ylipäätänsä kuitenkin se, että Immonen esiintyy kuvassa ja kaveeraa Murrosen kanssa on jo tutkintaa ja selityksiä vaativa asia.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #93

Olen samaa mieltä, että Immosen "verkosto" on liian kirjava kansanedustajalle.

Mutta ennen kuin nimittelee ihmisiä, pitää pystyä todistamaan väitteensä. Kai Murros on ääriajattelija, mutta ainakin ollut äärivasemmistolainen. Sellainen ei helposti täytä natsin kriteerejä.

Myöskään ei ole esitetty todisteita siitä, että SVL olisi osallistunut IMMOSEN KANSSA suunnittelemaan tapahtumaa. Vapaassa maassa avoimiin tilaisuuksiin saavat osallistua kaikki ääriainekset, se ei vielä tarkoita yhteistoimintaa.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #93

Demarien johtavia poliitikkoja, Rinne, Tuomioja, Urpilainen, Ihalainen jne. on nahty usein Immosen kanssa samassa tilaisuudessa. Samalla logiikalla he ovat sitten myös täysiä natseja koko porukka.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #184

Nostaisin kyllä vielä todella paljon suuremman metelin, jos joku näistä henkilöistä esiintyisi samassa seurassa kuin Immonen esiintyi. Siinä nyt on vain ihan pieni ero, että tapaako kansanedustajan työnsä parissa vai uusnatsi-ideologin vapaa-ajallaan.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #189

Suunnittelutalkoot kuulostaa kyllä enemmän työltä kuin vapaa-ajalta. Varsinkaan kun vieläkään ei tiedetä mitä suunnittelivat.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen

Täysin asian vierestä epäilys: Onkohan Saku Timosen kotisivut kaadettu? En ainakaan itse päässyt sinne aiemmin päivällä enkä nytkään. Jotenkin jännästi tuossa viikonloppuna alhaalla olivat samanaikaisesti patriootti.com, takku.net ja varisverkosto.org.

Tietoteknisesti orientoituneena ihmisenä tämä herättää kysymyksiä.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #239

Itsa asiassa en ihmettelisi kun nuo kaikki juuri sattuvat olemaan samaan aikaan alahaalla. Timosen blogi olisi kyllä teoriassa ehkä voinut kaatua trafiikin räjähdysmäisestä kasvusta. Nehän ovat nyt olleet ehkä puolet ajasta ylhäällä ja toiset puolet alhaalla. Toisaalta epätäydellinen palvelunestohyökkäys näyttäisi juuri tuolta.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen Vastaus kommenttiin #240

Timosen sivujen en ole koskaan aiemmin huomannut olleen alhaalla, vaikka trafiikkia varmasti on ollut lähestulkoon saman verran, sanotaanko viimeisen vuoden ajan. Palvelunestohyökkäys tuli minullekin mieleen.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kirjoittajan kannattaisi tarkistaa lähteensä.
Nyt menee kaksi henkilöä sekaisin.
Ehkä kannattaisi myös lukea Puheenvuoroa, ei vain kirjoittaa ;)

Edit: oikaistu

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Antti, täällähän onkin taas menneillään Kansantribuuni.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Jos olisit lukenut tarkemmin niin olisit huomannut, että ko. virhe korjattiin 10min julkaisun jälkeen. Kai Murros tosiaan pääsi hetkeksi vaihtumaan Kai Hänniseen.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Kai Murros on mulle näitä tuntemattomampia natsiaatteen suuruuksia, mutta tunnistinpa artikkeliin linkatun vallankumousoppaan olleen kädessäni joskus Jyväskylän kirjastossa. Sattuva paikka.

Vaikka opas on kirjoitettu muka äärivasemmistolaisen liikkeen käyttöön, niin käytännössä sen alueellinen valtaustaktiikka on juuri tällaista oikeistolaisten ääriliikkeiden ja jihadistien suosimaa korttelinvaltauspolitiikkaa, jossa pyritään luomaan varjoyhteiskunta ja varjohierarkia virallisen valtion sisälle.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

"Muka" äärivasemmistolla on taustansa. Lähtökohtana on ilmeisesti äärivasemmistolainen vallankumousajattelu, koska Murros on alun alkaen tiettävästi maolainen.
Maolaiset sissiliikkeet ja puolueet ovat kuitenkin jo hampaansa menettäneet, vanhojen ukkojen ja akkojen horinaa, eläkesissien, jos heitä on muutamia hengissä esimerkiksi Filippiinien vuorilla. Näin ollen on luontevaa että Murros on siirtynyt oikealle äärilaidalle - loikka ei ole pitkä - teoretisoimaan vallankumouksesta ja sen pohjustamisesta.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Olihan Wahlrooskin taistolainen ja nyt äärikapitalisti. Ei ehkä paras vertauskohta, mutta loikka on vielä paljon suurempi. Olen huomannut, että näitä henkilöitä usein kiehtoo ehkä ääriajattelu yleensä, jolloin loppupeleissä saatetaan vaihtaa toiseen äärilaitaan kun vanhan osalta loppuu into tai mahdollisuudet.

Jaakko Häkkinen

"Vaikka opas on kirjoitettu muka äärivasemmistolaisen liikkeen käyttöön"
= Kai Murros ei siis olekaan tunnettu natsi?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

On natsi, mutta edusti nuorempana toista poliittista laitaa.

Viljo Häggman

Tuo vallankumoustekniikka oli kyllä kommunistien käytössä ennen kuin nykyisenkaltaista äärioikeistoa edes oli olemassa.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Toki tuon tyyppistä taktiikkaa käytettiin, mutta se ei tainnut johtaa yhteenkään onnistuneeseen vallankumoukseen? Ainakin jos oikein muistan.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Oletko Viljo sitä mieltä että se vallankumoustekniikka oli jees niin silloin kuin nyt? Vai miten tuo toteamus pitäisi tulkita?

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #215

En ole.
Toteamuksen tarkoituksena on ainoastaan huomauttaa ettei kyseinen vallankumoustekniikka ole äärioikeiston yksinoikeus, kuten yritettiin vihjata. Enemmänkin päinvastoin.
Perinteisestihän äärioikeisto on ollut vallassa, ja pystynyt käyttämään yhteiskunnan omia välineitä, kuten salaista ja ei salaista poliisia sekä asevoimia.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

En ole kyllä vakuuttunut tästä. Ensiksi pitäisi varmaan blogin kirjoittajan kertoa, miten nämä Immosen seuralaiset liittyvät SVL:n toimintaan, jos lainkaan.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Muista en tiedä, mutta Kai Murros ainakin on pitkäaikainen uusnatsi. Ihme ettei kuvasta ole tullut haloota, jos se tosiaan Facebookissa on ollut.

Immonenhan nimittäin kiisti kaikki yhteytensä uusnatseihin ja oli "sattumalta" samassa avoimessa tilaisuudessa siellä haudalla. Kuva osoittaa että Immosella on ollut kontakteja Suomen uusnatseihin jo aiemmin.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

En väittänytkään, että Murros välttämättä liittyisi suoraan SVL:n toimintaan. Kuitenkin joku suhde SVL:n ilmeisesti oli, koska SVL päätti tulla tapahtumaan ja sain ainakin itse eri lähteistä sen käsityksen, että SVL oli suoraan osallistunut tapahtuman suunnitteluun ainakin jollain asteella. Joka tapauksessa oli kyseessä SVL tai ei, niin Immosella on selkeä suhde ainakin Murrokseen, ja muutamista seikoista päätellen joku suhde myös SVL:n. Huomasit kuitenkin varmaan, että jätin Immoselle tilaa avata tämä kuvio kunnolla ja korjata asia muuten. Ehkä tuota tekstiä olisi voinut hieman paremminkin muotoilla, mutta selvää on, että Immonen on valehdellut medialle. Miten paljon, se on vielä hiukan epävarmaa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

http://national-action.info/2015/03/09/vastarintal... Täältäpä se kuva Murroksestakin löytyy SVL-pomon kera. Eli yhteyksiä löytyy.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #20

Jänskä kättelytyyli pojilla.......tomera.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #23

Ovat ilmeisesti mainostamassa Turun Sinappia, sitä vihreää. :)

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #20

Soppaa hämmentämässä mukana myös "Mies hevosen kyrpänä" eli Sarastus lyyrikko Timo Hännikäinen. Onhan noita Immosen touhuja ja yhteyksiä pienemmissä piireissä jo pitkään kummasteltu, hyvä että valtamedia vihdoin yhteydet havaitsee. Samaa mieltä blogistin kanssa siitä että on olemassa tietty säpisijöiden ihmistyyppi joka lennossa vaihtaa ideologiansa päälaelleen parempien bileiden toivossa.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #28

Tosiaan porukka Immosen ympärillä on kyllä herättänyt itselläkin huomiota jo aiemmin. Tosin ei siinä aiemmin vielä siinä määrin, että sitä olisi voinut aidosti paheksuttavan pitää.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #20

Olennaista olisi tietää Immosen natsiyhteydet. Ei ketju Immonen - Murros - natsit vielä tarkoita, että Immonen tekee yhteistyötä natsien kanssa.

Demonisoinnin ja natsittelun perusteiden pitäisi olla vankat, muu on oikeusmurha.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #87

Kyllä suunnittelukokous lasketaan yhteistyöksi. Ei tässä kukaan liene missään vaiheessa siihen viitannut, että Immonen tekisi poliittisella tasolla erittäin merkittävää yhteistyötä uusnatsien kanssa, vaikkei sekään täysin poissuljettua liene. Kyllä se on jo ihan riittävän paheksuttavaa, että kansanedustaja esiintyy julkisesti Murroksen kaltaisen henkilön kanssa suunnittelukokouksessa. Etenkin vielä Immosen tapauksessa kun on jäänyt epäselväksi, jakaako Immonen kuitenkin joitain (ei toki kaikkia) esimerkisi SVL:n poliittisista ajatuksista.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Kaikki Suomen uusnatsit eivät kuulu SVL:ään.

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Selvästi on Immonen valehdellut ja tuskin nämä kytkökset ovat puoluetovereillekaan olleet tuntemattomia. Näyttää siltä, että sekä Immonen että hänen puolueensa ovat valinneet valehtelun ja kiertelyn linjan. Kaikki pakenevat vastuuta puoluejohtajan perässä.

Minna Eerolainen

Soini todella johtaa "esimerkillään"..

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Niinpä. Mitäköhän Sampo Terho on ajatellut käytännössä Immosen harjaamisesta? Hänellehän vastuu on tässä kätevästi langetettu, ehkä reiluinta Terhoa kohtaan voisi olla, jos hän symboolisena eleenä harjaisi Immosen hiusharjalla kameroiden edessä ennen eduskuntaryhmän kokousta.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

"En tuntenut koko miestä. Mistä lie siihen tupsahti. Tuli ihan pyytämättä yllättäin". Menisitkö tää läpi?

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Riippumatta nyt siitä kenen kanssa istuttu, niin mistä selviää mitä tuossa "suunnittelutilaisuudeksi" ristityssä tapahtumassa keskusteltu?
Oliko blogisti paikalla, koska ainakaan Verkkouutisen sivuilta ei tuota asiaa löydy.

PS tää on hienoa että saadaan taas tämä Hirvisaarikin mukaan keskusteluun..aika pitkään olikin jo poissa.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Ei sillä edes ole mitään väliä. Ei kansanedustaja yksinkertaisesti voi esiintyä tuollaisessa seurassa. Tai ainakaan muuten kuin oikeasti vahingossa ja yksityisesti. Tässä Immonen on kuitenkin vielä tehnyt seurastansa julkistakin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

L.J;"Ei sillä edes ole mitään väliä."

Tuo kertoo jo aika paljon tästäkin kirjoituksesta ja mitä sillä haetaan.
SAnot nyt kuitenkin tässä kirjoituksessasi, että tuo kuva todistaa Immosen suunitelleen natsikavereittensa kanssa tuota retkeä haudalle.
Jos nyt kuitenkaan et tiedä mitä tuossa kuvassa "suunnitellaan", niin kenties ei kannata sellaista sitten erikseen väittää.

Siinä toki voit olla oikeassa, että Immosen ei kannattaisi esiintyä ko seurassa, mutta se sitten toinen asia.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #38

Tuosta voit lukea ihan Immosen omin sanoin, että kyseessä oli ko. tapahtuman suunnittelukokous.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1015336324...

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #51

L.J;"Tuosta voit lukea ihan Immosen omin sanoin.."

Kun en löydä sitä vieläkään. (tuo kuva on linkitetty jo tuhat kertaa, mutta ei siitä vieläkään sitä löydy).

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu Vastaus kommenttiin #67

Kalervo,

Heti kuvan alla ensimmäinen rivi! Olli Immonen sanoo että "Suunnittelutalkoot". :) Ei jätä paljon selittelylle vapautta.

"

Olli Immonen

Suunnittelutalkoot. — with Teemu Lahtinen, Kai Murros and Timo Hännikäinen.

Like · Share · 5 June "

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #68

Mistä Jarmo Halttu tietää mitä siellä suunniteltiin.
Jos siellä suunniteltiinkin saunailtaa, lapinvaellusta, syntymäpäiväjuhlia, homobileitä,...?

Viljo Häggman

"Ei sillä edes ole mitään väliä. Ei kansanedustaja yksinkertaisesti voi esiintyä tuollaisessa seurassa."

