Lassi Jääskeläinen Ajatuksia Lohjalta

Keskustaa ei kiinnosta talouden korjaaminen

Keskusta kampanjoi vaalien alla "strategisella hallitusohjelmalla", johon valittaisiin 5-7 Suomen kehityksen ja talouden kannalta merkittävintä yleisellä tasolla olevaa tavoitetta tai niin kutsuttua "kärkihanketta". Tämä toimisi hallitusohjelmana perinteisen yksityiskohtaisen hallitusohjelman sijaan, ja yksittäisistä linjoista sovittaisiin muun hallitustyöskentelyn ohessa.

Tänään kävi ilmi, että Keskustan trategisesta hallitusohjelmasta yksi osa on ilmeisesti varmistunut. Kyseessä on Malmin lentokentän säilyttäminen

Keskusta on ilmeisesti hiukan lipsunut alkuperäisestä kannastaan, vaikka ei ole tätä vielä myöntänyt. Nyt näyttää siltä, että perinteinen maakuntien edun puolustaminen on sittenkin Keskustalle tärkeämpi tavoite kuin muun muassa niiden 200 000 uuden työpaikan luominen.

Keskustan vastustustus Pisararadalle ja metropolihallinnolle on jo asettanut Keskustan halun kehittää pääkaupunkiseutua hyvin kyseenalaiseksi. Nyt kuitenkin viimeistenkin jäljelle jäävien asuntohankkeiden vastustaminen valtion tasolla herättää kysymyksen, onko pääkaupunkiseudun kehityksen estäminen maakuntien tukemiseksi Keskustalle tärkeämpää kuin Suomen talouden korjaaminen?

Kaiken huipuksi valtio on jo tehnyt sopimuksen Helsingin kaupungin kanssa, jonka mukaan Malmin lentokentän alueen tulee olla käytettävissä asuntotuotantoon vuoteen 2020 mennessä. Helsinki on myös jo ostanut alueen kiinteistöt 11 miljoonalla eurolla.

On yleisesti tiedossa, että pääkaupunkiseudun asuntokriisi on vakava este Suomen talouden ja työttömyysongelman korjaamiselle. Pääkaupunkiseudulla olisi paljon kysyntää etenkin matalapalkkaiselle työlle, mutta työn tarjontaa ei ole ja sikäli kun on, palkka ei riitä elämiseen järkyttävän korkeiden vuokrien vuoksi. Yleisesti ottaen pääkaupunkiseudun ollessa joka tapauksessa ykköskohde tuleville investoinneille, on pääkaupunkiseudun asuntokriisin ratkaiseminen välttämätöntä, mikäli halutaan parantaa työllisyyttä ja korjata talous.

Tällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että Keskustaa kiinnostaa enemmän perinteinen suhmurointi kuin vaalilupausten toteuttaminen. Tai ehkä kyseessä on halu toteuttaa yksittäisten ehdokkaiden ympäri maakuntia tekemät vaalilupaukset.

Toivon kuitenkin, että tämä oli yksittäinen lipsahdus joka korjataan pian. Muussa tapauksessa tulevan hallituksen kyky ja halu korjata Suomen ongelmat asettuu hyvin kyseenalaiseksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Ei ollut demareidenkaan juttu.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Hallituksen epäonnistumisista huolimatta me sentään ainakin tuimme noita hankkeita ja yritimme viedä ne läpi. Olisi se ollut meidän juttu jos olisimme olleet yksin hallituksessa, mutta valitettavasti siellä oli myös Kokoomus.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Keskustahan on tunnetusti Suomen kommunistisin puolue, jos kommunismin määritelmä on rahan hukkaaminen hyödyttömiin asioihin. SDP sentään käyttää verovarat julkisten palveluiden tuottamiseen ja Kokoomus jakaa kavereiden taskuihin siinä toivossa että syntyisi kasvua.

Meillä Keski-Suomessa on pitkä kokemus siitä, että verovaroilla rakennetaan siltoja ja muuta egohankkeita johon Maalaisliiton poliitikko saa sormenjälkensä painettua. Fiksua aluepolitiikkaa tarvittaisiin, mutta esim. oikorata etelään on edelleen jäissä ja tiemäärärahojakin saatiin vasta, kun Ihalainen ne Äänekosken tehtaan takia tänne järjesti muuttaessaan vaalipiiriä.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Infrahankkeiden osalta olisi kyllä paljon parannetavaa. Investointejakaan ei liene alunperinkään paljoa luvassa, jos tulee porvarihallitus.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Jos SDP ei ole lähdössä hallitukseen, niin sitä kiinnostaa vain oma kannatus kuten kepuakin viimevaalien jälkeen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kiitettävää yksimielisyyttä, miten SDP:tä kiinnosti talouden korjaaminen päättyvällä hallituskaudella, ja miten varmoja ollaan siitä, että sama ei kiinnosta Keskustaa tulevalla hallituskaudella.

Päättyvän kauden perusteella tyhmempi tulisi johtopäätökseen, että kiinnostus ei ainakaan paljoa auttanut...

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Jääskeläinen on jo osoittautunut uskossaan vahvaksi Pisara-fundamentalistiksi.
http://timoharakka1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/19303...

Nähtäväksi jää jakavatko Arkadianmäen demaripäättäjät vastaavan uskon vaiko eivät.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Toimituksen poiminnat