Lassi Jääskeläinen Ajatuksia Lohjalta

Perussuomalaisia pelottaa Antti Rinteen valinta

Perussuomalaiset ovat tänään 8.4. paljastaneet olevansa kauhuissaan Antti Rinteen mahdollisesta valinnasta SDP:n puheenjohtajaksi.

Ensin Timo Soini syytti eduskunnan kyselytunnilla sydäntä särkevästi demareita Jutta Urpilaisen jättämisestä yksin. Aiemmin Soini on lähinnä kritisoinut ja syyttänyt Urpilaista jokaisessa mahdollisessa käänteessä.

Nyt Espoolainen Perussuomalaisten valtuutettu Jukka Kilpi syyttää Rinnettä 14 000 VVO-asunnon myymisestä. Ihmettelen jos kukaan lukija uskoo Kilven tekstiä. Ikään kuin yksittäinen henkilö VVO:n hallituksessa voisi päättää 14 000 asunnon myynnistä. 

Mistä äkilliset kannanotot Jutan puolesta kertovat? Perussuomalaiset pelkäävät Antti Rinteen valintaa SDP:n puheenjohtajaksi. Perussuomalaisten kalastus duunarikentällä loppuu nimittäin lyhyeen, jos Rinne valitaan SDP:n puheenjohtajaksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (29 kommenttia)

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Uutinen on totta, siitä vedetyt johtopäätökset eivät.

Toni Seppänen

Minä ainakin olen perussuomalaisena huolissani jos Rinne valitaan.
En tosin kannatuslukujen takia vaan siksi että politiikan parrasvaloihin tulee yksi kehveli kelmi lisää.
Rinteellähän on kaikennäköisiä taloussotkuja takanaan, suhmuroitsijoita ei kaivata.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Rinteellä ei ole muita taloussotkuja takanaan, paitsi 90-luvulla tapahtuneet taloyhtiöön ja AKT:n lakimiehen asemaan liittyneet "taloussotkut". AKT:n osalta kyse taisi olla todellisuudessa jostain muusta kuin taloussotkuista, taloyhtiöstä en tiedä.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi Vastaus kommenttiin #28

Tuossa nyt faktatietoa, ettei tarvitse mutu tuntumalta edetä: "IS:n mukaan lehti kertoi 2005, että Antti Rinne oli joutunut aiemmin eroamaan AKT:n lakimiehen paikalta. Hänen kerrottiin laskuttaneen samoista työmatkoista kahteen kertaan.

Antti Rinteen mukaan kyse oli ollut huolimattomuudesta ja noin 1 000 markan summasta. AKT:n silloinen puheenjohtaja muisteli myöhemmin Suomen Kuvalehdessä, että kyse oli noin 10 000 markasta.

Toisessa tapauksessa Rinne oli toiminut lohjalaisessa taloyhtiössä isännöitsijänä. SK kertoi hänen jättäneen vuoden ajalta tositteet palauttamatta ja maksaneen oman puhelinlaskunsa taloyhtiön kassasta. Rinteeltä karhuttiin 25 000 markan vahingonkorvaukset.

Minä en ainakaan mielelläni näkisi tälläisellä taustalla olevaa henkilöä yhtään millään yhteiskunallisen vaikuttajan pallilla. Ja mainittakoon nyt, vaikkei sillä pitäisi olla tässä mitään merkitystä, etten minäkään ole perussuomalainen. Ja se ainakin on harvinaisen selvää, että minkäänlaiselle ministeripestille hänellä ei perustuslain mukaan pitäisi olla mitään asiaa missään olosuhteissa.. Ministerien kun pitäisi olla "...rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia." Rinteen kohdalla noista kelpoisuusehdoista täytyy korkeintaan kaksi viimeistä. Enkä nyt olisi niin varma tuosta tunnetustakaan. Täytyy tosin myöntää, että tilanne on sama koko nykyisen hallituksen kohdalla. Jo tuohon hallitukseen osallistuminen kertoo ettei ole edes nimituttu rehellisyyden ja taitavuuden kanssa, muista ansioista nyt puhumattakaan.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Outoa ettei Soini kommentoi kokoomuksen pj-asetelmaa samaan tapaa kuin demareiden. Johtopäätöksesi voi olla oikea.