Siinäpä kunnon KGB-upseerin mielipide.
Kansanedustajalla on oikeus olla millaisessa seurassa tahansa, vaikka demarien kanssa, jos kehtaa. Ei siitä saa ammuttavaksi viedä.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #190

Olisiko sinun mielestä hyväksyttävää, jos esim. Antti Rinne esiintyisi julkisesti tunnetun uusnatsin seurassa? Jotenkin kuvittelen, että etenkin persut nostaisivat siitä aikamoisen metakan.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #199

Antti Rinnehän on samoissa kokouksissa julkisesti uusnatsiksi leimatun Immosen kanssa. Samoissa kokouksissa James Hirvisaaren ja jopa sen kauhean Halla-Ahon kanssa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Jos nyt vertaa Immosen omia merkintöjä 5. kesäkuuta ja sitä tosiseikkaa, että hän myöhemmin julkaisi itse tuon natsiporukkakuvan Schauman-tilaisuudesta, lienee yksinkertaista kronologiaa päätellä, että suunnittelupalaverissa visioitiin nimenomaan Schauman-tapahtumaa. Se lienee ollut avoin monenlaisille natseille.

En nyt vielä usko, että Immonen olisi nimenomaisesti osallistunut Murroksen maailmansotavisioihin.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

J-P.V;" lienee yksinkertaista kronologiaa päätellä, että suunnittelupalaverissa visioitiin nimenomaan Schauman-tapahtumaa.."

Voit hyvinkin olla oikeassa ja kenties näin ollutkin. Itse vaan hieman karsastan näitä epämääräisiä "syytöksiä", joita täällä netissä usein näkee. Hetken päästä ne alkavat elää jo varmana, vaikkei kukaan mitään todistetta olisi ikinä tapauksesta esittänytkään.

Oli miten oli..tuon tilaisuuden asialistalla ei taida olla enää väliä. Immosen vastustajat saaneet jo tarvittavat näytöt miehen teilaamiseksi.

Ja vaikka itse suunnilleen sitä mieltä että ihminen voi seurustella vaikka sarjamurhaajan kanssa, niin ehkei kuitenkaan ihan loppuun asti harkittua Immoselta..ei tosta nykyisessä lynkkausmielialassa ainakaan mitään etua miehelle ole.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #48

Tässä on aika merkittävä se näkökulma, että Immonen edustaa suomalaista demokratiaa. Tämä on nyt tässä se merkittävin seikka. Demokratian edustaja ei voi kaveerata demokratian vastustajien kanssa tai antaa mitään viestiä siihen suuntaan, että vastustaa demokratiaa. Jos vastustaa demokratiaa, niin voi tehdä sen muualla kuin eduskunnassa tai etenkin muualla kuin demokratiaa kannattavan puolueen sisällä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #53

L.J;"Tässä on aika merkittävä se näkökulma,.."

No mutta jos tuo oli se pointtisi, niin miksi heitellä jotain ylimääräistä mitä et kuitenkaan varmaksi pysty todistamaan? Se on aivan turhaa.

Immosen kaveeraamisista voi olla ainakin kahta eri mieltä ja ymmärrän toki hyvin sen että jotkut pitävät sitä pahana. Itse olen kuitenkin hieman erilainen, enkä juurikaan arvostele ihmistä sen mukaan kuka hänen kaverinsa sattuu olemaan.
Mitä sitten tohon loppu demokratiahöpötykseen tulee, niin siitä taitaa olla sen verta monia variaatioita, että jokainen löytää omansa. Siitä en ole kuitenkaan ihan varma, että jokainen edustaja tuolla eduskunnassa ajaisi sitä enemmistön näkemystä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #73

Horinat verisistä vallankumouksista eivät kuulu demokratian piiriin, ne lähinnä loukkaavat kansanedustuslaitosta. Toistamalla ihailemiensa kavereiden hulluja ajatuksia Immonen lähinnä lokaa puolueensa maineen.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #75

P.N;"Horinat verisistä vallankumouksista.."

Kun itsellä valtavasti aukkoja näiden ihmisten sanomisissa ja seinäpäivityksissä, niin mielellään näkisin aina jonkun linkin siihen mistä aina kulloinkin jutellaan. Minä en vietä aikaani tutkien jonkun itselleni merkityksettömän ihmisen fb-päivityksiä, tahi lueskele hommafoorumia, että sieltä saisin jotain uutta "raportoitavaa" tänne Usariin maamme natsiscenestä tjms.
En nyt kuitenkaan välttämättä epäile sanomisiasi..korkeintaan siinä kohtaa kun puhut PS-puolueen maineen lokaamisesta. Olen muutaman vuoden seurannut tätä palstaa ja voin aika varmaksi esittää väitteen, että teki se puolue mitä hyvänsä, niin moitittavaa sieltä löydätte.
Tyytyväiseksi teidät tekee korkeintaan puolueen lopettaminen, kenties ei sekään.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #82

Ainoastaan toteutunut punamusta vallankumous voi näiden mielensäpahoittajien persuvihaa lieventää.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #128

Karlströmiltä on jäänyt huomaamatta, että mm. minä olen kehunut täällä Arja Juvosta enemmän kuin kukaan muu, mutta Karlströmiä häiritseekin, että puolueen epäkohtiin tartutaan julkisesti.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #133

Joo, olen huomannut mutta sinä et ole koko muu kommentoiva sakki ja minua henkilökohtaisesti häiritsee vain yleistys ja leimaaminen. Harrastan muuten yleistystä itsekin, ainakin tässä mokutus-asiassa.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #82

Niementaus, ihan kaikki materiaali on jo tässä ketjussa.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #53

Lassi Jääskeläinen, luetko edes mitä kirjoitat. Jos nuo ovat todellisia mielipiteitäsi, olet vaarallisempi totalitaristi ja puoluediktaturisti kuin pelkäsinkään.

Sitä vartenhan meillä nimenomaan on demokraattiset elimet kuten eduskunta ja puolueet että suunnataan se demokratian vastainen työ sinne, eikä tejdä salaista myyräntyötä. Jos enemmistö kansasta on sitä mieltä että demokratia on huono asia, niin ei kai niille voi pakkodemokratiaakaan tyrkyttää.

Demarin mielestä tietysti voi, koska demareilla ja oikealla demokratialla ei ole juuri mitään tekemistä keskenään. Demarien "demokratia" on edustuksellista puoluediktatuuria.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Hyvä. Tällaista tarvitaan, vain totuuden vuoksi. Kiitos blogin kirjoittajalle.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Immonen taitaa olla pahempi pönttö kuin uskoinkaan. Jos kiistää yhteytensä uusnatseihin, kannattaisi poistaa facebookista yhteiskuvat heidän kanssaan.

Viljo Häggman

Immosen toiminnan järkevyydestä olen kyllä samaa mieltä.
Ellei sitten takana ole jotain vähän pitemmälle mietittyä, joka ei aukea ainakaan minulle.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Immosen vaimo oli Hirvisaaren eduskunta-avustaja.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ja myös suunnittelutilaisuuden valokuvaaja. Kaiken takana on... No. Sanotaan nyt vaikka niin, että persutarina Immosen perheen monikulttuurisuudestakaan ei ole kovin uskottava, kun kyseessä on kuitenkin kaksi suomenkielistä ateistipoliitikkoa ja protofasistiblogaajaa.

Janne Suuronen

Bosniasta Suomeen muuttanut Fija Immonen onkin todella kaunis nainen.

Ja Vihreä lankakin teki viime vuonna Fijasta (käytti silloin vielä edellistä sukunimeään) asiallisen haastattelun:
http://www.vihrealanka.fi/uutiset/hirvisaaren-vihr...

Mutta en kyllä ymmärrä, että miksi Fija vedettiin tähän ketjuun mukaan.

ps. Hyviä kommentteja tuossa jutussa. Kertoo paljon näistä "suvaitsevaisista" ihmisistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Minä vedin. Vaimo kai kuuluu Immosen piiriin ja vaimo on ollut Hirvisaaren avustaja. Horvisaati on poliittinen villi äärioikealta ja hän harrastaa erikoisia ja äkkikyrkkiä ulostuloja sekä kutsui heilaavan tyypin Eduskuntaan.

Minna Eerolainen

Juurihan tuossa kerrottiin että Immosen nykyinen vaimo on ottanut kuvia noissa tilaisuuksissa että ei häntä aivan tyhjästä tähän mukaan vetäisty. Muuten, sitä viime aikoina silmiini useamminkin osunutta ajatusta siitä että Immonen saisi jonkun "syytesuojan" rasismilta sillä perusteella että on muslimin kanssa aviossa en nyt ymmärrä lainkaan. Olihan etelävaltioiden plantaasien omistajillakin lapsia mustien orjiensa kanssa, ei tämä heidän ajatteluunsa orjien ihmisarvosta vaikuttanut.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #36

Ottamatta sen koommin kantaa vaimon tapaukseen, edes oma "toista puolta" tms. edustava tausta ei missään tilanteessa oikeuta toimintaa, jota ei muuten voisi hyväksyä.

Janne Suuronen Vastaus kommenttiin #36

Vertaatko Minna todellakin Immosen vaimoa 1600-1800-luvun plantaasiorjiin ? Mieti nyt vähän.

Kaiken lisäksi kun Fijalla ei oikeastaan edes ole mitään tekemistä aiheen kanssa.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #178

Poliittisesti aktiivinen, ollut James Hirvisaaren avustaja. Monia naisiahan tuollainen natsitouhu voisi ällöttää mutta ei Immosen rouvaa. Impulssikontrollissa voisi olla toivomisen varaa mitä on täällä Usarissa hänen kommenttejaan lukenut :D

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #178

"Vertaatko Minna todellakin Immosen vaimoa..."

Olihan se nyt aika selvää, että verrattavana oli Immonen, ei hänen vaimonsa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Suuronen, minua opetti eräshenkilö haukkumisessa, sinun pitää ensiksi haukkua kokosuku ja tämänläheiset ennenkuin siirryt henkilöön-
Nyt kyllä edetään päinvastaisesti, tosin puolue on muistettu haukkua ja siitä plussat.

Kari Ahveninen

Hittolainen! Tuossa sitä vasta syyllisyyttä onkin! Ollut oikein avustaja... ja sehän toki sitoo kaiken yhteen. Jes.

Sini. Kannattaisi ottaa ne siniset pillerit.

Viljo Häggman

Ei taida olla sinisiä. Punakeltaisetkin vaihtoi sinikeltaisiin.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen

Kaikkinensa "Kankaanniemi-tyyli" olisi ollut Immosellekin varmasti parempi vaihtoehto. Reilu tunnustus, katumus, armon anelu ja Isä-Soinin synninpäästö ilman pannaa. Pikkusen aikaa hissuksiin ja eiku uutta matoa koukkuun. Toinen tunaroi tekstareilla, toinen facessa. SIM-kortit Timolle takavarikkoon . Timpalta vois aina tarvittaessa perustellen pyytää. On sitä seuraavalle putous-kaudelle materiaalia. Tohtori-Raimolle myös.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Toisin päinhän asioiden pitäisi mennä kuin tässä.
http://www.hs.fi/kaupunki/a1305975339321

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Perussuomalaisten johto on kyllä ollut pulassa tämän kanssa. Veikkaan, että sielläkään ei ole ollut varmaa tietoa asiasta, ja sen puutteessa ollaan valittu strategiaksi taktinen hiljaisuus. Yleensähän tämä on toiminutkin näissä, mutta Immonen onkin aikamoinen tapaus.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #27

Veikkaan, ettei sinullakaan ole varmaa tietoa asiasta, ja siksi alat sepittelemään ihan uskomattomia. Pitää kai olla demari että uskoo kaiken?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #39

Kyllä tässä on nyt faktat ihan selviä sen osalta, että Immonen on valehdellut ja omaa yhteyksiä uusnatseihin. Toki ainoastaan Immonen ja kumppanit tietävät kaikki asioiden tarkat taustat, mutta harvemmin niistä kukaan tällaisessa tilanteessa rupeaa avautumana oman etunsa vastaisesti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #44

Immonen jos olisi yksin persuissa olisi kai vaan saanut nopeasti lähtöpassit mutta kun tuntuu että hänellä on tukijoukkoja. Tukijoukot varmaan myös vaativat häntä olemaan eroamatta koska haluavat säilyttää jalansijaa puolueessa. Ja eikö ollut niin että itse Brysselin Pakkasukko puolusti Immosta

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu Vastaus kommenttiin #55

Joo. Halla-aho on Immosen oppi-isä ja suojelija. Halla-aho puolusti voimakkaasti ja tarmokkaasti Immosta eli sama on aate molemmilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #63

Suuri mestari onkin vaan svl-renki.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #55

Ilman tukijoukkoja Immonen olisi lähtenyt jo aikoja sitten, ainakin ellei tilanne eduskunnan paikkajaon suhteen olisi niin tukala.

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #44

hmm... tässähän itse julistat tietäväsi paremmin kaikkien asioiden tarkat taustat. Vai kiistätkö sen? Vai annatko vain puolipoliittisesti sopivia arvioita faktoista?

Lassi, sinulla ei ole yhtään faktaa, eikä tietoa. Kumpaa haluat tehdä, puoluepolitiikkaa vai etsiä totuutta? Molemmat ei oikein tahdo onnistua yhtä aikaa.

Jos Immonen on ehta fasisti, niin naulattakoon ristille, mutta demarien mielipide ei sitä vielä tee.

Käyttäjän IlkkaNielsen kuva
Ilkka Nielsen Vastaus kommenttiin #39

Minkä Facebookiin mättää, sen edestään löytää. Päivitetty versio vanhasta sananlaskusta.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #46

Eikä pelkästään facebookkiin vaan koko internettiin -->Kai Murros, entinen anarkisti ja vallankumouksellinen.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #39

Ota nyt ne siniset pillerit..

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Mainitaan nyt siis täälläkin, että professori Murros -- tälläkin arvonimellä hän on esiintynyt -- on koomisemmasta päästä maamme äärioikeistolaisia. Kaveri on messunnut yhtä ja toista "tuhon kauneudesta", "verilöylyn ihanuudesta", "pedon heräämisestä", "susilauman vaistoista" ja muuta omanlaistaan tavaraa.

Tämä video on miehen tuotannon aatelia, ja jos haluaa hyvät naurut, niin kannattaa kelata suoraan kohtaan 2:30 ja katsella puolisen minuuttia eteenpäin. Rekvisiitta tietenkin on varsin lystikästä sekin. Kuten jo Kämäräisen blogissa totesin, Murroksen taustasymboli näyttää siltä kuin Chryslerin logo ja hakaristi olisi laitettu keskelle Bangladeshin lippua.

Vastarintaliikkeeseen hänellä näyttää olevan yhteyksiä sen verran, että hän poikkesi maaliskuussa Turussa morjestamassa brittien uusnatsiporukan "National Actionin" edusmiestä, joka oli tervehtimässä suomalaisia aateveljiä (linkki ohessa). Murroksella ilmeisesti on aika hyvät kontaktit näihin englantilaisiin äärioikeistopiireihin.

Tämän lisäksi hänet tunnetaan Sarastus-verkkolehden kirjoittajana. Kyseinen julkaisu on esseisti Hännikäisen perustama eräänlainen kulttuurifasistinen Parnasso, joka tarjoaa snobistisia katsauksia tiedostaville äärioikeistolaisille hipstereille. Toisinaan se onnistuu olemaan ihan huvittava julkaisu -- noin scenehuumorin mielessä siis, samalla tavoin kuin "Sieg Heil Suomi" -dokumentti. Murroksen kirjoitukset edustavat ehdotonta tahattoman surkuhupaisan uhoamisen kärkeä.

Kertoohan se tosiaan yhtä ja toista, jos kansanedustaja viihtyy tämän sortin seurassa, etenkin kun Immonen on -- no, tätä nyt ei voi kauniisti sanoa -- osoittautunut kyseenalaisillekin vaikutuksille alttiiksi ja kritiikittömäksi yksilöksi.

Matti Putkonen muistaakseni vaati näyttöä perussuomalaisen puolueen jäsenten äärioikeistosympatioista ja yhteyksistä. Tämän viestini voi kaikin mokomin välittää hänelle.

Matias Härkönen

Murros on myös entinen vasemmiston suosikki. Jopa Helsingin Sanomat ylisti aikanaan tuota vallankumous kirjaa, jota silloin nimitettiin "poliittiseksi satiiriksi"

http://www2.hs.fi/uutiset/juttu.asp?id=20010404KU1...

Vasemmistonuoret olivat myös innoissaan

http://www.vasemmistonuoret.fi/libero/paperitahdet...

Ja kirjanahan julkaisi aikaanaan vasemmistohenkinen Like kustannus.

Ja juu ei, en todellakaan puolustele näitä nuijapäitä. Kerron vain syyt, miksi media ja vasemmisto on hänestä niin mielellään suomessa ollut hiljaa. Vallankumousopas kun oli tarkoitettu anarkisteille ja lähinnä muille äärivasemmistolaisille.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #40

Sipe Santapukki muistelee Murrosta varmaan yhtä mielellään kuin Olli Immonen muutaman vuoden kuluttua.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #40

Siis Murros on vanha anarkisti ja kytkökset vasemmistoon ja Paavo Arhinmäkeen. Kyllä nyt pitäisi vasemmiston irtisanoutua tällaisesta natsista. Johan siinä punamusta aatekin murenee kun Murros vei vasemmistoa kuin pässiä narussa vallankumouksineen.

Ai ai, kyllä minä nyt mieleni taas pahoitin, kun Sipe Santapukkikin Apulannasta uskoo Kai Murroksen kanssa vallankumoukseen. En tiennytkään, että Sipe on natsi? Ja jos ette usko niin "yhteiskuva" paljastaa. Kukahan muuten on kuvan ottaja? Taatusti joku piilonatsi jolla kyktökset ties mihin.

http://www.vasemmistonuoret.fi/libero/paperitahdet...

Voi, mihin tämä maailma on menossa?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #130

Murroksella on siis kytkös vasemmistoon ja jonkun mukaan natseihin, joka on myös vasemmistoa, mutta ei kuitenkaan äärivasemmistoa.

Mietitäänpä mitä muita kytköksiä nimenomaan vasemmistolla, jonka keulakuvana on tällä hetkellä Paavo Arhinmäki, on muihin liikehdintöihin.

Tampereen Kiakkovierastapahtuma suunniteltiin samassa osoitteessa kuin missä sijaitsee Tampereen vasemmistoliiton päämaja. Paavo Arhinmäellä on kytköksiä väkivaltaisiin äärivasemmistolaispiireihin, jotka hakkaavat hevosia ja kannattavat täyttä anarkiaa. Arhinmäellä on siis kytköksiä demokratiaan vastaisiin piireihin.

Jyväksylässä eräs samaan äärivasemmistolaiseen anarkistipiiriin kuuluva henkilö hakkasi vieteripampulla toista vasemmistolaista henkilöä kirjastolla. Kirjastot ovat suomalaisen sivistyksen kehtoja, joten Arhinmäellä on siis kytköksiä piireihin, jotka vastustavat sivistystä.

Arhinmäki on myös huudellut jalkapallopelissä törkeyksiä liittyen tapettuihin poliiseihin. Arhinmäellä on yhteyksiä poliisitappajiin.

Asia on päivänselvä. Vasemmistoliitto tulee kieltää lailla tai ainakin heidän on irtisanouduttava demokratian vastaisesta toiminnasta ja poliisien tappamisista.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #150

Ottamatta sen koommin kantaa Arhinmäen siteisiin, ei Murroksella enää ole mitään siteitä vasemmistoon. Murros oli ennen maolainen, nykyään fasisti ja uusnatsi. Eivät nämä kuin korkeintaan hakkaa ja tapa toisiaan, Murroksella tuskin on enää mitää yhteyksiä vasemmistolaisiin.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #180

Murros on vasemmistolainen ja ei omaa yhteyksiä vasemmistoon? Ristiriitaista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #182

Ai vähän kuin sisulainen joka sanoo keskustelukumppanilleen älä vastaa en jaksa enään.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #182

Eikös Parkkola tunne aikamuotoja?
https://fi.wikipedia.org/wiki/Aikamuoto

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #182

Murros EI OLE vasemmistolainen. Hän OLI vasemmistolainen. Nyt hän on vasemmistoa vihaava fasisti.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #200

Fasismi on sosialistinen eli vasemmistolainen ideologia. Siihen kuuluu keskusvaltaisuus ja valtion vahva puuttuminen ihmisten toimintaan ja elinkeinoon. Fasismilla ei ole mitään tekemistä oikeiston kanssa.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #202

Kai sen voi joku sellaiseksi luokitella, mutta normaalisti fasistit luokitellaan äärioikeistoon. Fasistinen talousjärjestelmä on myös kaikesta huolimatta aika kaukana täydestä sosialismista, vaikka valtiovetoisuus on vahvaa. Fasistit ja sosialistit ovat myös kautta aikojen olleet toistensa verivihollisia. En muista kuulleeni tapausta, jossa nämä olisivat koskaan tehneet ainakaan mitään merkittävää yhteistyötä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #214

Maailmanhistorian ainoa esimerkki fasistien ja sosialistien yhteistyöstä on meidän puolueemme SDP:n kuuluminen samaan hallitukseen IKL:n kanssa. Iikolleja pahemmaksi tosin osoittautui Kokoomuksen Toivo Horelli.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #223

Toisaalta voi kysyä, oliko SDP edes sosialistinen puolue. Viittasin vähän enemmän sosialisteilla niihin, jotka tavoittelevat puhtaasti sosilistista yhteiskuntaa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #224

Jyrkkä vastalause. En aio ikinä hyväksyä marxilais-leniniläistä tapaa puhua "sosialistisesta valtiosta", "sosialistisesta maailmanjärjestelmästä" ja niin edelleen, kun kyse on yhden puolueen yhteiskunnista.

Sosialismi kuuluu Sosialistiselle Internationaalille.

Kommunisteilla ja natseilla oli tunnetusti aika dramaattista yhteistyötä 1939–41. Sosialistit ja Suomen tapauksessa fasistitkin olivat toisella puolella.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #226

Juu, itse kyllä pyrin pääsääntöisesti mahdollisuuksien mukaan välttämään näiden varsinaisten määritelmien soveltamista. Näissä on aika vaikea olla menemättä metsään jollain tavalla.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #180

"Murroksella tuskin on enää mitää yhteyksiä vasemmistolaisiin"

Koko Murroksen ajttelu ja ideologia on vasemmistolaista. Oli silloin ja on edelleenkin. Tuskin häntä kutsutaan juhlapuhujaksi Svenska Kulturfondetin vuosikokoukseen tai johonkin muuhun vastaavaan oikeasti oikeistolaiseen tapahtumaan.

Minna Eerolainen Vastaus kommenttiin #130

Joo, Sipe Santapukki, tunnettu vasemmistolaisnuori :D Aivan totta, mitä nyt on yli nelikymppinen ja kannattanut näkyvästi Sauli Niinistöä kaksissa pressanvaaleissa..kaikkea voi yrittää toki käyttää Immosen Ollin kuuraamiseen mutta ei se natsileima lähde hänestä enää kloriitillakaan.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #171

Minna edustaa taas kovin mustavalkoista ja fanaattista tulkintaa. Natsileimahan ei ole - ainakaan pitäisi olla - Immosessa vaan Kai Murroksessa. Siitä on vasta todisteita, että Immonen suunnitteli tapahtumaa natsihenkisen kanssa. Vielä on todistamatta Immosen natsius.

Vai saako Minnan yhteiskunnassa mäiskiä todistamatta, ihan vain koska tykkää epäillä ja syytellä?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #204

Immosta en tosiaan tämän perusteella itse natsiksi tai edes fasistiksi tai muuksi vastaavaksi kutsuisi. Tämän nyt selvennän, ettei kenellekkään sellaista kuvaa syntyisi. Toki jos Immosen taustoista paljastuu todella paljon lisää tämän tyyppisiä asioita niin alkaa heräämään kysymys Immosen poliittisesta linjasta, mutta en kyllä usko Immosen suoraan kannattavan mitään varsinaisen fasismin muotoa.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #130

Kannattaisi nyt tajuta, että Murros on vaihtanut leiriä. Toki aiempi vasemmiston yhteistyö hänen kanssaan on jokseenkin tuomittavaam, mutta ilmeisesti silloin noista kirjoituksista ja puheista ajateltiin, että olivat satiirilla maustettuja.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #40

#40

Tulin sitten postaamaan saman linkin tuosta libero jutusta. No, kertaus on opintojen äiti vai miten se nyt menikään =)

Tässä kun poliittinen vastustaja näitä kytköksiä etsii hurmoksessaan niin huomion arvoinen seikka ollut, että on nuolaistu ennen kuin on tipahtanut ja kalikka loppujen lopuksi kalahtanut omaan nilkkaan. Aikamoiseksi on mennyt noitajahti.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Tämä "Proffesori Murros" oli kyllä ratkiriemukas esiintyjä. Ensin ajattelin että tässä parodia Chaplinista(Hitleristä) vähän uudella twistillä, mutta sitten tajusin että hei tää tyyppi on tosissaan??!!! Eikä ollut enää yhtään hauskaa. Päinvastoin.

Kyllä Soinilla varmasti ottaa mahanpohjasta Vuoristoradassa kun Immonen ohjaa ja nämä tyypit on taustajoukoissa. Ei käy kateeksi. Ei todellakaan ihme, että Soini on hiljaa. Minäkin olisin. Häpeästä!

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Muutenhan nämä voisikin ottaa ihan vitsinä, mutta kun ovat tämän kanssa tosissaan ja puheita seuraavat teot. Jo suhteellisen pienikin väkivallan uhka vääristää jo demokratian toteutumista, kun harva (aloittelija ainakaan) uskaltaa vaarantaa omaa terveyttään pelkän mielipiteen ilmaisemisen vuoksi. Tämä on sinänsä valitettava ilmiö, koska muussa tapauksessa poliittinen väkivalta ei toimisi.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu Vastaus kommenttiin #56

Eiköhän tässä ole vitsit kaukana ja vähissä. Kuka nyt enää uskaltaa tunnustaa että äänestää Persuja, vaikka minunkin mielestä siellä on ihan oikeita asiallisia politiikkoja. Minulta ainakin lipsahtaisi kysymys että "ai onko sustakin tullut natsi?" jos joku kertoisi äänestäneensä heitä. Tai ainakin se kävisi mielessä, että miksi ihmeessä hän on tuollaisen ajatusmaailman takana. Varsinkaan kun Soini ja kumppanit ovat kovinkin vaitonaisia vuoristoradassaan , eivätkä halua edes pois sieltä? Kummallista todellakin.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #59

"Minulta ainakin lipsahtaisi kysymys että "ai onko sustakin tullut natsi?" jos joku kertoisi äänestäneensä heitä."