Käyttäjän jhuopainen kuva
Juhani Huopainen

Epäilen myös, että Rinne voisi puheenjohtajana tehdä gutaa SDP:n kannatusluvuille. Se ei silti poista asumisoikeusasuntoihin liittyviä kiusallisuuksia, tai Rinteen pitkää historiaa AY-järjestelmän ytimessä. Joidenkin mielestä tuo AY-tausta on meriitti.

Jos mietitään, mikä saisi minut äänestämään SDP:tä, se olisi jonkinlainen irtisanoutuminen maailmanhalauksesta ja pelkästä mielikuvatodellisuudesta (Jungner, Urpilainen, lipposlaiset) sekä kohtalaisen hajuraon synnyttäminen AY-liikkeen ns. kääntöpuoliin, ml. kytkökset työeläkejärjestelmän kautta EK-puoleen. Mutta sittenhän se ei enää olisi SDP.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Heh, viimeistään silloin kun Soini yhtäkkiä liittyi Jutan puolustajiin oli nähtävissä että perussuomalaiset haluavat Urpilaisen jatkavan puheenjohtajana.

Ja mikseivät haluaisi. Tulokset ovat Urpilaisen kaudella olleet aivan erinomaisia... perussuomalaisten kannatuksen kannalta. En yhtään ihmettelisi mikäli perussuomalaiset näkisivät vaaran omalle kannatukselleen mikäli SDP saisi kannatuksensa uudelleen nousuun. Saattaa kyllä olla että siihen tarvitaan puheenjohtajan vaihdon lisäksi vähän muutakin :D

Ei kai se ihmekään mikäli kannatus meinaan laskee, kun ei tulekaan 100 000 työpaikkaa,... meni aivan päinvastoin. Köyhiä puolustetaan ehkä kohta joskus... mutta lähteekin lapsilisistä eikä edes progressiivisesti. Kaiken lisäksi suuri osa kansalaisista on oikeutetusti tai ei siinä uskossa että Suomen rahat menee Kreikkaan ja muualle about suorana virtana (vähän yksinkertaistettu oma selitys SDP:ltä voisi toimia nykyistä paremmin, koska kansalaisilla keskimäärin ei ole aikaa ottaa kaikista selvää ja mielikuvat ratkaisevat,..... ja mielikuva nyt on suora virta rahojen menemisestä ulkomaille ja pankeille). Listaa voisi jatkaa, en jaksa.

......................ja kaikki puolueen puheenjohtajan toimiessa valtionvarainministerinä...... ei nyt niin että Katainen olisi paremmin asioita hoitanut sitä ennen.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Perussuomalaisille on jäänyt veriin "rötösherrajahti", jossa mahdollisiin yhteiskunnallisiin epäkohtiin etsitään yksittäisiä syyllisiä.

Matias Härkönen

Itse olisin vain onnellinen, jos siitä Urpilaisesta päästäisiin vihdoin eroon. Sen sijaan en kyllä usko, että demareiden alamäkeä enää millään voidaan pelastaa. Yksi mies tuskin muuttaa karavaanin suuntaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kuten Sipiläkään ei onnistunut kääntämään Keskustaa... (taisi olla Keskustan kannatus 12-13% tietämissä)?

Olen odotellut ja ihmetellyt jo vuosia, minkä ihmeen takia SDP:läiset antavat puolueensa tuhoutua... kai siihen syitä on. Puheenjohtajan vaihto nyt on minimitoimenpide.