Tämä kertookin kaiken Jarmon mustavalkoisesta maailmanhahmotuksesta. Ääriliikeainesta... :)

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #56

#56
Miksi te ette ristiinnaulinneet Kai Murrosta silloin kun se teidän leirissä vallankumousta kailotti?
Kirjansakin on vasemmistomyönteisen Likekustannuksen julkaisema.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Matias Turkkilan yksiselitteinen irtisanoutuminen näistä huruiluista alkaa tulla entistä ymmärrettävämmäksi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Onhan tuo prof Murros aikamoinen vitsi ja naurattaisi vielä enemmän ellei kyseessä olisi vakava asia. Heppu tuntuu kuitenkin olevan jonkinsortin mielipidevaikuttaja joillekin tahoille.

Yleensä nämä äärimieliset saarnaajat joka suunnalla tuntuvat olevan aikamoisia pellejä. Vaan jos niillä on yhteyksiä keneen tahansa kansanedustajistamme, on syytä myös miettiä löytyykö niiltä minkäasteista vaikutusvaltaa tai yhteistä arvopohjaa näiden edustajien kanssa.

Sitä tärkeämpi on koittaa yrittää ymmärtää minkälaista maailmankuvaa, toimintatapoja ja arvomaailmaa nuo hihhulit edustavat. Jo ihan äänestäjien oikeusturvan kannalta sellainen on tärkeää jotta tietävät sitten mitä ovat tilaamassa.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Selasin tuon Jalosen linkittämän videon kommenttiketjua, ja jäipä kuva että siellä kehuttiin miestä vakavalla naamalla. Rainan katsojamäärä on melko pieni, mutta ei olematon.
Kauempana rajoistamme ja huonon englannin yhdistäessä eri maiden samanmielisiä menee gradukin väitöskirjasta, filkandi professorista ja Murros vakavasti otettavasta. Se huolestuttaa.

Ongelma tulee juuri äänestäjien oikeusturvasta ja perussuomalaisen puolueen uskottavuudesta (=selkärangasta), ei niinkään yhdestä kansanedustajasta, vaikka silläkin asemalla on merkityksensä.

Olen Jaakko Häkkisen jäätelöblogissa sanonut ajatukseni Immosesta, joten en tässä kertaile. Vaimonsa Fijan jättäisin kohtuudella rauhaan, hän ei tähän vyyhtiin kuulu.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #90

"Vaimonsa Fijan jättäisin kohtuudella rauhaan, hän ei tähän vyyhtiin kuulu."

Sinä oletkin Antti hyvätapainen herrasmies, toisin kuin nämä blogistanin feministikorppikotkat, jotka naisen kateuden riivaamana välittömästi syöksyvät haaskalle.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Tässäpä Murroksen maailmankuvaa, johon kuuluu myös pari perustuslakiluonnostelmaa.
Molempiin perustuslakiluonnoksiin sisältyy esipuhe, joka Ukrainan tapauksessa kuuluu näin:
"In the name of The Divine Creator and Great Spirit of all things we, the Ukrainian Nation do hereby set forth this Constitution of The Ukrainian National Emigrative Republic, in order that we may secure the existence of our people and a future for Ukrainian children.

The Ukrainian National Emigrative Republic is and shall forever remain a Logocracy of the Sovereign Ukrainian Nation with democratic, theocratic, autocratic, ethnocratic, demarchic and fascistic institutions founded upon a constitutionally protected basis of negative and pre-existing liberties, derived through the Ukrainian interpretation of Natural Law. The Ukrainian People themselves alone, shall collectively serve and function as the primary Sovereign entity both within and of the Ukrainian National Emigrative Republic to the exclusion of the National State, which shall function as an instrument of The Ukrainian People through which Ukrainian Sovereignty may be expounded only.

Central to the ethos of The State shall be the overriding principle that all things are innately unequal in the sight of the Almighty.

No superior form of Sovereignty to include any Jewish or Semitic power shall ever be acknowledged or accepted.

This Constitution is not and shall never be rendered in order to be served by anyone. This Constitution is and shall forever remain to be in order to serve the Ukrainian Nation as a collective whole.

The National Republic shall never pretend to be a Democracy. The National Republic is not and shall never be a Democracy. Neither shall the National Republic proceed to emulate either the established Polyarchy of the former Judeo-American Empire, nor the established Oligarchy of the former Judeo-Bolshevik Empire, nor any of their several masquerades, deceptions or charades of Democracy. These twin Jewish tyrannies shall forever be prohibited from any kind of fundamental re-emergence, anywhere within the National Republic.

The National Republic shall never accept the Jewish Ethno-Masochist doctrine of Universal Human Rights nor shall the National Republic recognise humanity as constituting as any one single race. However, the National Republic shall hold the unity of the Aryan Race to be sacred and distinct from the remainder of humanity.

To the Ukrainian leader who compels the dispossession of Aryan land, property, natural resources or living space or any overall control thereof to any of an alien race: Kill him without process.

The official ideology of the National Republic’s government, state armed forces, police and public institutions is and shall forever remain Ukrainian Racial Nationalism. In no sense shall the law of the National Republic recognise any form of nationality as constituting any type of civically or non-racially defined entity or concept.

The Führer Adolf Hitler is and shall forever remain the one and only Founding Grandfather of the National State. As such His mortal remains shall forever be both sacred and inviolable by law.

Whereas the one and only Founding Grandfather of the National State is and shall forever remain The Führer Adolf Hitler the First Founding Father of The State is and shall forever remain Stepan Bandera, whereas Andrii Livytsky, Yaroslav Stetsko and Pavlo Shandruk are and shall forever remain the National State’s Founding Fathers Second, Third and Fourth. As such their mortal remains shall forever be both sacred and inviolable by law.

This Constitution shall be accompanied by the Constitution of The Ukrainian National Republic and by the Act of Proclamation of Ukrainian State, which documents shall serve as the official legal tradition of The State, abrogated only by this Constitution and by the aforesaid order. As a whole this Constitution and the aforesaid accompanying documents shall be known under law as ‘The Ukrainian National Constitution’.

The national motto of this Constitution shall be ‘Glory To Ukraine’."
http://kaimurros.blogspot.fi/
http://kaimurros.blogspot.co.uk/2013/04/a-federal-...
http://kaimurros.blogspot.fi/2013_02_01_archive.html
http://www.kolumbus.fi/aquilon/styleattituderevolu...
http://www.kolumbus.fi/aquilon/moscowspeech2010.htm

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #119

Onkos nyt ihan varma, että tuossa ei sanottu Vercingetorix tai William Wallace – vaan The Führer Adolf Hitler? :)

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #120

Jari-Pekka, tuohan oli hauska! :D Jätkä yllätti.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #119

"Whereas the one and only Founding Grandfather of the National State is and shall forever remain The Führer Adolf Hitler the First Founding Father of The State is and shall forever remain Stepan Bandera, whereas Andrii Livytsky, Yaroslav Stetsko and Pavlo Shandruk are and shall forever remain the National State’s Founding Fathers Second, Third and Fourth. As such their mortal remains shall forever be both sacred and inviolable by law."
http://kaimurros.blogspot.fi/2014/08/national-ukra...

Kiitos, Kalevi! Tyyppi siis palvoo mm. Hitlerin maallisia jäänteitä pyhinä. Kyllä tämä jonkinlaisen natsikultin kriteerin täyttää. :)

Hienoa, että joku malttoi etsiä todisteita pelkän syyttelyn sijasta. Kai Murros on siis natsistinen heebo, joten kansanedustaja Immosen yhteistyö hänen kanssaan tulee tuomita.

Jaakko Häkkinen

On huomionarvoista, ettei edes Jalosen kompetenssin omaava henkilö sano Murrosta natsiksi. Joka tapauksessa saattaahan äärioikeistolaisuus tai äärivasemmistolaisuuskin olla tuomittavaa, jos siihen liittyy lainvastaisia elementtejä.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Mikä on fasistiksikin äärimmäistä äärilaitaa edustavan fasistin ja natsin ero? Ainakin mielipidetasolla on käytännössä kyse aivan samasta asiasta. Murros myös toimii uusnatsien piireissä, joten hänet voidaan tässäkin mielessä laskea siksi.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Kyllä sanoo, vieläpä sinulle suoraan ja ilmeisen tuskastuneena.
Lainaus K. Kämäräisen blogista:

"Lue nyt helvetti joskus ne Murroksen epistolat, ennen kuin alat jankuttaa typeriä. Ukko on hurummasta päästä suomalaisia äärioikeistolaisia ja höpöttää sekavia "tuhon kauneudesta", "verilöylyn ihanuudesta", "pedon heräämisestä", "susilauman vaistoista" ja muuta tolkutonta paskaa. Kannattaa katsoa myös tämä video, jossa heppu horisee sanomaansa jonkun omituisen symbolin edessä, joka näyttää siltä kuin Chryslerin logo ja hakaristi olisi laitettu keskelle Bangladeshin lippua.

Sälli on tosin enemmänkin vain koominen, mutta siitä nyt ei ole kahta sanaa, etteikö hän olisi happotestin kestävä äärioikeistolainen. Ja tämänkin kaverin kanssa Immonen pitää suunnittelutalkoita muina miehinä."

Jos kielitieteilijä ei osaa tuota lukea niin silloin kompetenssisi tutkijana on syytä kyseenalaistaa. Puolueetonta leikkiminen on joka tapauksessa kohdaltasi mennyttä aikaa - past tense.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #101

Heh joo, Jalosen tekstissähän ei ollut sanaa "natsi". Mistä tavallinen kielentutkija olisi voinut ymmärtää, että natsista puhutaan...

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #102

Jari-Pekka syyllistyy samanlaiseen mustavalkoiseen virhetulkintaan kuin Antti: kumpikin OLETTAA, että sanat "äärioikeistolainen" + "symboli jossa osana on hakaristi" = natsi.

Mutta ei se ole. Vai ovatko äärihindut natseja? Eivät tietenkään.

Järki käteen nyt, miehet - älkää kuvitelko tekstiin sellaista, mitä siinä ei ole! Jos Jussi Jalonen pitää jotakuta natsina, hän taatusti sanoisi tätä natsiksi.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #101

Antti, väitätkö todella, ettei Jalonen tunne sanaa "natsi"? Minä väitän että tuntee. Miksi hän ei siis nimitä Murrosta natsiksi?

Et ehkä ymmärtänyt omaa lainaustasi, mutta SIINÄ EI NIMITETÄ KERTAAKAAN MURROSTA NATSIKSI. Lukisitko sen ajatuksella läpi uudestaan - kymmenen kertaa?

Ymmärrätkö? Jalonen ei nimitä Murrosta natsiksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #113

Ja mitä pelastaa jos Jalonen ei nimeä Murrosta natsiksi.
Esim tällä palstalla persuhenkiset yleensä käyttää rajumpaa kieltä sättiessään poliittisia vastustajiaan kuin nämä vastustajat. Sehän EI kerro että vastustajat olisivat lauma idiootteja.
Kun seurataan näitä esiintulevia videoita ja muita evidenssejä Murroksesta ei tarvita mitää määrittelyjä. Ilman mitään keskustelua tai asiantuntijalaisuntoa on selvää pässinlihaa että Murroksen kanssa suunnittelukokouksessa istuminen ei sitten sovi kansanedustajalle.
Jaakko oletko miettinyt että puolustelusi vievät asiaasi vaan huonompaan suuntaan.
Muutenkin on hälyttävää jos natsien väkivaltanen manifestaatio on antanut osalle äärioikeistoa puhtia!!!On vakavaa jos esim mitä olen havaitsevani tälläkin palstalla esiintyy nyt enemmän näitä nimettömiä tai/ja niukkaprofiilisia äärityyppejä. Ja että jotkut täällä tunnetut kirjoittajat nyt tunnustautuvat persuiksi kun heillä (mielessäni on yksi tapaus) on oma edustaja persuissa.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #127

"Jaakko oletko miettinyt että puolustelusi vievät asiaasi vaan huonompaan suuntaan."
-- Oikeudenmukaisen kohtelun vaatiminen ei ole sama kuin puolustelu - luetun ymmärtämisen kyvyssäsi on paljon parannettavaa. Oikeudenmukaisuus ei vie asiaa huonompaan suuntaan järkevien ihmisten kanssa. Yksisilmäisten fanaatikkojen kohdalla taas kaikki mitä sanotaan tai jätetään sanomatta vie asiaa aina vain huonompaan suuntaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #142

Jos Immosen natsikytköksen eristää suunnittelukokoukseen Murroksen kanssa ei tarvitse keskustella yleensä uusnatsismista Suomessa. Mutta luulen että keskusteluntarvetta on, huolestuneisuutta on ja kiinnostusta.
Kuten ennenkin olen mainostanut on Timo Andersson tehnyt kiihkottoman avauksen aiheesta.
Kai Murros on jonkinlainen Siitoin nro 2 siinä ettei hän ihan valtavirtaan istu. On kuitenkin tarpeellista analysoida natsi-ideologiaa ja -perinteitä koska ne ihan selvästi vaikuttavat poliittisessa elämässä. Ja tietysti myös vallankumousaatteita jotka ovat yhteisiä vasemmistoradikalismille ja natsismille. Itseäni kiinnostaa esim eliittiviha ja sen kytkökset ideologioihin.
Myös hommaforumilaisten voisi olettavan voivan osallistua kriittisteoreettiseen keskusteluun ideologiastaan ja motiiveistaan.
Hommaforumilaisuus on nykyään valtiomahti. Kyllä siltä pitää voida edellyttää ideologiansa seriöösiä avaamista.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #127

"Murroksen kanssa suunnittelukokouksessa istuminen ei sitten sovi kansanedustajalle."

Ei se nyt ihan noinkaan mene. Pitäisi tietää mitä suunnittelivat.
Istuuhan Immonen kommunistienkin kanssa kokouksissa. Ja jopa RKP'läisten kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #207

Jokainen yksityiskohta joka nyt nousee esiin ei ehkä sinänsä ole yksistään raskautta a tai on vähäteltävissä mutta kun Soini on hiljaa ja Immonen piilottelee ja Sipilä mutustelee mustkoita niin tietysti me jotka lähtökohtaisesti pelkäämme ääriliikkeitä kasaamme näistä toisiaan vahvistavista yksityiskohdista jonkinlaista kuvaa. Minua kiinnostaa erityisesti se että ollaan olevinaan kansallisia mutta kun vähän tarkemmin kuuntelee niin hiton koordinoidusti nämä uusnatsit toimivat maassa kuin maassa ja ovatkin siirtymässä kokonaan käyttämään englantia.
Immosenkin selittelykommunikeat ovat englannista huonosti suomennettuja. Hän esittää olevansa ei kansanedustaja vaan Suomen Parlamentin jäsen eli a member pf finnish Parlament

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #207

Kenen kommunistin kanssa? RKP on myös "hiukan" eri asia kuin uusnatsit.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #217

Ei muuten ole! Johan niillä on ruotsalaisen rotutohtorin mitaleitakin jaettu, eli aikamoisia natseja kakki tyynni =) Sinäkin heidän mukaansa kuulut alempiarvoiseen kastiin. Voi tätä maailmaa =)

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #217

Andersson, Arhinmäki, Hänninen, Kontula,Lapintie, Modig, Mustajärvi, Myllykoski, Pekonen, Sarkkinen, Semi, Uotila.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #113

Seuraavaksi analysoimme mitä Jalonen ei tarkoita kehottaessaan Häkkistä ei jankuttamaan typeriä.

Jalosen käyttämä ilmaisu "jankuttaa" nähdään ehkä yleensä negatiivisessa merkityksessä mutta nyt tarvitaan näyttö siitä että näin olisi aina ja etenkin tässä tapauksessa. Jankuttaminen voidaan nähdä positiivisena toimintana millä vahvistetaan omaa sanomaa vaikeinakin aikoina, jolloin jankuttaja tulee nähdä sankarina ja jankuttaminen hyveenä.

Se taas mitä Jalonen tarkoittaa typerällä voidaan kyseenalaistaa sekin, ja tässä nimenomaisessa tapauksessa se onkin syytä kyseenalaistaa. Jalonen ei tietenkään tarkoita että Häkkinen käyttäytyisi kuin silmänsä tosiasioilta ummistava pässi vaan jotain muuta. Se taas mitä jotain muuta Jalonen tarkoittaa on Häkkisen (ja ehkä vain hänen) tiedossa ja on vastapuolen asia näyttää toteen että Häkkinen olisi pässi. Kova pääluu ei sinänsä tätä todista koska kyseistä ominaisuutta esiintyy niilläkin jotka mahdollisesti olisivat taipuvaiset kyseistä määrittelyä kyseisen henkilön toiminnan perusteella käyttämään.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #148

Antillekin tiedoksi, että Kalevi onnistui löytämään todisteen Murroksen natsihenkisyydestä:
http://lassijskelinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199...

Näin ollen Immonen on tehnyt yhteistyötä natsihenkisen tyypin kanssa, ja sellainen ei ole kansanedustajalle hyväksyttävää. Siitä hänen täytyy sanoutua irti ja alistua puoluejohdon sanktioille. :)

Tai jatka toki sankarillista jankuttamistasi. ;)

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #152

Uusin kirjoituksesi on paljon enemmän sinun omaa alaasi kuin huono-onninen jäätelönsyönti.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Häkkinen juttelee:

"On huomionarvoista, ettei edes Jalosen kompetenssin omaava henkilö sano Murrosta natsiksi."

Olen jokseenkin pedantti käsitteellisesti, ja eurooppalaisessa äärioikeisto-scenessä on tätä nykyä sen verran monia virtauksia. En oikein tiedä, _mikä_ olisi Murrokselle oikea nimitys.

Aika selvää kuitenkin on, että hän uskoo sivilisaatioiden väliseen sotaan, vihaa vasemmistoa, kannattaa kiihkokansallista vallankumousta, toivoo valkoista ylivaltaa ja haaveilee ei-eurooppalaisten ainesten puhdistamisesta maanosastamme. Sen lisäksi hän selvästikin viihtyy tunnustuksellisten uusnatsien seurassa ja keskustelee näiden kanssa aatesuunnan klassikoista. Tuossa linkissä mainittu "Day of the Rope", josta Murros jutteli brittitoverinsa kanssa, on peräisin "Turnerin päiväkirjoista", joka on amerikkalaisen uusnatsiliikkeen klassikkoja. Kirjassa kyse oli operaatiosta, jossa kaikki värillisten kanssa seksiä harrastaneet valkoiset naiset hirtettiin lyhtypylväisiin rotupettureina.

Toisaalta en ole milloinkaan nähnyt Murroksen sanovan mitään juutalaisvastaista, joten siinä mielessä hän ei ole klassinen natsi. Itse asiassa eräässä jutussaan hän haaveili juutalaisten ja "valkoisten etnisten nationalistien" yhteisrintamasta islaminuskoa ja tummaihoisia vastaan. Stormfrontilla miestä on vieläpä haukuttu juutalaismyönteiseksi. Joten sikäli hän ei oikein täytä perinteisen vanhan liiton natsin kriteereitä, eikä hän oikein klassiselta fasistiltakaan vaikuta.

Kiihkokansallinen ja valkoista ylivaltaa kannattava äärioikeistolainen hän kuitenkin on sanan varsinaisessa merkityksessä, ja solahtaa mennen tullen fanaattisimpaan ja marginaalisimpaan äärilaitaan sekä eurooppalaisella että amerikkalaisella mittapuulla. Kyllä se minun mielestäni on jo riittävän hyvä syy kysyä, miksi ja minkä takia Immonen näkee hänet yhteistyökumppanina.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #157

Jos lukee läpi Ukrainan perustuslakiluonnosta, juutalaisvastaisia pykäliä on varsin paljon (esimerkiksi vain artikla XVI).
http://kaimurros.blogspot.fi/

Sama huomio pätee myös Suur-Euroopan liittovaltion perustuslakiluonnokseen (jälleen esimerkkinä artikla XVI).
http://kaimurros.blogspot.co.uk/2013/04/a-federal-...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen Vastaus kommenttiin #162

Katsos vaan. No eipä yllätä, Murros lukeutuu varmaankin niihin omintakeisiin äärioikeistolaisiin rajatapauksiin, jotka eivät oikein osaa päättää, olisivatko antisemitistejä vai haaveilisivatko yhteistyöstä juutalaisten tai Israelin valtion kanssa muslimeja vastaan.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Heh, Murroksen monologi vetää vertoja Peter Sellersin mainiolle roolisuoritukselle tohtori Outolempenä samannimisessä elokuvassa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tohtori_Outolempi_el...

Kari Ahveninen

Huoh. Kuinka väsynyttä. Kannattaako kuollutta hevosta enää piiskata?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tarkoitatko Soinia, Putkosta, Immosta tai koko puoluetta?

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Niin kauan kun se hirnuu, se ei selvästikään ole kuollut.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Jos Immonen olisi erotettu eduskuntaryhmästä, tämä ei ehkä enää olisi niin ajankohtaista. Tällä hetkellä Immonen on todella kaukana kuolleesta hevosesta. Jos nyt tähän viittasit.

Kari Ahveninen

Jos oikein yrität, niin saat tähän varmaan vielä liitettyä parit hihamerkitkin.

Ei, en todellakaan viitannut, sillä sinä selkeästi kuvittelet että demareitten profiili ja uskottavuus nousee sillä että mesoaa Immosesta.

Tässä ainoa kuollut hevonen on demarit.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #50

Ei me mesota Immosesta vaan siitä, että maan toiseksi suurimman puolueen ja hallituspuolueen kansanedustajat veljeilee avoimien natsien ja fasistien kanssa, ja irtisanoutumisen ja sanktiotoimien sijaan puoluejohto puolustelee ja selittelee näitä tekemisiä ja haukkuu kriitikoita ajojahdista.

Mitä demarit teki, kun meidän kaupunginvaltuutettu ilmoitti tykkäävänsä katupartioista? Niin. Tuomittiin moiset puheet ja ilmoitettiin, että asiasta saattaa tulla sanktiotoimia aina puolueesta erottamiseen saakka.

Käyttäjän mpmaenp kuva
Mika Mäenpää-Louekoski Vastaus kommenttiin #57

"... että maan toiseksi suurimman puolueen .."
kolmanneksi suurimman puolueen, toiseksi suurimman eduskuntaryhmän..

Kari Ahveninen Vastaus kommenttiin #57

Siis tahdot sanoa, että demarien mielestä näin tapahtuu? Miten tämä haisee politiikalle, ja pahasti?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #64

Kieltämättä äärioikeitolainen politiikka haisee Persuissa nyt pahasti ja syystä. Joten tämä haisee politiikalle ja poltiikka perujen osalta haisee myös. Mistä sinä sitten ajattelit tässä olevan kyse ellei jytkysti haiskahtavasta politiikasta?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #220

Ääniähän persuille ropisee Immosen kautta niin kauan, kuin media ei tee tehtäväänsä ja paljasta tätä. Tähän mennessä Verkkouutiset on edelleen ainoa media, joka on uutisoinut aiheesta. Median selkärangattomuus on nykyään lähes uskomattomalla tasolla.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #225

Ja tämä tuntuu olevan kaikkien osapuolten mielipide. Jännä.

Kari Ahveninen

Jos nyt jotain sanoa voin, niin vasemmiston politiikka esimerkiksi kriminaalien suhteen on ollut liian liberaali.
Kun pistät konnan häkkiin, niin se on siellä melko harmiton. Mutta jos vasemmistolaisen politiikan mukaan alat ymmärtämään kriminaalia, niin se tekee sen uudelleen.

Kun kerran kakkua ei voi yhtä aikaa säästää ja syödä, niin miten silloin menetellään?

Demarien, vasemmiston ja vihreiden suurin virhe on siinä että he ymmärtävät kriminaaleja, onhan heidän oma toimintansakin sinne päin viittaavaa. Ja kun selkäranka puuttuu, niin silloin ei ole munaa tuomita kriminaaleja sinne minne ne kuuluvat.

Joten: Sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Kanadassa ymmärretään rikollisia ehkä enemmän kuin missään muualla. Maan virallinen tavoite on päästä eroon vankiloista kokonaan nykymuodossaan vuoteen 2030 mennessä. Rikollisuus on vähenevää, järjestäytynyttä rikollisuutta ja törkeitä rikoksia vähän. Rikosten uusimisprosentit ovat alhaisia.

Jenkeissä naapurissa on kovat vankilat ja pitkät tuomiot, rikollista Rangaistaan isolla ärrällä. Uusintaprosentit jäätäviä ja rikollisuus lähtee täysin lapasesta.

Kumpikohan malli toimii ja kumpi ei?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Onneksi väitteesi ei varsinaisesti pidä paikkaansa. Suomessa uusimisriski on suhteellisen pieni tuomioiden lyhyydestä huolimatta, ja esimerkiksi Yhdysvaltojen rangaistuskäytäntö on epäonnistunut täysin ja mm. three strikes law osoittautunut kyvyttömäksi estämään sen uhan alla olevien uusintariskiä, vaikka saavat elinkautisen seuraavasta rikoksesta. Tämän luulisi kertovan jotain. En toisaalta kyllä väitä, etteikö joissain rikoksissa voisi olla tarvetta koventaa tuomioita ja yleisesti ottaen miettiä joitain asioita vankeinhoidossa ja kriminaalipolitiikassa uudelleen.

Kari Ahveninen

On ja ei ole. Mutta ei siinä ole kyse siitä että vain laitettaisiin häkkiin, jos sieltä on palattuaan helppo palata takaisin sinne mistä aloittikin.

Olen jo aikaisemmin esittänyt, että olisi paikallaan ostaa kriminaalihuollon palvelut esmes Venäjältä, siellä on sellainen metsä Siperiassa että se saa useammankin konnan miettimään elämäänsä uudelleen.

Taparikolliset ovat asia erikseen, heitä ei paljoa rangaistukset häiritse, mutta jos se tarkoittaa elinkautista (siis todella elinkautista!) Siperiassa, niin veikkaanpa että jokunen rikos jäisi tekemättä.

Tällä tosin ei ollut alkuperäiseen puheenvuoroon muuta kuin korkeintaan kuvitteellinen linkki. Ja sekin vain sen takia että demarit tekevät omia arvioitaan, ja sen pohjalta jakelevat tuomioita.

Samuli Helminen

https://www.youtube.com/watch?v=ktkNmXRkecI

Ei jaksa enää tätä samaa jauhantaa.. eiköhän oteta välillä hieman huumoria mukaan ja eletään sekä suvaitaan muitakin ihmisiä, olivat nämä mielipiteiltään mitä vaan.
Kyllä ääntä maailmaan mahtuu ja eriäviä mielipiteitä.

Ja tässä vielä toinen, ettei elämä menisi ihan hukkaan. Avoimin mielin, avoimin silmin rakkaat kanssa eläjät.

https://www.youtube.com/watch?v=25rLjMHLOJY

Jaakko Häkkinen

Mikä luotettava lähde esittää Kai Murroksen natsina? En löytänyt.

SVL ei tiettävästi osallistunut järjestämiseen, vaan Suomen Sisu ja Sarastus. Kai Murroskaan ei edusta SVL:ää.