Ei mitään Urpilaista vastaan henkilönä, mutta onhan tuossa ollut vuosikausia aikaa saada edes joku vaalivoitto, eikä "torjuntavoittoja" kannata todellakaan laskea... hieno kiertoilmaus tappiolle ei paljon auta, kun puolueen kannatuskäyrä on mennyt koko ajan alaspäin.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Kepun kannatus nousi lyhyessä ajassa yli 10 prosenttiyksikköä. Pari vuotta sitten kepua oltiin kuoppaamassa ennenaikaisesti, nyt demareita. Paljon ehtii tapahtua.

Harri Mulari

Soini nyt on perinteisesti troolannut ääniä sieltä, mistä on arvellut saavansa parhaan saaliin. Jopa siinä määrin, että arveli perussuomalaisten hajottamisen ja uuden oikeistopopulistisen puolueen perustamisen hyväksi ideaksi. Vanhan kertaustahan tämä, mutta tässä se linkki http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/peruss...

Ja kyllä. Nyt Timppaa huolettaa, että taas pitää syödä sanansa. Antti Rinnettä vastaan retoriikkaa pitää jälleen kerran muuttaa. Minä kyllä tykkään enemmän Urpilaisesta kuin Rinteestä, mutta niin varmaan tykkää myös moni vihreiden ja demareiden välillä arpova toimihenkilö. Toki Rinteen meriitit ovat juuri siellä toimihenkilöpuolella, joten ei tämä niin kuolettava isku perussuomalaisille välttämättä ole.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Kepu on saanut tukittua aika hyvin oman perussuomalaisten puoleisen kylkensä. Sen jälkeen Soini siirtyi nokkimaan ääniä demareilta. Jos demaritkin saavat vuotavan kyljen kiinni, mihin Soini siirtyy sen jälkeen? Kokoomusta nokkimaan kaiketi.

Harri Mulari

@12 Varmaan juuri noin. Millaisen pelikentän Soinille demareiden ja kokkareiden puheenjohtajavalinnat sitten jättävät ovat perin jännää seurattavaa.

Jos vuoto demareista tosiaan loppuisi, niin eipä sitä nokittavaa olisi kuin Kokoomuksessa. Vasemmistoliittoa on ihan turha nokkia muuten kuin oman porukan hengen nostattamiseksi. Toki siellä vielä vaikuttaa blogistillekin varmasti tutun Matti Pajuojan kaltaisia hahmoja äänestäjineen, mutta esim. Vasemmistoliiton joensuulaisen eurovaaliehdokaan Toivo Haimin mukaan he kohta kuolevat.

Tämä ei ollut siis vitsi, vaikka em. ehdokkaan hörähtely kommenttinsa jälkeen niin antoikin muka ymmärtää. Arhimäkeläinen linja on se uusi vasemmisto ja siellä kamppaillaan äänistä lähinnä vihreiden kanssa. Muistaisivat vaan kertoa äänestäjille sen kuten tämä Haimi, että kyse on aidosti edelleen sosialismista: pieny- ja keskisuuret yritykset saisivat hoitaa sen markkinatalouspuolen, isommat olisivat sitten valtion hallussa.

Krisut, vihreät, RKP. Hajaääniä korkeintaan saatavilla.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Tässä linkissä olevasta uutisesta käy ilmi, ettei kauppa vaikuta asukkaiden asemaan:

http://www.hs.fi/kotimaa/a1396923971620?jako=3f20e...

Pentti Järvi

Sehän se ongelma juuri näyttääkin olevan.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Rinteen valinnassa ei ole muuta pelättävää kuin mitä tapahtuu Suomelle sen jälkeen. Nimittäin tämän aamuisen tv-haastattelun perusteella Rinteen fokus on valtion työpaikkojen turvaaminen, mahdollisesti jopa lisääminen, hinnalla millä hyvänsä. Siinä noin tiivistetysti Rinteen ajama SDP:läinen työllisyyspolitiikka. Kalliiksi tulee. Mitä muuta voi ylipäätään odottaa ay-pomolta?