Eli Immosen "natsiyhteydet" ovat kiinni siitä, onko Kai Murros natsi. Mikä blogistin mielestä tekee hänestä väkisin ja väistämättä natsin?

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Älä vain odota Jaakon ottavan tätä huomioon. Silloinhan monelta hänen "puolueettomalta" kirjoitukseltaan putoaisi pohja...

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #100

Otan huomioon kaikki validit todisteet. Ei tuossakaan linkissä häntä natsiksi todeta.

Minun puolueettomuuteni näkyy siinä, että ketään ei saa tuomita ilman todisteita, pelkkien huhujen ja ennakkoluulojen perusteella. Immonen on tuomittu sekä natsiksi että yhteistyöstä natsien kanssa, vaikka kummastakaan ei ole esitetty todisteita.

Kannattaako Johan siis valheellisiin syytöksiin perustuvaa nimittelyä ja tuomitsemista?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #104

Murros itse käyttää ajattelutavastaan ja liikkeestään nimiä "nationalist movement" ja "national revolution". Jokainen aikuinen ihminen kutsuu natsiksi henkilöä, joka puhuu näin:

"Even war itself is an aesthetic undertaking to us. We will celebrate the beauty of destruction and the glory of carnage, war is the sublime test of our skills, the great school and the climax of our cultural evolution. All these quiet years of dull peace, mind numbing and suffocating stillness will soon explode into rash action, reckless exploits and death-defying courage. The fever of war will energize the hearts and minds of Europeans -- once again life is at its barest, nature - red in tooth and claw. This is Europe's answer -- those who wanted to undo us will face a total and uncompromising war of destruction. This glorious war is the answer to all our needs, this war, the great redeemer, shall set us free."

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #109

Hahhah, tuo oli paras mustavalkoisesti hahmottavan fanaatikon argumentti pitkään aikaan! :D "Jokainen aikuinen ihminen kutsuu natsiksi henkilöä, joka puhuu näin"

Et taida oikeasti tietää mitään natsismista? Erittelepä tuosta lainauksestasi natsisisällöt. Ai et kykene? Ei yllätä...

Sinulle ilmeisesti "kunniakkaasta taistelusta" puhuminen tekee natsin? Braveheart, Vercingetorix jne. olivat siis natseja? Samoin kaikkien maiden sisällissotien osapuolet olivat natseja. Salli mun nauraa uudelleen... :D

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #115

Puhuin vain aikuisista ihmisistä. Braveheartia saa toki harrastaa, pitäähän se teinit poissa kaduilta.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Jaakko,
Vaikuttaa vähän siltä, että sinä et löydä Natsia vaikka se istuisi päällesi. Joten eiköhän pistetä nukkumaan :) Hyvää yötä

Jaakko Häkkinen

Minä tunnistan natsin kyllä, esim. SVL:läiset. Sinä sen sijaan näet natseja kaikkialla "keskustasta oikealle". Sinun määritelmäsi on silloin virheellinen.

Kai Murros mainitaan kansallismieliseksi ja ääritiesmiksi. Mikä todistaisi hänet juuri natsiksi?

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

SVL:n jäsenyyden puute ei edelleenkään estä ihmistä olemasta natsi. Jätkän mielipiteet on varsin julkisia ja selkeitä. Itse Suomen Sisuakin jopa Suojelupoliisi luonnehtii äärioikeistolaiseksi.

Jaakko Häkkinen

Niin? Äärioikeistolainen ei ole yhtä kuin natsi, sen kai tiedät sinäkin?

Marko Parkkola

Missä Suomen Sisua luonnehditaan äärioikeistolaiseksi?

Muista ettei huhuja saa levittää.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #153

"Missä Suomen Sisua luonnehditaan äärioikeistolaiseksi?"

Ilmeisesti ainakin Supossa, kuten Kinnunen kertoikin:
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/117602-supo-pitaa-...

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #166

Ahaa. Tarkoitat sitä mustamaalauskampanjaa, joka osoittautui flopiksi. Arvasinkin tämän.

"Marraskuussa 2011 suojelupoliisin turvallisuusyksikön päällikkö Kari Harju sanoi Yle 1:n A-studion haastattelussa Suomen Sisun olevan suojelupoliisin mielestä äärioikeistolaisia ajatuksia esille tuova ryhmä, jota hän ei kuitenkaan pidä Suomen vastarintaliikkeen tavoin natsihenkisenä. Maaliskuussa 2013 Ylen uutisissa mainittiin, että suojelupoliisi ei ole luokitellut Suomen Sisua mitenkään."

Lähde wikipedia

Tosiasiassa siis Supo, tai mikään muukaan poliisiorganisaatio, ei ole missään vaiheessa luokitellut Suomen Sisua millään tavalla. Teemu Lahtinen tiedusti asiaa virallisia teitä pitkin ja osoittautui, että Kari Harju on puhunut omiaan.

Muistini mukaan asiasta tehtiin kantelu JSN:än, mutta tuntien JSN:n hieman erikoisen puheenjohtajan, kantelu ei johtanut mihinkään. Legenda Sisun äärioikeistolaisuudesta jäi elämään.

On muuten erittäin helppoa osoittaa miksi Suomen Sisu ei ole äärioikeistolainen järjestö. Jäsenistöön kuuluu henkilöitä jokaisesta Suomen puolueesta. Joko Sisu ei ole äärioikeistolainen tai sitten jokainen puolue Suomessa on äärioikeistolainen.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #168

Kas, en huomannut että kyseessä oli melko vanha artikkeli. En silti ole kovin vakuuttunut esityksestäsi. Linkin wikipedia-artikkeliin ainakin olisit voinut laittaa, koska sieltä selviäisi oikea lähde.

Mutta tämä nyt ainakin on täyttä puppua ja tiedät sen kyllä itsekin:

"On muuten erittäin helppoa osoittaa miksi Suomen Sisu ei ole äärioikeistolainen järjestö. Jäsenistöön kuuluu henkilöitä jokaisesta Suomen puolueesta. Joko Sisu ei ole äärioikeistolainen tai sitten jokainen puolue Suomessa on äärioikeistolainen"

Ei se osoita mitään. Kukaan ei väitä, etteikö mihin hyvänsä puolueisiin voisi kuulua henkilöitä joilla on ääriliikkeitä sympatisoivia ajatuksia. Yhdistymisvapaus taas tarkoittaa, että he voivat näihin ääriliikkeisiin myös liittyä. Eikä se tee puolueesta äärimitään, jos joku sen jäsen moinen on.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #173

Itsehän te olette tästä guilt by associationia käyttänyt. Nytkö se ei pädekään? Oletko kuullut kaksoisstandardeista?

Tai älä vastaa. En taas jaksa tätä.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #175

Voin sanoa kokemuksesta, että jokainen sisulainen jonka tunnen on äärioikeistolainen sekä kansallishenkisessä mielessä että kannattaessaan libertaaria aselainsäädänöttömyyttä, stand your ground -lakeja ja klassisen talousteorian mukaista laissez-faire -kapitalismia.

Esim. Teemu Lahtiselta on tullut useamman kerran fb-feediin linkkejä jossa esitellään Suur-Suomen rajoja "Me tahdomme" -tekstin kera ja asiaankuuluvalla youtube-linkillä äärioikeistolaisen AKS:n eli Akateemisen Karjala-Seuran kunniamarssiin 1930-luvulta, joka alkaa "Me tahdomme suureksi Suomenmaan". Lisäksi on esitelty muutakin yltiöisänmaallista ja ulkomaalaisvastaista kamaa. Puhumattakaan suoraan omia asejoukkojaan pyörittävän Ukrainan Oikean Sektorin materiaalin jakamisesta.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #193

Ei kannata myöskään unohtaa mm. SVL:n jäsenilleen järjestämiä kamppailulajiharjoituksia. Ei jää kovin epäselväksi, mihin varaudutaan.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #193

Olet väärässä jälleen kerran. Teemu Lahtinen on puhunut jotain aseiden omistuksista, en nyt muista mitä. Hän on kuitenkin painottanut nykyisen kaltaisia lupakäytäntöjä.

Minä olen puhunut Castle Doctrinesta, Stand Your Groundista, Open ja Concealed Carrysta ja lupakäytännön korvaamisesta muuttamisesta ilmoitusluontoiseksi.

Oikeistolaisuuteen kuuluu yksilön vapaus eli tuo voitaisiin kyllä tulkita oikeistolaiseksi. Lahtinen kuitenkin haluaisi käsittääkseni jatkaa nykyistä fasistista lupakäytäntöä.

Isänmaallisuus (sekä nationalismi ja patriotismi) ei liity oikeistolaisuuteen tai vasemmistolaisuuteen juuri mitenkään, eikä ulkomaalaisvastaisuuskaan. Jos liittyisi, yhtä hyvin voitaisiin sitten argumentoida ulkomaalaisvastaisuuden liittyvän vasemmistolaisuuteen. Ks. Holomodor ja Hitlerin suorittamat joukkotuhonnat.

Hämärrät käsitteitä nyt oikein roppakaupalla saadaksesi Immosen näyttämään beelsebuubilta. Voisin avata näitä termejä niin oppisitte joskus jotakin, mutta luulen sen olevan helmien syöttämistä sioille.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #221

"Voisin avata näitä termejä niin oppisitte joskus jotakin, mutta luulen sen olevan helmien syöttämistä sioille."

Eivät nämä vihakirjoittajat näytä oppivan, heidän suhteellisuutentajunsa on täysin kateissa. Vihakirjoitukset ja provosoinnit Immosta ja perussuomalaisia vastaan on karannut täysin lapasesta suvisten sytytellessä noitarovioita. Voisin kuvitella että media sai Saksassa 30-luvulla propagandallaan samanlaisen inhoreaktion aikaan juutalaisia kohtaan ja kansa otti kaiken tosissaan. Mietitääs vielä mikä oli Immosen rikos?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #227

Kuka muka on väittänyt Immosen syyllistyneen rikokseen? Kyllä siitä syntyisi vähintään yhtä kova kohu, jos joku jossain muussa puolueessa toimisi samalla tapaa kuin Immonen on nyt toiminut.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #175

Sisu on siis sinulle vain identiteettiin liittyvä käsite ei ihmisluonteen ominaisuus.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #175

"Itsehän te olette tästä guilt by associationia käyttänyt. Nytkö se ei pädekään? Oletko kuullut kaksoisstandardeista?"

Ketkä saamarin "te"? En minä ainakaan, eikä myöskään kukaan sellainen, joka olisi minulle millään tavalla mitään jota kutsuisin sanalla "me".

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#83

Itse en pidä niin merkityksellisenä onko Murroksella julkinen maine natsina tai sellaisenako itse itseään pitää, vaan millaista äärilaidan arvomaailmaa mies edustaa ja mitä sellainen toteutuessaan tarkottaisi. Ei kuullosta oikein hyvältä, mielestäni, olipa natsi tai sitten joku muu, mikä?

En usko hetkeäkään että nykyinen patamusta 'äärivasemmisto' (itse pidän sellaisena esim EJ Tennilää tai J Yrttiahoa) mistään Leninin kaltaisesta vallankumouksesta tai Gulageista sellaisenaan haaveilee. Samoin en usko että nykyiset neonatsina pidetyt Saksan 30-luvun kansallissosialismia tänne 1:1 kaavailisivat vaan sovitettuna omaan aikaamme.
Aatteet elävät ajassa ja sopeutuvat kulloiseenkin aikaan, jos ovat sopeutuakseen.

Fiksummat ovat sanoneet tämän runollisemminkin mutta mielestäni uloste haisee pahalta vaikka olisi nimetty orvokiksi.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Itse asiassa kyllä monilla uusnatseilla on paljolti saman tyyppisiä ajatuksia kuin aateisillä. Toki nyt pääviholliseksi tuntuu lähes kaikkialla muodostuneen islam.

Jaakko Häkkinen

"Itse en pidä niin merkityksellisenä onko Murroksella julkinen maine natsina tai sellaisenako itse itseään pitää, vaan millaista äärilaidan arvomaailmaa mies edustaa ja mitä sellainen toteutuessaan tarkottaisi. Ei kuullosta oikein hyvältä, mielestäni, olipa natsi tai sitten joku muu, mikä?"

Ei todellakaan kuulosta hyvältä, enkä minä ole kenenkään ideologioita puolustanutkaan. Minun pointtini:
1. On merkitystä sillä, mitä nimiä käytetään; esimerkiksi Suomessa saatetaan kieltää natsismi. Silloin täytyy vetää raja sen joka puolelle. Kaikki äärioikeistolaisuus ei ole natsismia.
2. Ihmisiä ei voi tuomita eikä nimitellä virheellisesti tai perusteettomasti. Jos nimittää jotakuta natsiksi, se pitää pystyä todistamaan; jos sanoo jonkun toimivan natsien kanssa, se pitää pystyä todistamaan. Kunnianloukkaus on rikos.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #108

#108

Eipä Murroksen ideologiaa tai arvomaailmaa muuksi muuteta vaikka miten saivarreltaisiin voiko siitä käyttää nimitystä natsi tai ei.

Jos hivellään pilkkua voidaan taatusti löytää joku epäoleellinen eroavaisuus entisiin kansallissosialisteihin ja täten Murroksen puolustelijat voivat osoittaa ettei tuo ole natsi ensinkään. (eikä Immosestakaan siis sellaisia kontakteja löydy).

Siinä mennään silloin mielestäni metsään ja pahasti.