Kyllä ulospäin näyttää SDP:n kentän jakautuneen jokseenkin kahtia. Tuossa mielessä on hyvinkin ymmärrettävää Soinin asettautumalla Urpilaista puolustamaan, sillä onhan kyseessä hänen johdollaan aikaansaatu kehysriihipäätökset muine ratkaisuineen. Eikö SDP olekaan puolueena puolustamssa hallituspolitiikkaa? Tuosta on mielestäni kysymys Soinin kannanotossa. Voihan sitä tietenkin käännellä kukin mielensä mukaan. Etenkin jos ei ole hallituksen päätösten takana, niin on hyvä syy laittaa opposition piikkiin epäonnistumiset.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen

Kannattaa tutustua Rinteen linjaan tarkemmin. Turhia työpaikkoja Rinne ei ole puolustamassa, vaikkakin viisaasti vastustaa vältettävissä olevia irtisanomisia julkisella sektorilla. Tässä suhdannetilanteessa irtisanotut nimittäin siirtyvät suoraan työttömiksi, joka todellisuudessa tulee valtiolle huomattavasti kalliimmaksi kuin heidän pitämisensä työllistettyinä. Julkisen sektorin työntekijöiden määrä ei muutenkaan ole vastaavalla lailla korkea kuin joskus, monella osa-alueella pikemminkin tarvittaisiin lisää työntekijöitä.

Rinteen esille nostama julkisen sektorin toteuttama vienti ei myöskään ole sosialistista utopiaa, vaan esimerkiksi terveys- ja koulutusalalla uskoisin siihen olevan huomattavasti paremmat edellytykset kuin yksityisten tahojen vientiponnistuksiin (joita se myös tukisi). Käytännössähän tätä vientiä jo tehdään eri muodoissa, mutta tällä hetkellä siitä ei saada tuloa valtiolle.

Jos laajoille irtisanomisille on tarvetta (mitä en kyllä usko), ne tulisi toteuttaa vasta nousukaudella yksityisen sektorin kyetessä työllistämään irtisanotut.

Tarkempaa tietoa Rinteen linjauksista ja ajatuksista voi lukea esimerkiksi Rinteen linjapaperista:
http://www.anttirinne.fi/antin-ohjelma-julki/

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Antti Rinne ohjelmasta; "Sosialidemokratia nojaa yhteiskuntapolitiikassaan
vahvaan julkiseen sektoriin, joka takaa universaalisti
kaikille turvan ja kehittymisen mahdollisuuden."

Siinähän tuo sama on sanottuna jonka hän toi esille myös aamu-tv:ssä. Ei julkinen sektori voi eikä saa olla työllisyyden lähtökohtana. Ei vaan kyllä ensisijaisesti on luotava edellytykset yksityisyrittämiselle ja sitä kautta saada aikaan uusia työpaikkoja.

Antti Rinne näyttäisi ajavan huomattavasti vasemmistoista politiikkaa kuin mitä Jutta Urpilainen on koko aikana ollut ajamassa yhdessä Kokoomuksen kanssa. Ehkäpä jossain tilanteissa voinee sanoa SDP olevan enemmän oikealla kuin Kokoomus. Kaiken kaikkiaan Urpilaisen antamat vaalilupaukset ovat olleet unelmahöttä kun katsotaan mihin hän on hallitustaipaleellaan pystynyt. Saman kohtalon tullee kokemaan myös Antti Rinne Kokoomuksen seurassa.

Käyttäjän LassiJskelinen kuva
Lassi Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #29

Ei tuo tarkoita sitä, että julkinen sektori olisi työllisyyden lähtökohta, vaan sitä, että julkisen sektorin täytyy tarjota toimiva sosiaaliturva ja muut turvallisen elämän tarpeet, jotka ovat myös pohjimmiltaan edellytyksiä yksityisen sektorin menestykselle. Yksityinen sektori on ensisijainen työllistäjä, mutta julkinen sektori voi ottaa tarvittaessa roolia ja paikata yksityisen sektorin puutteita.