Kuten Lassi omassa kommentissaan (#98) vastasikin, yhtymäkohtia noihin entisiin aatesankareihin löytyy ja paljon. Kannattaa mieluummin miettiä niitä ja mitä ne merkitsevät. Se on mielestäni oleellisempaa kuin kielitieteellinen kikkailu tai kinastelu terminologian oikeellisuudesta.

(eikä Murroksen aaatemaailmaa yhtään sen paremmaksi tee vaikka olisi itse taikonut ne päästään ilman esikuvia).

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #118

Tomi, saa toki olla eroavaisuuksia - mutta pystytkö esittämään mitään yhtäläisyyksiä? Sinullahan se todistustaakka on, kun haluat nimitellä ihmistä natsiksi. Kerro siis perustelut! Mikä hänen ideologiassaan tekee hänestä natsin?

Vai oletko syyllistynyt perättömään leimaamiseen = kunnianloukkaukseen?

Aika hassua, että hoette kuorossa "yhtymäkohtia löytyy", mutta mitään konkreettista ette pysty esittämään. :D

Käyttäjän jorieskolin kuva
Jori Eskolin Vastaus kommenttiin #123

Hyvä Jaakko.

Ennen kuin jatkat tuota saivarteluasi, sinun kannattaisi tarkistaa, mitä 'natsi' tarkoittaa.

Jo pelkästään Wikipediasta sanalle 'natsi' löytyy kolme merkitystä:
1. kansallissosialismin kannattaja
2. (halventava) äärioikeistolainen, ääri-isänmaallinen, äärinationalisti
3. (arkikieltä, halventava) ankara tai tiukka henkilö, joka kohtelee alaisiaan/läheisiään huonosti

Voit tuosta sitten pohtia, millä merkityksellä tavalliset ihmiset tuota 'natsi' sanaa käyttävät.

Samalla voinet vastata siihen, miten sanaa 'natsi' on käytetty väärin? Voin antaa sinulle pohdintojesi tueksi muutaman vihjesanan: 'ääri-isänmaallinen', 'äärinationalisti'.

Kohta varmaan väität, että Olli Immonen ei oikeasti ole 'isänmaallinen' sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan hän käyttää termiä enemmänkin lyyrisenä muotona, joka viittaa sydämen ja mielen isänmaahan, ei vasemmiston retoriikasta tuttuun isänmaallisuuteen? Vähän samalla tavalla kuin Junes Lokka käytti sanaa 'huora': ihan eri merkityksessä kuin normaalisti on totuttu?

On tää dialogi kivaa, kun voi ihan itse aina määritellä termien sisältöä - ja sitten kutsua toisia ideologian sokaisemiksi. Ihanaa.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #138

Jori varmaankin ymmärtää, että poliittisessa asiakeskustelussa ainoastaan ensimmäinen määritelmä on validi. Voihan homoakin käyttää haukkumasanana, mutta silloin kun poliittisesti käsitellään homojen oikeuksia, ei keskusteluun lueta mukaan niitä, joita vain haukutaan homoiksi.

Eli kukahan tässä saivartelee? :D Vähän tolkkua nyt sinunkin päähäsi, Jori hyvä.

"Samalla voinet vastata siihen, miten sanaa 'natsi' on käytetty väärin? Voin antaa sinulle pohdintojesi tueksi muutaman vihjesanan: 'ääri-isänmaallinen', 'äärinationalisti'."
-- Natsi = kansallissosialistisen aatteen kantaja. Sinäkin olet tämän määritelmän jo löytänyt, hienoa! Vielä kun ottaisit sen sisäjakeluun...

Natsi voi olla ääri-isänmaallinen, mutta se ei tee kaikista ääri-isänmaallisista natseja.
Natsi voi olla äärikansallismielinen, mutta se ei tee kaikista äärikansallismielisistä natseja.

Tajuatko, että sinun logiikallasi kädellinen = ihminen, eli kaikki apinat ovat ihmisiä. Todellisuudessa ihminen on kädellisen alaluokka. Aivan samoin natsi on äärinationalistin tms. alaluokka. Ymmärrätkö? Vai tarvitsetko lisää rautalankaa?

Käyttäjän jorieskolin kuva
Jori Eskolin Vastaus kommenttiin #140

Olet väärässä.

Sillä missä on määritelty vain ensimmäisen kohdan olevan validi? Kuka määritteli, että termin 'natsi' käyttö poliittisessa keskustelussa on sidottu vain kohtaan 1? Sinäkö?

Laitan määritelmän vielä tähän:
1. kansallissosialismin kannattaja
2. (halventava) äärioikeistolainen, ääri-isänmaallinen, äärinationalisti
3. (arkikieltä, halventava) ankara tai tiukka henkilö, joka kohtelee alaisiaan/läheisiään huonosti

Pitääkö minun vielä vääntää sinulle rautalangasta, että sinä olet käyttänyt sanaa 'natsi' väärin, etkä ole halunnut ymmärtää, että sanalla 'natsi' on muutakin sisältöä kuin jankkaamasi sisältö?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #161

Jori pliis, lakkaa nolaamasta itseäsi! :D
Sanalla natsi ei ole muuta VIRALLISTA sisältöä. Et taida ymmärtää, mitä merkitsevät sanat "halventava" ja "arkikielinen"? Ensimmäinen merkitsee, että sanaa käytetään haukkumanimenä (tyyliin "Vitun natsi!"), ja toinen merkitsee, että sitä käytetään vain puheessa ja somessa, muttei virallisessa tekstissä.

Meneekö jakeluun? Sanalla natsi ei ole muuta VIRALLISTA sisältöä kuin 'kansallissosialisti'. Jos minä haukkuisin sinua nyt natsiksi, sillä ei olisi mitään arvoa eikä merkitystä pohdittaessa, pitäisikö natsismi kieltää ja mitä rangaistuksia natseille pitäisi langettaa.

Sinä pelleilet niin kuin oikeasti kenen tahansa haukkuminen natsiksi tekisi henkilöstä todellisuudessakin natsin! Täysin järjetöntä. Lopeta sekoilu.

Käyttäjän jorieskolin kuva
Jori Eskolin Vastaus kommenttiin #206

Jaakko.

Olet edelleen väärässä.

Kun esim. minä kirjoitan blogitekstiä, se ei ole mikään virallinen teksti, vaan se on pikemmin puheeseen rinnastettavaa tekstiä. Samoin, jos joku muu kirjoittaa Olli Immosen olevan 'natsi', se ei tarkoita käytetyn tuota määritelmän kohtaa numero 1.

Olen pahoillani, mutta sinä et määrittele, mitä merkitystä kukin käyttää kirjoituksissaan. Oleellista on se, millä tavalla asiansa perustelee ja miten liittää kyseisen termin osaksi tekstiä. Olet siis täysin väärässä ja ilmeisesti ideologiasi sokaisema. Sori.

Kannattaisi opetella termien merkitykset ja ymmärtää kontekstin merkitys, ennen kuin alkaa nillittämään niistä.

Joko menee jakeluun?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #206

Nimitystä natsi käytetään ihan yleisesti äärioikeiston äärilaidalle sijoittuvista henkilöistä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sossut (sdp) ovat viimeisiä puhumaan demokratiasta, Lipponenkin valehteli päin naamaa kansalle eurosta, Suomi oli ainoa pohjoismaa joka ei kansanäänestystä eurosta järjestänyt. Halla-aho oli täysin oikessa määritellessään sosiaalidemokraatit.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Taisi siinä pari muutakin puoluetta olla viemässä Suomea euroon. Kansan enemmistö (nyt n. 70%) myös kannattaa euroa ja on tainnut koko aika kannattaa galluppien perusteella. Siinäkin mielessä kansanäänestys on ja olisi ollut aika tarpeeton.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Churchilli ja Roosevelt olivat siis todistetusti kommunisteja koska olivat suunnittelemassa jotakin Stalinin kanssa Teheranissa. Teheranisssa otetuista yhteiskuvista voidaan siis tehdä tämä aukoton päätelmä?

Ps. Tiedettiin ettei eurolle ollut kannatusta edes eduskunnassa siksi perustuslakia rikottiin eikä kansanäänestystä järjestetty eikä myöskään perustuslaista äänestetty, markka on edelleen perustuslaillinen valuuttamme.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Churchill ja Roosevelt eivät koskaan kieltäneet, että heillä oli yhteyksiä ja yhteistyötä kommunistien kanssa. Olisiko Jaska valmis kutsumaan edes Stalinia kommunistiksi?

Jaakko Häkkinen

Miksi minä kieltäisin Stalinin kommunismin, kun hän itsekin sen tunnusti?
Kysymyksessäsi ei ole mitään järkeä. Otapa järki takaisin päähäsi.

Tapio Ilmakangas

Ja Stalin oli juutalainen siionisti, joka murhasi 30 milj. ihmistä. Hitler tiesi sen, ja pelkäsi puolan saksalaisten kohtaloa ja venäjän vyöryä eurooppaan. Siksi Hitlerin oli hyökättävä puolaan ja venäjälle. Amerikka tuli sitten eurooppaan, kun huomasi Hitlerin häviävän ja pelkäsivät venäjän vievän koko euroopan. Näitä amerikkaan soluttautuneita pankkien omistajia siionisteja vastaan nyt taistelee Putin.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Tämä blogi antaa hyvän kuvan demaririekkujista ja se 14, rapiat kannatusprosenttina tuskin lähtee nousukiitoon näiden luokattomien tonttujen avituksella. Tuo demariaate taitaa olla idioottimagneetti, jota ei vältä nuorisoketjukaan ja aina pitää olla suuna päänä vaikka ei ymmärrä mistään mitään. Naisketju taitaa olla vilttiketjussa vai miss' uurtaa nelli baran ja kumppanit? Luokatonta paskaa luokkatietoiselta fraktiolta kommenttiketjuineen. Hyi helvetti sentään.

Käyttäjän lassinuutinen kuva
Lassi Nuutinen

Kävin Kai Murroksen fb fani-sivulla:

"We must aesthetisize violence and spice it up with a hefty doze of sex—if we can do that our movement will become irresistible to young white males looking for action and purpose in life. The movie Clockwork Orange is a good example of how even cruel and senseless violence can be made appealing—we’ll just have to do it in real life and give it an ideological frame. Biologically sex and violence always go together—in nature males fight for their right to procreate and then defend their offspring and territory—this is in a nutshell exactly what the white nationalists are facing today. White national revolution is a biological phenomenon and that’s why it’s unstoppable!" -- Kai Murros

Jaakko Häkkinen

Tyyppi vaikuttaa jokseenkin pimeältä ja rasistilta.
Mutta sekö riittää täyttämään natsismin kriteerit? Ovatko hindunationalistitkin sitten natseja?

Käyttäjän lassinuutinen kuva
Lassi Nuutinen

Mikäli viittaat minuun henkilönä, minun näkökulmasta olen kulttuuriton.

En sanonut sanaa natsi.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #125

Luonnehdintani oli kohdistettu Murrokseen. :D
Oletin kaikkien tässä bloggauksessa pohtivan natsiuden ydintä ja oikeutta natsitteluun. Sori, jos kommenttisi ei liittynyt siihen.

Käyttäjän lassinuutinen kuva
Lassi Nuutinen Vastaus kommenttiin #126

Minusta Murros vaikuttaa vain kansallisromanttisen kiihkeältä kuten Immonenkin. Oletko samaa mieltä?

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #129

Joo, jonkinlainen rasistinen ääriajattelija selvästi on kyseessä - minulle riittää tämä nimilappu. Jos joku osaa osoittaa perustelut miksi hän olisi nimenomaan natsi, niin sekin kelpaa. Mutta siihen asti kunnes se osoitetaan olisi epäoikeudenmukaista kutsua miestä natsiksi.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Oletteko miettineet sellaista skenaariota, että Kai Murros ("ent. anarkisti") on saattanut soluttautua punamustana lähelle isänmaallishenkistä liikettä?
Tämä voi hyvinkin olla vasemmiston masinoima juttu, jossa Immonen on mennyt halpaan ja sitä käytetään nyt sumeilematta hyväksi punamusta-aatteen eteenpäin viemiseksi ;)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Ei olla mietitty, Sari. Ei olla.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#134

Enpä ole miettinyt moista salaliittoteoriaa.

Sensijaan olen sitä mieltä että jos Murroksen tapaisella, tai jollain muulla kaltaisellaan ääripuolen mielipidevaikuttajalla on kontakteja päättäjiimme, on siitä vähintäänkin tehtävä julkinen asia.

Sama koskee hörhöjä kaikista aatesuunnista, painopiste sanalla ääri. Ja ihan kaikkia kansanedustajia ja muita demokraattisesti valittuja päättäjiä.

Eipä sellaiset kontaktit kiellettyjä ole mutta siinä vaiheessa on syytä huolestua jos niitä yritetään salailla tai peitellä.

Iiro Jääskeläinen

Veikkaanpa että mitään uusnatsi kohua ei Immosen ympärille olisi syntynyt ellei hän pitkin matkaa olisi kirjoitellut sensuuntaisia ajatuksia. Esim. vaaliteemoistaan ei tarvitse kauaa hakea kun löytyy aihioita kuten "Muslimeja olisi ... kannustettava aktiivisin hallinnollisin ja lainsäädännöllisin keinoin maastamuuttamiseen. Radikaalit islamilaiset kiihottajat ... taas on poikkeuksetta karkotettava maasta ja ... ottaa Suomen kansalaisuusstatus pois." Nämä yhdistettynä siihen että kaveeraa uusnatsiaktiivien kanssa ja unelmoi ~"vahvasta monokulttuurisesta kansakunnasta" -- kyllä mun mielestäni on ihan perustelua ollut median ja tavallisten kansalaisten kysyä että missä nyt oikein mennään. On tietysti hienoa että Immonen on julkisesti kohun alettua painottanut että on demokratian asialla, toisaalta demokratian kauttahan kansallissosialistit Saksassakin valtaan nousivat. Teemojaan Immonen ei ole muuttanut, edelleenkin siellä on tuo että perustuslain uskonnonvapauspykälä pitäisi kumota, kuten myös etnisten vähemmistöjen oikeus kehittää omaa kulttuuriaan, toisaalta hän haluaisi luoda lainsäädäntöä jonka avulla "radikaalia kiihotustoimintaa" tehneet voitaisiin karkottaa ja ottaa heiltä Suomen kansalaisuus pois. Teemoissaan hän yksilöi Islamin tässä kohden mutta pointti on se, että tällaisia teemoja esittäessään kansanedustajana hän viestii tavoittelevansa hyvin kattavaa perustuslain ja muun lainsäädännön uudistamista suuntaan joka on yhteneväinen sen kanssa mitä tiedämme kansallissosialistien tavoitteista. Ei siis ihmekään että kytköksiä epäillään vahvasti kun on mitä ilmeisimmin näitä kaverisuhteita ja yhteispalavereja, varsinkin kun tiedämme että tämän päivän mielipideilmastossa avoimet kytkökset olisi asia joka olisi Immosen intresseissä piilottaa/kiistää kannatuksen murenemisen pelossa. Toivon että Immonen viisastuisi jos ei muuten niin iän karttuessa, onhan useinkin käynyt niin että radikaaleja ajatuksia esittänyt henkilö on elämänkokemuksen karttumisen myötä ruvennut näkemään asiat viisaammin, hiljattainen ilahduttava esimerkki tästä on Arman Alizad ks. http://www.city.fi/yhteiskunta/arman+alizad+ja+rei...

Käyttäjän PauliVennervirta kuva
Pauli Vennervirta

National action - sivuston kirjoittajalta. Hän oli käynyt Suomessa ja tavannut Kai Murroksen SVL:n tapahtumassa:

"On the 21st I was granted the honour of delivering a speech at Koti in Turku which has been the Resistance Headquarters since 2012. It is very nice building complete with a bookshop which is well supplied a wide range of work – most of what was on offer could be found at Kadulle.com the party shop. The turnout was a very good full house with activists from all over Finland, and some overseas.

At the event was Kai Murros who I had known for the longest time and needs no introduction. Kai and I were discussing the day of the rope, the one thing he always has worked out, we agreed on a Cambodian solution to the problems afflicting our nations. I would meet Kai again in Helsinki where he would elaborate on this theme “It was my anti-communism that led me to support the Khemer Rouge” – as this was a movement for the destruction of intellectual life. I do not understand how anybody can fail to get Kai, it is visualization.

I feel that part of our problem is that we are representing this change that is going to happen, but doesn’t have precedent – except for the things that remain the same in their common touch; Revolutions, liquidation squads, the mass graves, etc. We are saying we have our minds towards the future and the only thing we can say for sure is that this century have even more sex and violence in it than the last, so surely this idea we serve is an incredible one."

Toisin sanoen Immosen kaveri tuossa esille tulleessa suunnittelupalaverissa suhtautuu myötämielisesti "suvaitsevaiston" massamurhaan.

Lähde: http://national-action.info/2015/03/09/vastarintal...

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Kiitos Immosen ulostulon, minäkin olen nyt tietoinen kuinka sairasta ja järjetöntä ajatusmaailmaa nämä natsit pitävät yllä ja johon Persutkin on pahasti sotkeutunut. Ymmärrän myös, miksi Jaskat ja kumppanit haluavat kiihkeästi selittää, että mutta kun ei se todista mitään että on natsi vaikka tekisi sitä tai tätä. No mitähän sitä pitäisi tehdä että on heidän mielestään oikeasti natsi? Tai no äärikansallismielinen tai uusnatsi. Minulle ne ovat jotakuinkin samaa tavaraa.

Jaakko Häkkinen

Jarmo hyvä, minä en halua "kiihkeästi selittää". Olen koko ajan ainoastaan peräänkuuluttanut oikeudenmukaista tuomitsemista: syytteen tueksi on esitettävä todisteita. Muu olisi oikeusmurha.

Tuolla ylhäällä Kalevi Kämäräinen löysikin todisteita Murroksen natsihenkisyydestä:
http://lassijskelinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199...

Se oli juuri se mitä kaipasin! Hienoa että edes joku jaksoi selvitellä asiaa sen sijasta että olisi vain jankannut "on se natsi, on se natsi, koska minä haluan että se on natsi."

Nyt Immosen pitää katua yhteistyötään natsihenkisen tyypin kanssa ja alistua puoluepamppujen tuomioon. :) Asia etenee!

Käyttäjän HeikkiTunkkari kuva
Heikki Tunkkari Vastaus kommenttiin #154

Tässä ei ole kysymys oikeudenkäynnistä vaan politiikasta. Timo Soini käyttää Millwall-kaulahuivia ja käy raveissa, mutta niillä ei pystyisi pitämään kansanmiesten imagoa yllä, ellei hän olisi uskottava hahmo tässä scenessä kannattajiensa silmissä.
Immosen on rakentanut imagonsa muiden asioiden varaan. Ja niissä hän näyttää uskottavalta kannattajiensa silmissä, ottihan osa porukasta taistelukutsun tosissaan.
Eivät Perussuomalaiset käy oikeutta vaan ratkaisevat poliittisesti, vastaako tuo Immosen luoma imago puolueen tavoitteita ja viime kädessä varmaan sen, onko siitä puolueelle enemmän haittaa kuin hyötyä.
Siksi tuo jatkuva todisteiden tivaaminen tuntuu hassulta. Kyseessä kun todella on poliittinen arvio, ei oikeudellinen.

Jaakko Häkkinen Vastaus kommenttiin #170

Oletko Heikki tosissasi? Sinustako on oikein syyttää ihmistä natsiksi, vaikkei pysty todistamaan syytöstään? Aika pelottavaa. Haluatko vielä muuttaa mielipidettäsi vähemmän totalitaristisen mielivaltaiseksi?

"Ja niissä hän näyttää uskottavalta kannattajiensa silmissä, ottihan osa porukasta taistelukutsun tosissaan."
-- Oletat ilmeisesti, että uusnatsit tekivät mitä tekivät koska Immonen sanoi mitä sanoi? Se ei ole kovin uskottava yhdistäntä:
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199597-immon...

Käyttäjän HeikkiTunkkari kuva
Heikki Tunkkari Vastaus kommenttiin #208

Missä kohtaa kirjoitin sanan natsi?

Käyttäjän HeikkiTunkkari kuva
Heikki Tunkkari Vastaus kommenttiin #208

http://yle.fi/uutiset/keskusta_polkee_karjessa__vi...
Tuon uutisen mukaan perussuomalaisten kannatus oli nousussa kesä-heinäkuun vaihteessa, Immos-kohun jälkeen vihreät ohittivat Perussuomalaiset.
Tuo on se fakta, joka vaikuttaa Imoosen asemaan eduskuntaryhmässä. Politiikka vain on sellaista.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

"Day of the Rope", josta tuossa ylempänä jo juttelinkin, on siis lainattu "Turnerin päiväkirjat" -teoksesta. Opuksen voi lukaista verkosta suoraan, ja tätä operaatiota on kuvailtu luvussa XXIII.

Suomenkielistä käännöstä kaipailevat voivat tutustua "köyden päivän" sisältöön tästä tallenteesta. Opuksen taisi suomeksi toimittaa peräti Pekka Siitoin itse?

Viljo Häggman

Tuon perusteellahan Murros suunnittelee Immosen ripustamista, kun on mennyt vääräuskoisen kanssa kimppaan.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Uskomatonta miten jotkut vielä yrittävät kiistää Immosen natsikontaktit, vaikka tässä ketjussa on kaikki tarvittava materiaali todistamiseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tämä vaino Immosta ja varsinkin perussuomalaisia vastaan vaikuttaa samalta mitä natsi-Saksassa tehtiin juutalaisia kohtaan. Media ja vallassa olevat poliitikot vaativat hurmospuheisaaan kansaa kaduille potkimaan juutalaisia ja rikkomaan heidän ikkunoitaan. Moneenkohaan kertaan on perussuomalaisten puoluetoimiston ikkunat kivitetty? Sairasta touhua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

No anarkistit varmaan tykkäävät kun kutsut heitä kansaksi.
Muutenhan kysymys siitä että perussuomalaiset ja mielipiteiltään heitä myötäilevät ovat alkaneet saada seuraa keskustelupalstoilla ihmisistä joilla onkin poikkeavat mielipiteet. Eikö se ole tervettä?

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Milloin joku poliitikko on kehottanut väkivaltaan Perussuomalaisia vastaan? Ainakin SDP on tuominnut nuo kaikki ikkunanrikkomistapauksetkin.

Vertauskuvasi ontuu kyllä aika pahasti. Nyt vaaditaan, että Perussuomalaiset irtisanoutuisivat äärioikeistosta ja katkaisisivat suhteensa uusnatseihin, fasisteihin ym demokratian vastustajiin kuten mikä tahansa muu puolue tilanteessa tekisi. natsi-Saksassa taas vaadittiin, että kaikki juutalaiset ja toisinajattelijat pitää tappaa, ja näin myös tehtiin. Tässä on mielestäni "ihan pieni ero".

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen

Ero taitaa olla niin pieni Perussuomalsiten näkökulmasta, ettei suurpiirteiset Perusloukkaantujat erota tuollaisia nyansseja toisistaan.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Ei Makkonen ole niin väittänytkään. Sisälukutaito!

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Kiitos tästä Lassi - tämäkin voisi olla hyvin mielenkiintoinen ainakin muille kuin Persu / Keskusta akselille - kokkareista en niin tiedä -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1997...

ps - Persut yrittää kieltää minulta linkittämisen mutta mitä maailma siitä voittaisi (ja tässä "puoluetoimistossa" ei ole vielä varaakaan moiseen)

Linkitellään!

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström

Miksi persut yrittäisi kieltää sinulta linkittämisen? Halusitko tuolla ulostulollasi taatun klikkauksen omaan blogiisi käyttämällä tämän hetken eniten luettua ja kommentoitua Jääskeläisen kirjoitusta?

Mitä itse asiaasi tulee, en kannattanut tuota koko hanketta ja olen persu! Moni muukaan meistä kannattanut, varsinkaan Rosatomin ängettyä kuvioihin mukaan hämäräfirmoineen. Sipilän valtakuntaa ja Sipilälle ei sanota ei. Kertoihan hän johtavansa suomea kuin yritystä, eli massit omaan tai läheisten taskuun, tavalla tai toisella.

Mitä taasen Olli Immoseen tulee: "Keskusrikospoliisin selvityksen mukaan Olli Immosen kirjoituksen osalta ei ole syytä epäillä rikosta, minkä vuoksi asiassa ei käynnistetä esitutkintaa. Immonen ei ole Rikoslain 11 luvun 10 pykälän tunnusmerkistön edellyttämällä tavalla nimennyt kirjoituksessaan mitään tiettyä ryhmää tai tahoa ajatustensa kohteeksi." - Että silleen.

Luultavasti myöskään "harjaus" ei tule olemaan kova kun eduskuntaryhmä sitä käsittelee, yllä olevan syyn takia.

Vihreät muuten kovassa nousussa Ylen gallupissa. Persut +-0 mutta vasemmisto -0.6 ja Sdp -0.1 laskussa. Ei mulla muuta =)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Olihan se tiedossa, ettei tuosta rikosta saa millään. Se ei ole rikos.

Ei myöskään Hirvisaaren temput eduskunnassa olleet rikoksia.

Törttöilyä ja toimia vastoin kansanedustuslaitoksen arvokkuutta tai oman puolueen etua voi tehdä monin eri tavoin, ilman että se on rikos.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #236

Näin juuri, eikä asian edes pitäisi olla toisin. Sananvapaus heikkenee, jos muut kuin kaikkein haitallisimmat mielipiteenilmaisut tehdään laittomiksi. Tuomita, rangaista ja ohjata voidaan ilman lain kouraa.

Käyttäjän SariKarlstrm kuva
Sari Karlström Vastaus kommenttiin #236

Melkeinpä pidän kommentistasi =) En ymmärrä kuitenkaan miksi suomalaisen politiikan pitää olla niin jäykkää ja korrektia. Kun katsoo etelä-euroopan vastaavia niin siellähän sitä vasta tapahtuu, jopa kenkien heittelyjä kesken parlamentti-istunnon ja jopa tukkanuotasilla on käyty =) Kun niin Liberaaleja ollaan niin tuodaan se liberaalius myös näihin vanhoihin instituutioihinkin. Kirkkohan on oman osansa jo saanut.

Viljo Häggman Vastaus kommenttiin #242

Maailmalla parlamenttitappelut ovat melkein arkipäivää. Ja tasa-arvoisesti naisetkin osallistuvat.
https://www.youtube.com/watch?v=U3DHKni1mu8

Tapio Ilmakangas

Kansallissosialismi, eli natsit olisi hyvä vaihtoehto nykyisille äärioikeistolaisille, keskustalle ja demareille. Rotuoppi ja antisemitismin voi jättää pois tällä kertaa, jos ei joku porukka halua päästä hallitsemaan kaikkea valtaa yksinään.

Toimituksen poiminnat