Tässä esimerkiksi muutamia hyvinvointiyhteiskuntaa ja julkista sektoria koskevia pääpointteja linjapaperista:

- Vahva ja universaali hyvinvointiyhteiskunta ei ole ristiriidassa
kilpailukykyisen ja innovatiivisen osaamistalouden kanssa.

- Sosiaaliset investoinnit yksilöiden potentiaaliin ja sosiaaliset
turvaverkot auttavat yksilöitä sopeutumaan vaativien
työmarkkinoiden ja talouden rakennemuutokseen.

-Hyvinvointiyhteiskunnan universaalit palvelut ovat luoneet
Pohjoismaissa sosiaalista pääomaa, siis luottamusta yhteistyön voimaan ja muihin ihmisiin. Luottamus tekee taloudellisesta toimeliaisuudesta vaivattomampaa, se edistää kansalaisaktiivisuutta ja oikeuttaa vahvan julkisen sektorin

- Vahva hyvinvointiyhteiskunta hillitsee kokonaiskysynnän
ja työllisyyden vaihteluita. Ilman sosiaaliturvaa talous olisi
nykyistä suhdannealttiimpi.

Suosittelen myös lukemaan eritoten kohdan "Investointeja ja kestävää kasvua".

Käyttäjän JukkaKilpi kuva
Jukka Kilpi

Kauppa ei varmaankaan vaikuta asukkaiden asemaan - ainakaan sitä parantavasti!

Mitä Asokotien asukas voi odottaa Asuntosäätiöltä omistajana? Siitä sain esimakua viime joulukuussa, kun Espoon kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaoston jäsenenä olin käsittelemässä Asuntosäätiön hakemusta asotalon rakentamiseksi Espoon Saunalahteen.

Asolaki ja kuluttajariitalautakunta pitävät asovastikkeen ehdottomana kattona kunnan vapaarahoitteista vuokratasoa. Se on Tilastokeskuksen mukaan nyt Espoossa 14,04 eur /m2. Asuntosäätiö aikoo periä Saunalahdessa asokodeista 15,85 eur /m2.

http://www.stat.fi/til/asvu/2013/asvu_2013_2014-03...

Sen vuoksi tein kokouksessa seuraavan hylkäysesityksen:

”Kilpi ehdotti Espoon Tyyrpuuri -hankkeen korkotukilainahakemuksen hylkäämistä, koska Asuntosäätiön asumisoikeuskohteen korkotukilainahakemus on asumisoikeuslain 16 §:n vastainen. Kohteen vastike ylittää hakemuksen mukaan asumisoikeuslain määrittämän korkeimman paikkakunnalla sallitun vastiketason, ja on siten kohtuuton ja myös korkotukilain vastainen.
Keskustelun päätyttyä puheenjohtaja totesi Kilven ehdotuksen raukeavan kannattamattomana.”

Demareiden, Kokoomuksen ja Vihreiden rintaman hyväksyttyä Asuntosäätiön suunnitelman periä laittoman korkeita vastikkeita asokohteestaan, jätin asiaan eriävän mielipiteeni.

Antti Rinne olisi voinut vaatia VVO:n hallituksessa Asokotien osakkeiden tarjoamista asukkaiden ostettavaksi. Jos hän olisi jäänyt vaatimuksensa kanssa yksin, hän olisi voinut kirjata asiassa eriävän mielipiteensä pöytäkirjaan.

Antti rinne ei ilmeisesti VVOn hallituksessa vastustanut Asokotien osakkeiden myymistä asukkaat sivuuttaen. Siksi hän kantaa hän vastuun asukkaiden nylkemisestä ja sivuuttamisesta VVOssa. Myös henkilönä ja poliitikkona.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Asumisoikeusjärjestelmän idea on toimia vaihtoehtona omistus- ja vuokra-asumiselle. Alusta saakka on ollut selvää, että tiukkapipoisen oikeistolaiselle, omistusoikeutta pyhänä pitävälle Suomen oikeistolle tämä ei sovi yhtä hyvin kuin esimerkiksi ruotsalaisille.

Oikea otsikko Kilven kirjoitukselle olisi "Asumisoikeus lailla kiellettävä".

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Rinne on hyvä aktivoimaan joukkoja, ammattiliiton koko henkilökunta omassa ja vaimon kamppanjassa kuten vanhasta muistista, että halosella päähän. ¤ piirua vasemmalle ja taistelulaulut kehiin, kyllä se siitä.
Missasitte sitten Ihalaisen jäsentenväliseen, heh heh Paavo vielä jorisee tuossa vieressä Studio55.ssä, ei hyvältä näytä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Voimme jatkaa puhetta vuotavista kyljistä ja perälaudoista tai Urpilaisen menestysvaaleista, AY-miehen roolin pelastustehtävästä, erilaisista jytkyistä jne. Sen sijaan todellisista tapahtumista, jotka näkyvät suomalaisten arjessa, löytyisi ehkä kyllin pohdittavaa ja jopa selityksiä:

BKT laskenut neljättä vuotta, julkisen talouden suhteellinen osuus ja julk.talouden palkkajohtajuus kasvanut, työttömyys kasvanut, julkisen velka paisunut, viennin vaikeudet, sisäisen devalvaation valinta oman rahapolitiikan sijasta, nuoriso- ja pitkäaikaistyöttömyyden kasvu, EU:n demokratiavajeen, korruption ja eurokriisin ongelmien ja sen hoidon taitamattomuuden hyväksyminen Suomen ongelmiksi, ns. yhteisvastuullisuuden hyväksyminen, hirttäytyminen euroon hinnalla millä hyvänsä, aikeiden/ puheiden/ lupausten ja todellisuuden välinen ristiriita jne.
http://www.taloussanomat.fi/politiikka/2012/07/12/...

Jos nuo asiat eivät jotenkin näkyisi Suomen poliittiisessa kentässä, silloin pitäisi olla huolissaan. Sdp:n - olipa kyse Rinteestä tai Urpilaisesta - kriisitietoisuus (Suomi ja €uro) tuli esille vasta viime syksynä. http://www.kansantahto.fi/2013/08/urpilainen-koros...

Monille suomalaisille se on ollut selviö jo neljä vuotta sitten.
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4292...

Reijo Tossavainen

Toivon Antti Rinteen valintaa. Tavallisten duunareiden silmissä Rinteeseen henkilöityvät ay-liikkeen kielteiset ilmiöt. Juuri ne syyt, joiden takia monia on vaihtanut perussuomalaisiin.

Käyttäjän AnttiKoskela kuva
Antti Koskela

Sinulla on oikeus mielipiteeseesi, mutta enemmistö kai olettaa Rinteen mahdollisen valinnan ennemminkin lisäävän SDP:n suosiota duunariväestön silmissä kuin laskevan sitä.

Jari Vuorinen

Toivottavasti tulevassa SDP:n puoluekokouksessa Jutta tulee valituksi sillä SDP:n kannatus ei vielä ole riittävän alhaalla.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Äänestäjät ratkaisevat sen, miten SDP:lle käy vaalien jälkeen? Ja tietysti demokratiassa näin pitää myös olla.

Suomen ongelmat ja tulevaisuuden haasteet ovat todella haastavat. Itse toivon, että SDP tekee hyvän kampanjan ennen vaaleja ja vaalien jälkeen sitten nähdään, mikä oli vaalien tulos. Sen mukaan sitten mennään eteenpäin. Hallitukseen meno ei voi koskaan olla itsetarkoitus. Tärkeintä vaalien jälkeen on se, mitä tavoitteita saadaan mahdollisissa hallitusneuvotteluissa läpi ja sitten se, että näitä tavoitteita ajetaan sitten läpi, jos ollaan päästy muodostamaan hallitusta ja jos, ollaan hallituksessa.
Nytkin voidaan vielä toimia, koska hallitus on vallassa vielä noin vuoden verran. Sinä aikana voidaan kyllä halutessa vaikuttaa vielä todella moniin asioihin hallituksesta käsin.

Toimituksen poiminnat